Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Subaru Outback s nejvyšším hodnocení EuroNCAP

Subaru Europe, dceřiná společnost Subaru Corporation, oznámila, že nový Outback (v evropské verzi) získal v rámci evropských bezpečnostních testů EuroNCAP 2021 maximální celkové pětihvězdičkové hodnocení.

Outback zaznamenal vynikající výsledky ve všech čtyřech oblastech hodnocení (dospělí, děti, chodci, asistenční systémy), které výrazně převyšují minimální požadovanou hranici. Dosáhl také velmi vysokého celkového průměrného skóre.


V oblastech asistenčních systémů a ochrany chodců nový Outback zaznamenal nejvyšší skóre, jakého kdy nějaké Subaru dosáhlo. Tyto výsledky znamenají napříč segmenty nejvyšší dosažené skóre podle aktuálních nejnáročnějších kritérií. Outback zároveň zaznamenal nejvyšší hodnocení v testech ochrany dětí ve voze, a to ve své třídě velkých rodinných vozů, opět podle nejnovějších zkušebních protokolů.



Tyto výsledky odrážejí pověst značky Subaru, která vyrábí vozidla navržená tak, aby poskytovala nejvyšší úroveň bezpečnosti.


Nový Outback je vybaven nejnovější generací asistenčního systému EyeSight, vyvinutého pro prevenci kolizí. Ke své činnosti využívá dvojici kamer, které mají v nejnovější generaci téměř dvojnásobné zorné pole. Nový software pro rozpoznávání obrazu je nyní schopen poskytnout 11 standardně dodávaných bezpečnostních funkcí: pokročilý adaptivní tempomat s funkcí udržování uprostřed jízdního pruhu, asistent pro nouzové udržování v jízdním pruhu, rozpoznávání dopravních značek s inteligentním omezovačem rychlosti, varování před opuštěním jízdního pruhu s vibracemi volantu, prevence opuštění jízdního pruhu (rozpoznává i okraje jízdního pruhu, jako je tráva či okraj vozovky) a přednárazový brzdový systém s rozšířenou podporou pro předcházení kolizím na křižovatkách.


Komplexní soubor bezpečnostní výbavy zahrnuje také automatické brzdění při couvání, systém hlídání mrtvých úhlů zpětných zrcátek, upozornění na obsazená zadní sedadla a multifunkční kamerový systém: kamery pro přední/zadní/boční pohled pro bezpečnější jízdu, které zlepšují výhled z vozu.


Nový Outback je vybaven také systémem monitorujícím řidiče, tedy technologií Subaru pro rozpoznávání obličejů, jež řidiče upozorní na pocit únavy nebo rozptýlení při řízení.
Outback je postaven na globální platformě Subaru, která se vyznačuje větším podílem vysokopevnostních ocelí na skeletu karoserie. Tím je karoserie lehčí a současně poskytuje o 40 % lepší ochranu při čelním, bočním a zadním nárazu. Poskytuje také účinnější absorpci nárazové energie a její efektivnější přenos. Karoserie byla podstatně zesílena novým rámovým řešením podlahy s dodatečnými výztuhami, což dále zvyšuje špičkovou úroveň bezpečnosti nového Subaru Outback.



Subaru 9.9.2021

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar