10. 9. 2021 | Petr Pavlík

CHM - SPA 1:10 - Junioři si v Chomutově zastříleli!

1., pátek 10. 9. 2021
Chomutov - Sparta CHM - SPA
Chomutov: Tuček – Petrásek, Janda, M. Pöschl, Matějka, Rykl, Pavlák, Badinka – P. Šugár, Stárek, O. Čech, Jurak, T. Svoboda, Vostiňák, Adam, Vyroubal, F. Döring.
Sparta: Krbeček – Tomov, Šindelek, Tůma, David, Tomek, Ducháč, Chvátal – Senčák, Kubánek, Mácha, Hauser, Krupička, Kalný, Slavíček, Theimer, M. Vitouch, Zembol.
Branky a nahrávky: 28. O. Čech (Badinka, Vyroubal) - 7. Zembol (Chvátal), 17. Slavíček (Kubánek, Šindelek), 23. Kalný (Tomek, Slavíček), 29. Hauser (M. Vitouch), 35. Hauser (David, Krupička), 45. M. Vitouch (Hauser, Tomek), 46. Slavíček (Kalný, Zembol), 47. Mácha (Krupička, Theimer), 58. Zembol (Chvátal, Mácha), 60. Theimer (Chvátal). Rozhodčí: Hlinka - Votrubec, Pěkný. Vyloučení: 2:1. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 98. Střely na branku: 27:49. Průběh utkání: 0:3, 1:3, 1:10.
Výhra je doma! Sparťanští junioři zajížděli k prvnímu soutěžnímu duelu nové sezony na led Chomutova, kde si doslova zastříleli. Svěřenci kouče Richarda Žemličky vstřelili hned deset gólů a po zásluze zvítězili vysoko 10:1. K nevídané výhře přispěli výraznou měrou dvougólový útočníci Petr Hauser, Josef Slavíček a Jakub Zembol. Nejlepším nahrávačem týmu byl se třemi asistencemi obránce Marek Chvátal.

Komentář

Sparťané vyjeli ke svému prvnímu zápasu na ledě Chomutova v silné sestavě. Náš tým si hned zpočátku duelu vytvořil velký tlak, ze kterého vytěžil dva rychlé góly. V sedmé minutě utkání se po dobré souhře prosadil Jakub Zembol a necelé čtyři minuty před koncem první třetiny skóroval Josef Slavíček. Sparťané hráli v první části dvě početní výhody, ale ani jednu z nich nevyužili.


Naši hokejisté si své úspěšné počínání přenesli i do druhé třetiny. Ve třiadvacáté minutě se prosadil Lukáš Kalný, který navýšil náskok svého týmu na tři branky. Chomutovští hráči se vrátili zpět do zápasu ještě v první polovině utkání. Ve dvacáté osmé minutě po přihrávce Badinky zaúřadoval Ondřej Čech, jenž se jako první z domácích řad zapsal na střeleckou listinu.

Domácí prohrávali ve druhé třetině rázem jen o dvě branky, ale v dalším průběhu utkání udávali tempo už Pražané. Necelou minutu po inkasovaném gólu si vzal slovo Petr Hauser, který překonal brankáře domácích již počtvrté v utkání. Ze sparťanské strany to ovšem nebylo vše. Necelých šest minut do konce prostředního dějství upravil skóre svým druhým zásahem Petr Hauser.


Sparťané vstupovali do třetí třetiny se čtyřbrankovým náskokem, který ještě v dalších minutách navýšili. O šestou trefu Pražanů se postaral střelec Michal Vitouch, na jehož gól navázal v probíhající třetí části Josef Slavíček s Adamem Máchou. Sparťané si užili zápas až do konce, když v osmapadesáté minutě se prosadil podruhé v zápase Jakub Zembol. Sparťané ovšem stále neměli dost a pouhou vteřinu před uplynutím řádné hrací doby pokořil desítku Oto Theimer. Suma sumárum, sparťané nasázeli deset branek a na úvod nového ročníku smetli Chomutov 10:1.

Ohlasy trenérů

Petr Jíra (Piráti Chomutov): "Na Spartu jsme narazili už na přípravném turnaji v Pardubicích, soupeřovu sílu jsme znali. Musím říct, že první třetina se nám vcelku povedla, i když se znovu objevil problém, který nás trápí od začátku společné přípravy. Soupeř nás potrestal zejména v prostoru před brankou a v dalším průběhu utkání postupně začal přebírat iniciativu. Sparta byla v zápase lepší a zaslouženě vyhrála."

Tobiáš Slavíček (HC Sparta Praha): "Jsme rádi za vysoké vítězství a hodně vstřelených gólů. Na druhou stranu jsme od začátku utkání dělali v obraně příliš mnoho chyb, které mohou další soupeři potrestat. Nesmíme tolik propadat v útoku a nechávat za sebou hráče soupeře. Zanedlouho nás čeká další soupeř, musíme zůstat při zemi, protože takové utkání, které jsme nyní odehráli, se nám může povést možná jen jednou za sezonu. Pořád musíme jít do utkání s pokorou, abychom měli šanci zopakovat podobný výkon."

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vstupenky na MS jsou stále k dispozici

Daníček před MS: Porveme se o medaili!

Čtyři sparťané zabojují o MS! Lídr juniorů jede

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024