Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

New York v Českém Krumlově. Na festivalu vystoupí hvězdy z Broadwaye

PR článek

Máte plány na sobotu 11. září? Pokud ne, vydejte se do New Yorku. Zdá se to jako šílený nápad, ale stačí přijet do českokrumlovské Pivovarské zahrady. Díky třem zpěvákům, kteří na Mezinárodní hudební festival dorazí přímo z legendárních broadwayských divadelních prken, se budete cítit jako v NYC.

Oblíbená broadwayská noc na Mezinárodním hudebním festivalu Český Krumlov nesmí chybět. V Pivovarské zahradě vystoupí tři broadwayské hvězdy, a to Christiane Noll, Rob Evan a Capathia Jenkins. Ta vystupovala také v Carnegie Hall, její hlas můžete slyšet i v hudbě k filmům Nine, Chicago či Pravá blondýnka v hlavní roli s Reese Witherspoon. Pivovarskou zahradou zazní klasická díla, která dnes patří do zlatého muzikálového fondu. Muzikál se začal rodit v padesátých letech a od té doby se muzikálová literatura rozrostla o bezpočet hitů na americké i britské scéně, které se těší neutuchajícímu zájmu publika po celém světě. Co by to bylo za večer, kdyby v repertoáru chyběly melodie z Bídníků, Fantoma opery nebo Kabaretu.

Od muzikálů si návštěvníci v první polovině večera na pár okamžiků odskočí spolu se zpěváky k filmu. První zastávkou bude podivuhodný kreslený svět Walta Disney a ukázka z úspěšné filmové pohádky Ledové království. Další výlet pak přináší vzpomínku na desátou bondovku „Špion, který mě miloval“ z roku 1977. Silnou ústřední baladu „Nobody Does It Better“ tehdy s úspěchem nazpívala Carly Simonová.

Krumlovem se ponesou i hity Whitney Houston nebo Alicii Keys

Druhá polovina večera bude patřit oslnivé směsi populárních melodií, se kterými Cyndi Lauper, Donna Summer, Alicia Keys či kapela Led Zeppelin dobývaly čelní místa světových hitparád. Publikum jistě dojme i hit „Will Always Love You“ od neobyčejné americké zpěvačky, ale i herečky Whitney Houston, která byla jednou z nejprodávanějších hudebních umělkyň všech dob s více jak 200 miliony prodaných nahrávek. Koncert se koná už v sobotu 11. září od 19:30 h v Pivovarské zahradě v Českém Krumlově. Více informací na festivalkrumlov.cz.

Ohodnoť článek

Štítky kultura, Česku Krumlov, mezinárodní hudební festival, New York, Český Krumlov, zahrada, Broadway, festival, hudební festival, Whitney Houston, Christiane Noll, Capathia Jenkins, Rob Evan, Alicia Keys, Reese Witherspoonová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

New York v Českém Krumlově. Na festivalu vystoupí hvězdy z Broadwaye  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.