Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. září 2021 14:30
Čas čtení 6:07
Dominik Vetrák

Netflix do konce roku uvede 41 filmů. My jsme vybrali 10, které mají šanci zabodovat u recenzentů, ale i běžných diváků

Netflix do konce roku uvede 41 filmů. My jsme vybrali 10, které mají šanci zabodovat u recenzentů, ale i běžných diváků
Zdroj: Netflix
FILMY A SERIÁLY NETFLIX
Uložit Uložené

Na co se z nabídky Netflixu do konce roku těšíme nejvíce? Na oscarové herce a režiséry, kteří natočili pro streamovací platformu skutečné pecky.

Netflix na počátku roku slíbil, že do roku 2021 vydá v průměru alespoň 1 film každý týden. Počítat to nebudeme, ale věříme, že se mu to podařilo. Jen od září do konce prosince totiž představí 41 filmů. A něco nám říká, že od ledna do konce srpna stihl vydat více než 11 filmů (rok má 52 týdnů).

Nebudeme si však nic namlouvat. Minimálně polovinu z těchto filmů asi nikdy neuvidíme, jiné budou zase méně přístupné, respektive umělečtější, a některé budou jednoduše tak průměrné, že na ně rychle zapomeneme a nebudeme jim věnovat pozornost. Mezi těmi 41 projekty jsme ovšem našli 10 takových, na které se těšíme.

U některých doufáme, že se podaří a zabaví nás, u jiných máme zase velmi vysoká očekávání, která sahají až k oscarovým nominacím. Minimálně zde najdeš potenciálně velmi zábavné a kvalitní filmy od tvůrců a herců, které sis za ty roky nesmírně oblíbil.

Některé z těchto počinů se dostanou i do kin, převážně to ale bude jen úzký výběr kin v zahraničí, aby se tak celovečeráky mohly kvalifikovat na Oscary a dostat nominace.

Doporučeno
Tobey Maguire i Andrew Garfield si zahrají ve Spider-Manovi 3 s Tomem Hollandem! Vrátí se i záporák Doctor Octopus Tobey Maguire i Andrew Garfield si zahrají ve Spider-Manovi 3 s Tomem Hollandem! Vrátí se i záporák Doctor Octopus 9. prosince 2020 16:36

1. Kate – 10. 9. 

Mary Elizabeth Winstead (10 Cloverfield Lane) je Kate, špičková nájemní vražedkyně. Jednoho dne však mine svůj cíl. Někdo ji totiž otrávil a její smysly nepracují, jak by měly. Má přesně 24 hodin na to, aby se pomstila svým nepřátelům a odhalila spiknutí, které ji bude stát život. Během toho se nečekaně spřátelí s dcerou jedné ze svých obětí. Ze známých herců se představí už jen Woody Harrelson jako Katin přítel a mentor.

Akční snímek vypadá více než nadějně, a to zvláště vzhledem k brutalitě scén a vyššímu rozpočtu, který jí dovoluje pořádně se vyřádit. Z traileru je jasné, že se můžeme těšit i na skvěle natočené souboje zblízka, takže pokud se nemůžeš dočkat nového Johna Wicka, Kate bude slušným předkrmem.

2. The Guilty – 24. 9. v kinech, 1. 10. na Netflixu

Pamatuješ si skvělý dánský krimi thriller The Guilty? Snímek vypráví příběh bývalého policisty Asgera Holma, který pracuje na tísňové lince. Jeho stereotypní služba se ale mění na souboj s časem poté, co obdrží telefonát od unesené Iben.

Doporučeno
Převýchovné zařízení? Na Ivy Ridge byly děti týrány a sexuálně zneužívány. Pobočka (ne)polepšovny existovala i v Česku Převýchovné zařízení? Na Ivy Ridge byly děti týrány a sexuálně zneužívány. Pobočka (ne)polepšovny existovala i v Česku 11. dubna 2024 12:00

Hovor je však předčasně ukončen a Asger se pouští do pátrání po ohrožené ženě a jejím únosci. Obklopen čtyřmi stěnami a s telefonem jako jediným nástrojem Asger odkrývá zločin větší, než mohl na začátku byť jen tušit.

V americkém remaku si hlavní postavu jménem Joe Baylor zahraje Jake Gyllenhaal. Kromě něj uvidíme i Paula Dana, Riley Keough či Ethana Hawka, takže o nabité herecké obsazení se nemusíme bát. Doufáme, že snímek bude mít jiné dějové zvraty než skvělý dánský originál. Pokud se o něm chceš dozvědět více, klikni sem. V recenzi jsme mu udělili 9 bodů z 10.

The Guilty
Zdroj: Netflix

3. Army of Thieves – 29. 10.

Jde o prequel zombie blockbusteru Army of the Dead od Zacka Snydera. V tomto prequelu se tedy podíváme na události, které úspěšnému filmu předcházely. Děj se soustřeďuje na Ludwiga Dietera (Matthias Schweighöfer), blonďáka z Army of the Dead, který pro skupinu odemkl sejf v centru kasina.

Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 102431 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS

Co se dozvíš po odemknutí?

  • Proč se na Army of Thieves těšíme i přesto, že bylo Army of the Dead velkým zklamáním.
  • Proč bude westernovka The Harder They Fall výjimečná a kolik špičkových herců v ní uvidíme.
  • O čem bude zatím největší netflixový akční blockbuster a které milované hollywoodské hvězdy si v něm zahrají.
  • Na který muzikál a drama s Cumberbatchem se těšíme.
  • Sandra Bullock a Olivia Colman se představí v choulostivých dramatických rolích.
  • Leonardo DiCaprio, Jonah Hill, Meryl Streep, Timothee Chalamet, Jennifer Lawrence, Cate Blanchett, Chris Evans, Mark Rylance a další v jednom filmu od vynikajícího režiséra. O čem bude?
Zpět
Sdílet
Diskuse