Ligue 1 - preview 5. kola: Upevní si Angers druhou příčku?

10.09.2021, 08:40, aktualizováno 12.09.2021, 08:56
Previews
Karl Toko Ekambi (© AFP)
Nedělní program francouzské ligy je tradičně hodně bohatý a na fotbal se půjde na sedmi stadionech. Překvapením je zatím Angers, které cestuje do Brestu, Nice hodlá dobrou formu potvrdit v Nantes a Lyon hostí Štrasburk...
Montpellier HSC - AS Saint-Étienne  (neděle 13:00)
St. Étienne se po čtyřech odehraných kolech stále nedočkalo tříbodového rezultátu, blízko k němu přitom nemělo ani před reprezentační pauzou, to když nestačilo venku na Marseille. Ani jeho současný protivník si nemůže po startu do nové sezóny vesele hvízdat, přece se mu však podařilo uzmout o jeden bod více. Tohle měření sil by každopádně mělo být vyrovnané.

Hosté plichtili ve třech případech ze čtyř, nacházejí se tak jen těsně nad sestupovým pásmem. Montpellier není jejich dlouhodobě oblíbeným soupeřem, v posledních šesti duelech s ním padli třikrát. Na druhou stranu loni zkraje května jeho půdu vyloupili. "Způsob, jakým náš sok hraje, se od té doby moc nezměnil, i když má nové vedení," řekl Claude Puel, kouč Les Verts.

Tentokráte nebude mít jednoduchou úlohu s výběrem základní sestavy. Docela dost se totiž jeho kádru dotkla nedávná reprezentační přestávka. "Jedenáct hráčů bylo pryč. Někteří trpí únavou, zejména afričtí internacionálové," připomínal. "I když možná budu znít zvláštně, já jsem rád, že je máme. Protože tenhle fakt dokazuje, že kvalita ani potenciál nám nechybějí."

Domácí zatím neuspěli v soubojích s dvěma mužstvy Ligue 1, která by se měla dle očekávání pohybovat v popředí, a to v těch s Marseille a naposledy s Lille. St. Étienne však představuje pro svěřence trenéra Oliviera Dall'Oglia, jenž se urychleně po svém příchodu snaží o zavedení své filosofie, takového protivníka, který by po papírové stránce měl být na podobné úrovni.

Příští pondělí tomu mimochodem bude rovných devadesát let, co se poprvé otevřel stadion Stade Geoffroy-Guichard. St. Étienne na něm píše svou historii už od roku 1931. "Máme nádherný, legendární stánek," rozplýval se Puel. "Má v sobě ukrytých spoustu vzpomínek, k nimiž chovám velký respekt. I já jsem na něm prožil mnoho skvělých okamžiků," dodal.
Montpellier HSC - pravděpodobná sestava:
Bertaud - Souquet, Thuler, Sakho, Cozza - Ferri, Chotard - Gioacchini, Savanier, Wahi - Mavididi
AS Saint-Étienne - pravděpodobná sestava:
Green - Macon, Nade, Moukoudi, Kolodziejczak - Gourna-Douath - Hamouma, Camara, Neyou Noupa, Bouanga - Chazrí
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.52 - 3.56 - 2.89
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Girondins Bordeaux - RC Lens  (neděle 15:00)
Reprezentační přestávku potřebovalo Bordeaux jako sůl a nyní se ukáže, zdali byla k něčemu prospěšná. Les Girondins stále čekají na první vítězství a proti Lens by se rádi dočkali. Letos v květnu ho na domácím stadionu Matmut Atlantique porazili o tři góly.

Pro tradiční francouzský klub to není ani trochu povedený začátek sezony. Tým Vladimira Petkoviće je po čtyřech zápasech bez vítězství a s tím se v Bordeaux určitě nepočítalo. Tlak na švýcarského trenéra roste a ten mezitím využil reprezentační přestávky k přeskupení sil a k přípravě na domácí zápas s RC Lens.

Girondins Bordeaux zatím uhrálo jen dvě remízy s Marseille a Angers, zatímco doma s nováčkem Clermontem prohrálo 0:2 a v Nice utrpělo debakl 0:4. Výkon na jihu Francie Petkoviće zklamal a ten nyní doufá v mnohem lepší přístup. V kádru přitom může nadále počítat s Yacinem Adlim, kterého podepsal AC Milán. Talentovaný záložník přestoupil k Rossoneri, ale na hostování zůstává v Bordeaux.

Utkání s Lens nebude jednoduché, protože hosté ještě nenašli přemožitele a to hráli se Stade Rennes, Saint-Étienne i Monakem. Už loni byla sezona Sang et Or výborná, vezmeme-li v potaz, že byl klub nováčkem soutěže. V začátcích nové sezony na tyto výkony zdárně navazuje.

Bordeaux bude usilovat o první vítězství v sezoně a motivaci mu určitě dodá vzpomínka na vzájemný duel z května letošního roku. Západofrancouzské mužstvo totiž zvítězilo 3:0 brankami Hwanga, Sabalyho a Zerkaneho.

"Les Girondins" už zase mohou počítat s Majou, ale kdo zůstává mimo hru jsou Benito a Baysse. RC Lens potom žádné absence neregistruje.
Girondins Bordeaux - pravděpodobná sestava:
Costil - Oudin, Kwateng, Koscielny, Mangas, Mensah - Otavio, Sissokho, Fransergio - Elis, Mara
RC Lens - pravděpodobná sestava:
Leca - Gradit, Danso, Medina - Clauss, Fofana, Cahuzac, Frankowski - Kakuta, Sotoca, Ganago
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.35 - 3.46 - 2.28
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Stade Brestois - Angers SCO  (neděle 15:00)
Angers zatím představuje v průběhu tohoto ročníku asi největší překvapení. Mužstvo si totiž evidentně rychle zvyklo na pořádky trenéra Géralda Baticleho, přestože mu dlouhá léta vládl svou rukou Stéphane Moulin, a po třech výhrách a jedné remíze se před reprezentační pauzou usadilo hned za vedoucí PSG. Na svou formu by bezpochyby velmi rádo navázalo i v Brestu.

Hosté loni rozhodně nepatřili mezi nejlépe bránící celky francouzské nejvyšší soutěže. Jenže karta se letos úplně obrátila, vždyť dosud inkasovali pouhou jednu jedinou branku, a disponují tak nejlepší defenzívou Ligue 1. Všechna tato statistická čísla musejí jejich současného soka minimálně strašit. Svěřenci trenéra Michela Der Zakarian získali na své konto jen dva body.

Čili Brest potřebuje zabrat. A je otázkou, jestli do úvodní jedenáctky bude nakonec zařazena i opora v podobě Romaina Faivreho, který se naposledy rozhodl neodcestovat s týmem ke klání do Štrasburku kvůli možnému přestupu do AC Milán. "Přišel se mi za své chování omluvit. Případ je u konce, je s námi. Doufám, že fanoušci k němu nebudou zlí," řekl Der Zakarian.
Stade Brestois - pravděpodobná sestava:
Bizot - Pierre-Gabriel, Chardonnet, Brassier, Uronen - Belkebla, Mananga Mbock - Honorat, Cardona, Faivre - Mounié
Angers SCO - pravděpodobná sestava:
Bernardoni - Manceau, Traoré, Thomas - Cabot, Mendy, Mangani, Doumbia - Fulgini - Cho, Boufal
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.82 - 3.32 - 2.71
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
FC Metz - ES Troyes  (neděle 15:00)
Zatím bez výhry zůstávají FC Metz i ES Troyes. Domácí celek třikrát plichtil, zatímco Troyes získalo jen jeden bod. Bude se jeden z týmů konečně radovat?

Tři nerozhodné výsledky Met sice nejsou žádnou katastrofou, ale přeci jenom se čekal lepší začátek. Les Grenats v loňské sezoně obsadili skvělé desáté místo a zopakovat podobný úspěch bude velmi obtížné. A hned na začátek tu jsou mírné komplikace a čekání na první vítězství se protáhlo na čtyři zápasy.

Nechybělo přitom moc a Mety mohly mít skalp mistrovského Lille. V domácím zápase vedly ještě deset minut před koncem 3:1, ale výsledek neudržely a plichtily 3:3. Nadějný výsledek neudržely ani v minulém kole na hřišti Clermontu, kde rovněž vedly o dva góly.

Jeden bod má zatím ES Troyes a získalo ho na hřišti Racingu Strasbourg. Jinak tři porážky, ale nutno podotknout, že dvakrát bylo v roli velkého outsidera. Poprvé doma s PSG (1:2), podruhé doma s Monakem (1:2). Pouze těsné porážky jsou určitým příslibem do dalších zápasů.

V Metách zatím zůstává Pape Sarr, jehož přestup do Tottenhamu byl zkompletován, ale útočník byl vzápětí ponechán na hostování. V ofenzívě by tak měl tvořit trojzubec s Gueyem a Nianem. Mety ani Troyes žádné absence nehlásí.
FC Metz - pravděpodobná sestava:
Oukidja - Bronn, Kouyate, Niakate - Maiga, Pajot, Udol, Traore - Sarr, Gueye, Niane
ES Troyes - pravděpodobná sestava:
Gallon - Kabore, Rami, Salmier - Ripart, Kouame, Tardieu, Biancone - Balde, Chambost, Touzghar
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.71 - 3.21 - 2.91
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Stade Rennes - Stade Reims  (neděle 15:00)
Rennes už příští týden vstupuje do nového ročníku Konferenční ligy duelem s Tottenhamem a utkání s Remeší by pro něj mohlo představovat dobrou generálku. Zvykat si každopádně musí od teď na nepřítomnost jednoho ze svých tahounů Eduarda Camavingy, který na konci letního přestupového období zamířil do slavného Realu Madrid. Nebude vůbec lehké ho nahradit.

I přes svůj mladý věk patřil Camavinga k hlavním pilířům domácí zálohy. Bretaňský klub nakonec vyinkasoval za jednoho z nejtalentovanějších hráčů Evropy kolem třiceti miliónů eur. "Je tam, kde si zaslouží být," povídal domácí lodivod Bruno Génésio. "Teď je pouze na něm, aby nabídl své schopnosti. Musí vše podstoupit tomu, aby v Realu uspěl," pokračoval.

Jeho mančaft se v Ligue 1 po čtyřech odehraných kolech nacházel v horní polovině tabulky, rozhodně hodlá usilovat o pozice zaručující evropské poháry. A je opravdu velkou neznámou, jak se mu bez Camavingy povede. "Zprvu jsem si myslel, že by pro něj bylo nejlepší, aby zde ještě odehrál rok. Když se ale podívám zpětně, je dobře, že odešel už nyní," dodal Génésio.

Hostující lodivod Óscar García nemá úplně nejpozitivnější myšlenky po startu do nového ročníku, jeho tým se nachází jen těsně nad sestupovým pásmem, ještě nevyhrál, na druhou stranu pouze jednou prohrál, a to před dvěma týdny proti gigantovi z PSG. Remeši se jinak na Rennes dlouhodobě docela daří, v uplynulých šesti zápasech ho skolila ve čtyřech případech.
Stade Rennes - pravděpodobná sestava:
Gomis - Traoré, Omari, Aguerd, Meling - Santamaría, Tait - Bourigeaud, Majer, Sulemana - Guirassy
Stade Reims - pravděpodobná sestava:
Rajkovič - Abdelhamid, Faes, Gravillon - Foket, Munetsi, Lopy, Moreto Cassama, Konan - Flips, Kebbal
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.79 - 3.57 - 5.32
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Nantes - OGC Nice  (neděle 17:00)
První dvě kola zastihla FC Nantes v zajímavé formě a po remíze v Monaku si klub poradil s Metami. Jenomže to bylo všechno. Následující dvě porážky uvrhly Kanárky do průměru a na průběžnou dvanáctou příčku. Úplně jinak je na tom OGC Nice, které dosud nenašlo přemožitele.

Nová štace Christopheru Galtierovi zatím svědčí. Jihofrancouzské Nice pod jeho vedením zatím neprohrálo, a tak jedinou kaňkou zůstává nedohrané domácí derby s Marseille, které bylo kvůli diváckým nepokojům přerušeno. Domácí stadion Nice zůstal zavřen, ale ani to nezabránilo Galtierově družině k další, tentokrát drtivé výhře 4:0 nad Bordeaux.

Co provede s Nice reprezentační přestávka? Galtier doufá, že se podaří navázat na předchozí formu a i v Nantes získat všechny body. V loňské sezoně Les Aiglons dvakrát ve vzájemném zápase zvítězili.

Nantes má za sebou dvě těsné porážky 0:1 s Rennes i Lyonem, nicméně herně úplně nezklamalo. Kanárci sehráli ve všech duelech vyrovnanou partii, ovšem nebyli tolik produktivní jako jejich soupeři. Hlavním cílem sezony zůstává bezpečná záchrana a minimálně umístění ve středu ligové tabulky. Podaří se tyto ambice naplnit?

Bylo už řečeno, že v minulé sezoně vyhrálo oba zápasy Nice. V posledních letech má výrazně lepší vzájemnou bilanci a za pět let s Nantes prohrálo jen ve dvou případech.

Domácí celek se bude muset vypořádat s absencemi Appiaha a Geubbelse. Také Nice není kompletní. Kvůli žlutým kartám stojí Lotomba a zranění do hry nepustí Kluiverta.
FC Nantes - pravděpodobná sestava:
Lafont - Corchia, Castelletto, Pallois, Fabio - Chirivella, Girotto - Bukari, Blas, Simon - Kolo Muani
OGC Nice - pravděpodobná sestava:
Benitez - Atal, Todibo, Dante, Bard - Boudaoui, Lemina, Rosario, Stengs - Dolberg, Gouiri
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.43 - 3.17 - 2.39
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Olympique Lyon - Racing Strasbourg  (neděle 20:45)
Poslední zápas 5. kola francouzské nejvyšší soutěže obstarají týmy Lyonu a Racingu Strasbourg. Pro Les Gones se sezona nevyvíjí optimálně, ale Ligue 1 je stále teprve na začátku. Olympique Lyon má teď ideální šanci získat své druhé vítězství a co nejlépe se naladit na čtvrteční utkání Evropské ligy proti Rangers.

Až ve čtvrtém kole se Olympique Lyon dočkal premiérového vítězství v nové sezoně a trenér Peter Bosz doufá, že počáteční smůlu se podařilo prolomit. Na druhou stranu ani výhra na půdě Nantes se nerodila lehce. Lyon vstřelil jeden gól a v závěru zápasu se musel bez vyloučeného Damiena Da Silvy bránit. Tři body už ale nepustil a v tabulce si přeci jenom trochu polepšit.

Současný stav je pro Les Gones nadále nedostačující a reprezentační přestávka by měla pomoci přeskupit síly. Před sezonou se spřádaly plány na umístění, které zaručí Ligu mistrů i na pronásledování hlavního favorita na titul PSG. I z tohoto důvodu ještě vedení posílilo a přivedlo zkušeného stopera Jeroma Boatenga, či z Liverpoolu šikovného křídelníka Xerdana Shaqiriho.

O bod méně než Lyon má v tabulce Racing Strasbourg, který se prvního vítězství dočkal také v minulém kole. Alsasané porazili Brest 3:1, díky brankám Prciće a Thomassona. Jednu branku si hráči Brestu vstřelili sami do vlastní sítě. Všechny dosavadní body se podařilo získat na domácí půdě, jenomže teď čeká Racing cesta do Lyonu, kde se mu dlouhodobě nedaří.

Kvůli červené kartě z minulého kola si nezahraje Damien Da Silva, jinak žádné další absence Lyon neregistruje. Karetní trest do hry nepustí ani štrasburského Karola Filu a vinou zranění budou chybět i Sissoko, Aholou, Sahi a Mothiba.
Olympique Lyon - pravděpodobná sestava:
Lopes - Gusto, Diomande, Denayer, Emerson - Caqueret, Aouar, Guimaraes - Shaqiri, Dembele, Toko Ekambi
Racing Strasbourg - pravděpodobná sestava:
Sels - Guilbert, Perrin, Djiku, Caci, Lienard - Bellegarde, Thomasson, Prčić - Ajorque, Gameiro
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.56 - 4.45 - 6.22
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Paris Saint-Germain - Clermont Foot  (sobota 17:00)
Pod velkým drobnohledem byl před reprezentační pauzou duel PSG na půdě Remeše. Svůj debut si totiž odbyla nová letní posila Lionel Messi, jeden z největších fotbalových velikánů fotbalové historie, který dlouhá léta strávil v Barceloně. Teď však k dispozici nebude, stejně jako Neymar či Ángel Di María. I tak domácí budou proti Clermontu plnit roli favorita.

Přivádění nových tváří do pařížského klubu se nakonec zastavilo jménem Nuno Mendes, jenž byl angažovaný na hostování z lisabonského Sportingu. Zatímco portugalský obránce by měl do hry vstoupit až v průběhu klání, všichni Jihoameričané, plnící si povinnosti na mezinárodní úrovni, též asi včetně Marquinhose a Leandra Paredese, dostali po náročném programu volno.

Ani náhodou tak Les Parisiens nenastoupí v nejsilnějším možném složení, obzvláště pokud dodáme, že na marodce se stále nachází Sergio Ramos, nově na ni přibyl Marco Verratti a návrat nechystá ani Juan Bernat. Mimo zůstanou zřejmě i Layvin Kurzawa a Colin Dagba. Naopak k dispozici by přece měli být Presnel Kimpembe, Kylian Mbappé a Mauro Icardi.

Otázkou také je, kdo se objeví mezi třemi tyčemi, zda si své první minuty odbude Gianluigi Donnarumma, nebo důvěru dostane Keylor Navas, jenž zatím odchytal všechny zápasy. "Ještě jsme se nerozhodli. Uvidíme až v den utkání," prozrazoval domácí kouč Mauricio Pochettino. "Pro klub, jakým je PSG, je možná vůbec nejsložitější záležitostí přežít nedávnou přestávku."

V Ligue 1 si zatím Pařížané vedou dle papírových očekávaní, od začátku neponechávají nic náhodě a po čtyřech odehraných kolech jsou stoprocentní. Příští týden vstoupí rovněž do Ligy mistrů, kde míní konečně poprvé v historii uzmout cennou trofej. Právě v duelu v Bruggách zřejmě poprvé budou chtít naplno demonstrovat svou sílu, absence už nebudou tak početné.

Svěřenci trenéra Pascala Gastiena v Parku princů opravdu nemají co ztratit. Na druhou stranu určitě hodlají využít svých prvotních výsledků, jakožto nováček soutěže celek z Clermontu-Ferrandu překvapivě ještě neprohrál. Hosté se ovšem nyní nebudou moci spolehnout na svou největší ofenzivní zbraň Mohameda Baya, čtyřgólového střelce, jehož tíží osobní důvody.
Paris Saint-Germain - pravděpodobná sestava:
Navas - Hakimi, Kehrer, Kimpembe, Diallo - Ander Herrera, Gueye - Wijnaldum - Mbappé, Icardi, Draxler
Clermont Foot - pravděpodobná sestava:
Desmas - Zedadka, Hountondji, Ogier, N'Simba - Iglesias, Gastien - Dossou, Berthomier, Rashani - Hamel
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.32 - 5.68 - 10.30
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AS Monaco - Olympique Marseille  (sobota 21:00)
Až těsně před reprezentační přestávkou se Monaco konečně dočkalo v Ligue 1 svého prvního vítězství. Suma sumárum vstoupilo do sezóny poněkud rozpačitým způsobem, nepodařilo se mu mimo jiné postoupit ani do hlavní fáze Ligy mistrů. Zda loňský třetí celek francouzské nejvyšší soutěže zažehnal jakousi výsledkovou krizi, může ukázat nynější šlágr s Marseille.

Těsnou výhru v Troyes svěřenci trenéra Nika Kovače bezpochyby hodně potřebovali. Přece jim však finální rezultát k výraznému posunu v tabulce nepomohl, a zůstali tak pouze v dolní polovině průběžného pořadí. Pochopitelně že takové umístění není v souladu s jejich cíli. A urychleně hodlají najít nápravu, ačkoli nyní je čeká rozhodně tuhá bitva v derby o jih Francie.

Chorvatský stratég ve službách knížecího klubu je každopádně pořádně natěšený. "Oba týmy hrají ve vysokém tempu. A protože výkop je až v devět večer, nebude velké horko. Já vážně očekávám velkolepý souboj. Hlavně na stadionu budou fanoušci," povídal. "Všechno směřuje k tomu, aby všichni viděli kvalitní fotbal. Marseille měla vždy skvělé mužstvo, zlepšila se."

Co se klíčových absencí na straně ASM týče, po mezinárodních povinnostech se nestačí vrátit Guillermo Maripán, nejistý je start u Aleksandra Golovina i Wissama Ben Yeddera, kteří si stěžovali na určité zdravotní potíže, naopak zdravý by měl být Kevin Volland. Vyloučený je každopádně nástup Djibrila Sidibého, který si poranil stehenní sval a aktuálně rehabilituje.

Kovač si moc dobře uvědomuje, že Olympique je soupeřem, který má vlastně stejné ambice jako Monaco. Hodlá příští ročník působit v Lize mistrů. "Neznám sice jeho trenéra Jorgeho Sampaoliho osobně, sledoval jsem ovšem jeho kariéru, zejména když působil u nároďáků Chile a Argentiny. Jsem rád, že zrovna na něj můžu narazit se svým kádrem," vzkazoval.

Hosté se drží v popředí tabulky, a to i přesto, že jejich utkání s Nice se nedohrálo. Zatím si tak zapsali dvě výhry a jednu remízu. Je otázkou, jakou sestavu nakonec Sampaoli zvolí, neboť k dispozici mu pořád není typický hrot Arkadiusz Milik, jenž by nicméně mohl být připravený do deseti dnů, ani Dimitri Payet, který Poláka docela umně zastupoval jako falešná devítka.
AS Monaco - pravděpodobná sestava:
Nübel - Aguilar, Disasi, Badiashile, Caio Henrique - Tchouaméni, Fofana, Jean Lucas - Diop, Gelson Martins, Ben Yedder
Olympique Marseille - pravděpodobná sestava:
Mandanda - Saliba, Balerdi, Luan Peres - Rongier, Kamara, Guendouzi, Gerson - Ünder, De la Fuente, Luis Henrique
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.87 - 3.66 - 4.57
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
FC Lorient - Lille OSC  (pátek 21:00)
Jediný duel se po reprezentační přestávce v rámci top pěti evropských lig bude konat v pátek, a nabídnou ho Lorient, kterému se vstup do nové sezóny vydařil, a Lille, které až v minulém kole konečně zabralo a jako obhájce titulu poprvé vyhrálo. V loňském ročníku Dogy svému soupeři ve dvou zápasech nasázely hned osm gólů, a i proto prahnou Les Merlus po revanši.

Vědělo se vlastně už předem, že zopakovat loňský senzační úspěch nebude pro LOSC vůbec snadným úkolem. Obzvláště, když do konkurenčního Nice pláchl jeden z hlavních strůjců konečného zdaru, a to kouč Christophe Galtier, jehož nahradil Jocelyn Gourvennec. Přece se však čekalo, že první tříbodový rezultát přijde na řadu o trochu dříve než v kole číslo čtyři.

V podstatě i proto je v průběžném pořadí aktuálně výše Lorient, jenž loni horlivě usiloval o záchranu a ligové přežití si zajistil až na samém závěru. Přitom Lille zároveň musí myslet i na jiné povinnosti než na ty na domácí scéně, už příští týden vstupuje do Ligy mistrů utkáním s Wolfsburgem. Tíží ho zároveň i některé absence, a to i vlivem nedávné mezinárodní pauzy.

Tak jako tak by se Gourvennec velmi nerad na něco vymlouval. "Největší otázkou bude, v jakém stavu se naši reprezentanti vrátí ze svých srazů. Až na Jonathana Davida jsme měli v přípravě k dispozici všechny," upřesňoval. "Někteří jsou po fyzické stránce trochu unavení, ale ve finále vypadá situace docela dobře. Hráči se chtěli vracet ke klubovým povinnostem."

Svěřenci trenéra Christopheho Pélissiera dosud získali slušných pět bodů, porazili například i favorizované Monaco. Teprve podruhé se přitom představí doma. Gourvennec se jinak do Lorientu velmi těší z mnoha osobních důvodů: "Je to město mého dětství, učil jsem se tam fotbal po celých čtrnáct let. Je to klub, který hodně znám, za poslední léta se dost rozvinul."
FC Lorient - pravděpodobná sestava:
Nardi - Igor Silva, Hergault, Mendes, Laporte, Le Goff - Monconduit, Abergel, Lemoine - Laurienté, Grbic
Lille OSC - pravděpodobná sestava:
Grbič - Pied, José Fonte, Botman, Bradarič - Ikoné, André, Xeka, Bamba - Yilmaz, Yazici
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.63 - 3.29 - 2.25
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Paris Saint-Germain440012:512
2.Angers SCO43108:110
3.Clermont Foot42209:58
4.Olympique Marseille32108:57
5.OGC Nice32108:06
6.RC Lens41307:56
7.FC Lorient41215:65
8.Stade Rennes41213:45
9.Olympique Lyon41215:75
10.Lille OSC41216:95
11.Montpellier HSC41129:94
12.FC Nantes41123:34
13.Racing Strasbourg41126:84
14.AS Monaco41123:54
15.FC Metz40316:83
16.AS Saint-Étienne40315:73
17.Stade Reims40314:63
18.Stade Brestois40225:92
19.Girondins Bordeaux40223:92
20.ES Troyes40133:71
Bodové odečty
OGC Nice-1 

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (7)

Přidat komentář
onze

ALLEZ PARIS SG !

Reagovat
juninho8

Som zvedavý ako si nás dnes povodia Ajorque s Gameirom

Reagovat
Langi

Naopak…Dembele je definitivne zpet …presne, jak sem predpokladal…musi dostat duveru a podporu a ne se zariznout, kdyz mu nevyjdou 3 zapasy…nase sila v utoku neni zavisla na golech jednoho hrace…letos muzeme neco uhrat jen jako tym.

Posily v poslednich dnech prestupaku to cele otocily o dalsich 360 stupnu…stale to muze byt pruser, ale je taky dost mozne, ze si to sedne…si vem, ze tu 2 mesice nadavame a nakonec mame obranu Dubios, Denayer, Boateng, Emerson

Reagovat
juninho8

snáď je teda späť no veru kto by to bol povedal že budeme ešte spokojný aj s obranou ale treba to aj trošku krotiť lebo zápasov bude veľa a backupy sú dosť márne. Aj keď dnes hrajú dvaja. Nakoniec som prvý polčas nemohol pozerať tak neviem ako si vedú Gusto a Diomande....ale najsilnejšiu zostavu máme celkom fajn poskladanu....ak je teda Dembele späť, k tomu Paqueta, Shaqiri, Aouar.... môže to byť slušné a snáď sa pobijeme o LM

Reagovat
Langi

hlavně ty Dembeleho góly nejsou rozhodně náhoďáci nebo doklepávky...zatím ve všech případech výborné zpracování, tah na branku a zakončení...on asi bude mít vždycky světlé a tmavé chvilky, nicméně se správnou podporou zálohy bude super...

Gusto hraje dobře a jesi Dubiose dlouho neudržíme, bylo by záhodno si vychovat nástupce...Diomande zatím spíš trojka na stopera...Boatengovi je čerstvých 33 a klidně může být ještě 2-3 sezóny TOPka. Vždyť to byl jeden z nejlepších stoperů na světě, mistr světa, vítěz LM.

Reagovat
juninho8

Druhý polčas som pozeral a Gusto v pohode. Celkom sa mi páčil. Práveže Boateng ma po príchode nejako neoslnil ale ani nesklamal. Ale dá sa to chápať. Prvý zápas, musí sa zohrať. A zahodiť za hlavu ten súd čo mal nedávno. Myslím že s Denayerom by mohli byť dobrá dvojka. Diomande ako backup fajn. Desí ma tam skôr ten Da SIlva

Reagovat
juninho8

Druhý polčas skúsene bez nervov....to som veru nečakal

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele