11. 9. 2021 | Petr Pavlík

LIT - SPA 2:8 - Junioři vezou další výhru

2., sobota 11. 9. 2021
Litvínov - Sparta LIT - SPA
Litvínov: Čermák - Jonák, Kadár, Hocelík, Kroupa, Werner, Háva - Danielčák, Beran, Vopat, Limanovský, Dej, Kočárek, Krocker, Skuhrovec, Slavík.
Sparta: Krbeček - Tomov, Šindelek, David, Tomek, Ducháč, Chvátal - Senčák, Kubánek, Mácha, Hauser, Krupička, Kalný, Slavíček, Bareš, Theimer, M. Vitouch, Zembol.
Branky a nahrávky: 42. Fišer (Skuhrovec), 57. Hocelík (Skuhrovec, Vopat) - 6. Hauser (Tomek), 7. Kalný (Kubánek, Mácha), 14. M. Vitouch (Hauser, Tomek), 21. Tomek (Krupička, Hauser), 40. Kubánek (Šindelek, Slavíček), 45. Theimer (Chvátal, Kalný), 47. Senčák (Bareš, Slavíček), 49. Slavíček. Rozhodčí: Místecký - Votrubec, Kurtin. Vyloučení: 5:5. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 85. Střely na branku: 33:51. Průběh utkání: 0:5, 1:5, 1:8, 2:8.
Další vysoká výhra! Sparťanští junioři mají úspěšně za sebou i druhé venkovní utkání v novém ročníku. Svěřenci kouče Richarda Žemličky vedli na ledě Litvínova už o pět branek a po zásluze zvítězili v konečném součtu vysoko 8:2. Sparťané uzavřeli svůj venkovní trip další velkolepou výhrou a příští týden je čekají další soupeři.

Komentář

Sparťanští junioři vstoupili do utkání na ledě Litvínova velmi aktivně a svoji vítěznou náladu potvrdili už v úvodní třetině. Skóre utkání otevřel svým gólem po přihrávce Tomka útočník Petr Hauser. Ze hry následně uběhlo jen třináct vteřin a litvínovský brankář musel lovit kotouč ze své sítě již podruhé. Dalším úspěšným střelcem na straně Sparty se stal forvard Lukáš Kalný. Sparťané měli ve zbytku první dvacetiminutovky herně navrch a výsledkem byla třetí vstřelená branka. Po přihrávce Hausera usměrnil kotouč za bezmocného Čermáka útočník Michal Vitouch.


Naši hokejisté si již v první třetině vytvořili tříbrankový náskok, který v dalším průběhu utkání postupně navyšovali. Hned zkraje druhé třetiny skóroval Tomáš Tomek, pro kterého se jednalo o první vstřelenou branku v aktuálním ročníku. Další gól diváci v hale viděli až na samotném konci prostřední části, když se pět sekund před začátkem druhé přestávky prosadil Maxim Kubánek.


Litvínovští hráči zkorigovali nepříznivý stav rychlým gólem na startu třetí části, když přesně mířil do černého útočník Jaroslav Fišer. Domácí byli rázem alespoň z části zpět v utkání, ovšem za pár minut diváci byli svědky pokračujícího střeleckého koncertu sparťanů. Šestou branku svého týmu obstaral Oto Theimer a ze sparťanské strany to rozhodně nebylo vše. Sedmý gól Sparty vsítil David Senčák a osmou trefu svěřenců Richarda Žemličky zařídil Josef Slavíček. Domácí v závěrečných minutách utkání jen kosmeticky upravili skóre, když se prosadil Lukáš Hocelík. Náš tým si připsal na své konto další vysokou výhru, tentokrát 8:2.

Ohlasy trenérů

Tobiáš Slavíček (HC Sparta Praha): "Oproti utkání s Chomutovem jsme zlepšili hru v obraně, ale stále máme co zlepšovat. Mimo častá a zejména zbytečná vyloučení jsme rádi za další vysokou výhru a velmi povedený vstup do nového ročníku. Sezona je dlouhá a náročná, proto budeme znovu naše hráče nabádat k pokoře."

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

​Divíšek: Trenér Gross má naši důvěru

Kousal: Tlak si nepřipouštím, těším se!

Krejčík: Mistrovství v roce 2015 bylo zážitek

Buchtele: Ve Spartě jsem si vytvořil domov