Hlavní obsah

Fotbalista Boateng při kartách uhodil a kousl partnerku. Má zaplatit 46 milionů

Bývalý německý fotbalový reprezentant Jérome Boateng musí za fyzické a verbální napadení bývalé partnerky zaplatit pokutu 1,8 milionu eur (46 milionů korun). Dlouholetý obránce Bayernu Mnichov při čtvrtečním soudním projednávání případu vinu odmítl. Podle obvinění napadl v červenci 2018 na dovolené v Karibiku Sherin Senlerovou, s níž má dvojčata.

Foto: Wolfgang Rattay, Reuters

Jerome Boateng u soudu v Mnichově

Článek

Podle obžaloby Boateng ženu udeřil, dal jí pěstí, kousl ji do hlavy a shodil na zem. Podle agentury DPA státní zastupitelství obvinilo mistra světa z roku 2014 také z toho, že na partnerku hodil skleněnou lampičku a chladicí pytel.

Třiatřicetiletý Boateng u soudu uvedl, že se Senlerová chovala agresivně a urážlivě během hádky kvůli karetní hře. Údajně ho uhodila a poranila mu ret a upadla, když se ji snažil odstrčit. Popřel, že by po ní mrštil lampičku, jež podle něj spadla na zem, když hodil na stůl polštář. Soud ho ale uznal vinným a vyměřil mu pokutu ve výši 60 denních sazeb po 30 tisíc eur.

Pomoc úřadů obětem domácího násilí vázne

Domácí

Čtvrtek byl jediným naplánovaným dnem soudního procesu, jenž byl odložen kvůli koronavirovým opatřením.

Boateng letos po deseti letech skončil v Bayernu a podepsal dvouletou smlouvu v Lyonu. V národním týmu odehrál do roku 2019 šestasedmdesát zápasů.

Foto: Profimedia.cz

Jerome Boateng

Reklama

Související témata:
Jérôme Boateng

Výběr článků

Načítám