InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Čarodějnické odpoledne

    Čtvrtek 25.4 15:00 - Jihočeská vědecká knihovna - pobočka Na Sadech, České Budějovice

  • Tvořivý rok – gravírování

    Čtvrtek 25.4 16:00 - Jihočeská vědecká knihovna - pobočka Čtyři Dvory, Emy Destinové 46, České Budějovice

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Prostor u nádraží v Táboře bude sledovat sedm nových kamer

TÁBOR - Šest pevných a jedna otočná kamera budou instalovány na budovu autobusového nádraží, aby sledovaly prostor Husova parku, před vlakovým nádražím, ale i zezadu nástupiště autobusového nádraží. Firma Comett Plus souhlasí s instalací na svém objektu a táborští zastupitelé uvolnili na posílení kamerového systému 466 tisíc korun. Kromě kamer se z této částky nakoupí přenosové technologie, záznamové zařízení a jeden monitor navíc do služebny městské policie. Důvodem je větší výskyt problémových jevů v této lokalitě. Strážníci tu dost často řeší konflikty lidí bez domova, vyskytují se tu problémové skupinky mládeže. Jak zmínil zastupitel Miroslav Ryba (ANO), který pracuje jako strážník, navržený systém je koncipovaný tak, aby v této lokalitě nebylo žádné nepokryté místo. Omezujícími faktory jsou jen tma a mlha.


Zastupitel František Dědič (ODS) ale vyslovil pochybnost, jestli stačí přidat kameru, pokud na konci zůstane jen jeden člověk, který má sledovat dění z 35 kamer ve městě. I někteří další zastupitelé zmiňovali, že nejdůležitější je přítomnost strážníka na ulici. Nakonec ale pro investici města do rozšíření kamerového systému zvedli ruku všichni zastupitelé s výjimkou Ladislava Šedivého z KSČM.

Ten hlasoval proti a pro Jihočeské týdeníky svůj postoj zdůvodnil slovy: „Podle mě je to zbytečné špehování lidí. Když tu kdysi bylo 38 policistů v okrese a jen jedna kamera, která sledovala dveře do sekretariátu OV KSČ, tak se tomu říkalo policejní stát. Teď dokud se všichni nebudou rodit rovnou s kamerou na hlavě, tak asi nebudeme spokojení. Prostě si myslím, že zvýšení bezpečnosti nespočívá v kamerách."

 

Diskuse k článku - 8 příspěvků
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
  • jen 

    Reagovat

     

    Šedivý... tímhle prohlášením nic nepokazí dobře ví,že je to jen výkřik do tmy.... už by dávno měl být doma u kamen a nekecat tyhle nesmysly...na druhé straně 8 kamer ano,ale v případě nutnosti zase bude koukat jak v Táboře zvykem někam jinam...

    Vloženo 11.9.2021 19:02:42

  • anonymní čtenář 

    Reagovat

     

    Chtělo by to kamery spíš na Sojčák k Centrumu. Tak dělají dětičky menšiny bordel. A vůbec všude dělají brajgl, ne jen tam. Sojčák by měl mít služebnu MP a měli by chodit po sídlišti se psem.

    Vloženo 11.9.2021 17:02:50

    • Jirka 

      Reagovat

       

      Hladoví psi

      Vloženo 11.9.2021 21:17:23

  • rodilý Táborák 

    Reagovat

     

    Místo osmi kamer bych tam postavil osm strážníků.

    Vloženo 11.9.2021 13:52:16

    • anonymní čtenář 

      Reagovat

       

      Snad by stačil strážník jeden + těch 8 kamer. Jsem ráda, že tam kamery budou. Každé ráno je kolem laviček neskutečný binec, tak snad bude konečně na záznamu, kdo ho tam dělá a strážníci si na ně mohou pak došlápnout.

      Vloženo 11.9.2021 15:45:44

  • anonymní čtenář 

    Reagovat

     

    Soudruh Šedivý by měl vědět, že do nepáchá trestnou činnost, kamer se bát nemusí.

    Vloženo 11.9.2021 10:41:28

    • anonymní čtenář 

      Reagovat

       

      Ano, je to prostě soudruh, který si je jistý, že dřív bylo líp a bassta. A kamera před OV KSČ, tak to mě fakt odzbrojilo :-)

      Vloženo 11.9.2021 11:56:48

      • anonymní čtenář 

        Reagovat

         

        Zato dneska - klaníte se loupežníkům, mají své soudy, když někoho přejedou, nic jim za to nehrozí. Jak se přesvědčujeme téměř týdně. Fakt jste mimoň.

        Vloženo 12.9.2021 12:08:46

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace