"Diamantový čávo" chce proti maďarskému nájezdníkovi ukázat, že patří mezi špičku Oktagonu

"Diamantový čávo" chce proti maďarskému nájezdníkovi ukázat, že patří mezi špičku Oktagonu Robo Pukač slaví vítězství. | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Na turnaji v Bratislavě samozřejmě nesmí chybět “Diamantový čávo” Robo Pukač. Novopečený táta se chce posunout na horní příčky welterové divize, cesta tam ale vede přes ostříleného Matého Kertesze.

Pomyslným králem Bratislavy se Robo Pukač sice nestal, když před dvěma lety nestačil na Samuela Krištofiče, v sobotu ale svému rodnému městu bude chtít dokázat, že stále patří mezi špičku welterové divize. Proti němu se postaví maďarský sympaťák Maté Kertesz, který nyní v žebříčku okupuje čtvrtou pozici.

“Diamantový čávo” si dal po prohře s “Pirátem” poměrně dlouhou pauzu, do klece se vrátil až po více než roce. S Josefem Wittnerem mu to ale nevyšlo, do dalšího zápasu s rozjetým Janem Malachem tedy nastupoval pod hrozbou tří porážek v řadě. “Krále severu” ale v podstatě ani nepustil k úderu, hned v prvním kole zabojoval o kimuru, kterou nakonec dotáhl.

Motivace do dalších zápasů mu nyní evidentně nechybí. Jako novopečený otec cítí velkou zodpovědnost za svého syna, pozitivní energii vnímá i u svých týmových kolegů. “Do zápasu mě motivuje taková vnitřní touha dokázat si, že patřím mezi špičku, zároveň mě motivují ostatní kluci, protože mám pocit, Že OFA zažívá takové znovuzrození. Všichni naplno makají, všichni mají rozběhnuté kariéry, berou to vážně. V takovém klubu je to radost působit, motivace je všude okolo.”

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Robo Pukač (@diamantovy_chiavo)

Robo má za sebou kemp v Tatrách, který OFA pořádá pravidelně. Tam se potkal i s bojovníky z dalších klubů. “Je to víceméně takový sparingový kemp, takový dagestánský režim. Ráno rozcvička, běhy kolem Štrbského plesa, posilování a pak jsou vždy dva těžké tréninky, oba jsou zaměřené hlavně na sparing, ať už je to wrestling, postoj, jiu jitsu nebo MMA.”

Svého nadcházejícího soupeře vidí jako náročnou zkoušku. Očekává, že pokud ji zvládne, udělá v kariéře profesionálního bojovníka obrovský krok kupředu. “Matého po bojové stránce vnímám jako velmi technického zápasníka, velmi těžkého soupeře, koncentrovaného, bude to těžký zápas. Je nebezpečný v každém aspektu boje, protože některé soupeře ukončil na zemi, některé v postoji, takže si myslím, že je to komplexní zápasník.” Na sobotní duel se cítí být velmi dobře připravený, těší se hlavně na podporu od diváků. “Ta atmosféra nebude taková komorní, bude tam pořádný kotel. Myslím si, že to bude velká změna, ze které budeme všichni trochu v šoku.”

Porazit Kertesze je však vskutku velmi těžký úkol. Maďarský válečník v Oktagonu prohrál pouze s Robertem Bryczekem a pak dvakrát s Davidem Kozmou, kterého se snažil sesadit z trůnu welterové váhy. Následně si poradil s německou lokomotivou Christianem Jungwirthem a jako první dokázal porazit Portugalce Bruna Carvalha. Horní příčky žebříčku tedy zřejmě opustit nehodlá.

Jak vnímá dalšího soupeře? “Myslím si, že Robo Pukač je velmi podobný bojovník jako já, fyzicky i stylově. Je dobrý v boxu, thaiboxu i v grapplingu. Takže si myslím, že to bude pěkný zápas.” Maté ocenil, jak si Pukač dokázal poradit s Malachem. Sám se na podobný scénář připravoval, v posledních týdnech piloval hlavně BJJ. “Začátek zápasu očekávám více taktický, na druhou stranu je to MMA, celé to může rychle vyeskalovat.”

Také Kertesz je rád, že se turnaj uskuteční s diváky. A že budou pravděpodobně více podporovat jeho soupeře? S tím si těžkou hlavu nedělá. “Moc se těším na zápas s diváky. Je mi jasné, že je to Pukačovo město, ale nebude mi vadit, pokud bude mít diváky na své straně. Takhle mi to vyhovuje, dodává mi to více energie.”

Duel Pukač vs. Kertesz je hlavním předzápasem celého večera. Poté bude následovat souboj o dosud volný titul pérové váhy, Vojto Barborik zkusí porazit žijící legendu Ivana Buchingera. Turnaj bude možné sledovat na Oktagon.tv.

Zdroje:  Oktagon MMA

Nejnovější články