BK MLADÁ BOLESLAV

První domácí zápas sezóny je tu. Bruslaři doma hostí ambiciózní Dynamo

11. 9. 2021
Autor: Tomáš Taybner
M l . B o l. – Po úvodní prohře na ledě Olomouce čeká Bruslaře další zápas a jejich soupeřem budou Pardubice. Východočeši vstoupili do nového ročníku úspěšně, když zvítězili 4:0 nad Plzní. Na jejich výhře se hned třemi přihrávkami podílel David Ciencala, který ještě letos v dubnu oblékal zelenobílý dres. Z posledních deseti vzájemných duelů Bruslaři vyhráli hned devět a dlouhodobě se jim na Dynamo daří. Druhý zápas letošní sezóny a zároveň repríza loňského čtvrtfinále začíná v 16:00 ve ŠKOENERGO Aréně a vy můžete být u toho. V opačném případě můžete sledovat textový přenos z tohoto utkání.

Středočeši vezou z Hané bod

V prvním kole na ledě Zimního stadionu v Olomouci začali lépe Bruslaři, když z brejku po přihrávce Kotaly otevřel skóre Valentin Claireaux. Hned zkraje druhé periody srovnali Kohouti na 1:1 gólem Davida Krejčího, jenž ztečoval nahození Ondruška. V 54. minutě byl vyloučen domácí Škůrek, jehož vyloučení potrestal svým druhým gólem večera Valentin Claireaux. Hanákům se po 16 sekundách podařilo srovnat, když po vhazování od modré čáry vystřelil Jan Švrček. Prodloužení pak rozhodl ve vlastním oslabení Jan Knotek, který přisoudil Olomouci bonusový bod navíc. Mora tedy nakonec vyhrála 3:2 po prodloužení."Do zápasu jsme vstoupili dobře, dali jsme úvodní gól a měli jsme tam dobrý pohyb. Ta hra se nám líbila. Potom do začátku druhé třetiny jsme vstoupili trochu vlažněji a soupeř nás zaslouženě potrestal. Nám se ke konci povedlo využít přesilovku. Tam to kluci krásně sehráli, ale nechali jsme si bohužel dát patnáct vteřin po vedoucím gólu vyrovnávací gól. To nás stálo tři body," věděl po utkání Pavel Patera.

Frodl v úvodním zápase vynuloval Plzeň

Během úvodního dějství v enteria aréně gól nepadl i díky pohotovým zákrokům Dominiků Furcha a Frodla. V druhé části už se 7280 diváků dočkalo, když z mezikruží otevřel skóre slovenský forvard Marek Hecl. Už za dvě minuty vedli domácí hokejisté 2:0 po přesném zásahu Juraje Mikuše. Ještě před koncem prostřední periody už Dynamo vedlo o tři branky. Po krásné kombinaci třetí útočné formace se trefil Robert Říčka. Stejný hráč ve třetí třetině z kruhu využil přesilovou hru po faulu Mertla – 4:0. Do konce zápasu už další branka nepadla a Pardubice se radovali z úspěšného vstupu do nového extraligového ročníku a byla to radost oprávněná, neboť první zápas sezóny vyhrálo Dynamo naposledy v září roku 2011."Začátek byl pro nás těžký i protože jsme měli během šesti minut tři šití, což jsem ještě nezažil," divil se po zápase Richard Král."Celkově kluci podali skvělý výkon od Frodlíka až po poslední levé křídlo," chválil svůj tým pardubický lodivod.

foto zdroj: HC Dynamo Pardubice

Syn slavného otce, druhý nejlepší střelec loňské sezóny mezi obránci či bývalý Bruslař

Dynamo bylo na přestupovém trhu jedním z největších hráčů naší soutěže. Východočeši po vypadnutí ve čtvrtfinále prodloužili smlouvu s Ondřejem Válou a Janem Zdráhalem. Dvouletý kontrakt si za své výkony vysloužil Patrik Poulíček. V Pardubicích skončili gólmani Barulin a Kantor, obranné řady pak opustili Ďaloga a Zakharchuk. Útok zase oslabily odchody Vondrky, Zohorny, Tybora a Andreje Kosticyna. Východočeši však dokázali na druhou stranu přivést do brankoviště Dominika Frodla z Plzně. V obraně přibyla jména Dennise Robertsona a Jana Košťálka, který poslední 3 sezóny pálil ostrými na Spartě. O gólovou produkci by se měli starat forvardi Marek Hecl, Robert Říčka, Adam Musil a David Ciencala. Poslední jmenovaný se hned ve svém druhém extraligovém zápase za Dynamo podívá zpět do města automobilů, teď už ovšem jako soupeř.

Sestavy z posledního utkání

BK Mladá Boleslav: Krošelj (J. Růžička) – Ševc (C), Bernad, Jánošík, Pýcha, Pláněk (A), D. Moravec, Šidlík – Lunter, A. Zbořil, Šťastný – Kelemen, Najman, P. Kousal – Kotala, Claireaux, J. Dufek – Jan Eberle, Bičevskis, J. Stránský (A)

HC Dynamo Pardubice: Frodl (Klouček) – Mikuš, Košťálek, Robertson, Nakládal (C), Vála, J. Kolář (A), Hrádek – R. Kousal, Paulovič, Camara – A. Musil, Poulíček (A), Blümel – Říčka, O. Roman, Cienciala – Hecl, Anděl, Rohlík