Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Samková získala do třetice korunu pro Královnu bílé stopy

Anketu o Krále bílé stopy vyhrála snowboardcrossařka Eva Samková. Česká závodnice navázala na ročníky 2014 a 2019. V uplynulé sezoně získala bronz z mistrovství světa a ovládla celkové hodnocení Světového poháru. Na trůnu Samková vystřídala Ester Ledeckou, která letos skončila druhá.

Eva Samková
zdroj: ČTK/Svaz lyžařů autor: Svaz lyžařů

Samková ovládla hlasování se 34 body. Její trenér a kouč celé snowboardcrossové reprezentace Marek Jelínek byl vyhlášen Trenérem roku. Ledecká, která byla na MS čtvrtá ve sjezdu i superobřím slalomu a v rychlostních disciplínách brala medailová umístění ve Světovém poháru, dostala v absolutním pořadí 15 hlasů. Dvojnásobná olympijská vítězka vládla alpským lyžařkám.

Je nám líto, video expirovalo.
Královnou bílé stopy se stala Eva Samková



Dvě trofeje si odnesl dvojnásobný juniorský mistr světa Matěj Švancer, který byl po své poslední sezoně v českých barvách vyhlášen nejlepším akrobatickým lyžařem i juniorem roku. Ve skoku na lyžích kralovala Karolína Indráčková jako první žena v historii. Mezi běžci se podruhé za sebou radovala Kateřina Razýmová, sdruženářem roku se stal Ondřej Pažout a v travním lyžování vyhrál Martin Barták.

Anketa Král bílé stopy 2021 o nejlepšího lyžaře a snowboardistu Svazu lyžařů České republiky:

Celkové pořadí: 1. Eva Samková (snowboarding) 34 bodů, 2. Ester Ledecká (alpské lyžování a snowboarding) 15, 3. Martina Dubovská (alpské lyžování) 2.

Trenér roku: Marek Jelínek (Eva Samková a reprezentace snowboardcrossu). Junior roku: Matěj Švancer (akrobatické lyžování). Akrobatické lyžování: Matěj Švancer. Alpské disciplíny: Ester Ledecká. Běh na lyžích: Kateřina Razýmová. Severská kombinace: Ondřej Pažout. Skok na lyžích: Karolína Indráčková. Snowboarding: Eva Samková. Travní lyžování: Martin Barták. Síň slávy: Emerich Rath - in memoriam.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články