FORTUNA:LIGA - souhrn 7. kola: Slavia zůstává neporažená

11.09.2021, 17:57, aktualizováno 12.09.2021, 20:54
Komentáře a souhrny
Slavia na závěr sedmého kola zdolala Slovácko a bodově se dotáhla na druhou Spartu, která ve šlágru kola prohrála na hřišti vedoucí Plzně. Šestigólové drama mezi Mladou Boleslaví a Olomoucí nakonec vítěze nepřineslo, naopak důležitou výhru zaznamenal Jablonec, jenž zdolal Karvinou. Pátou výhru v sezoně zaznamenal Baník Ostrava. Bohemians 1905 zvítězili ve Zlíně, naopak na první výhru v ročnímu nadále čeká Liberec...

Slavia Praha - 1. FC Slovácko 2:1

12.09.2021 19:00

Góly: 4. Daniel Samek, 68. Stanislav Tecl - 90. Filip Vecheta

Slavia zahájila duel se Slováckem bravurně, po změně stran nicméně jen přihlížela tlaku soupeře a problémy měla i po uklidňujícím druhém gólu. Přesto sešívaní zvítězili a v tabulce se dotáhli na Spartu.

Podobně jako před rokem inkasovali Moravané v Edenu velmi brzy. Již ve čtvrté minutě nastartoval Lingr Ekpaie, jehož náběh nezachytil Havlík. Ekpai následně pálil do tyče, míč se však příhodně odrazil k Samkovi, který dorážkou zpoza pokutového území potvrdil svou skvělou formu a především poslal Slavii do vedení.

Do střelecké pohody se chtěl dostat také Kuchta, to by ale musel své šance proměňovat. V 11. minutě jej ke skórování vybídl Lingr, jenž vybojoval balón ve středu hřiště, jenže Kuchtu následně vychytal brankář Slovácka Nguyen. Za dalších čtrnáct minut vysunul útočníka domácích Bořil, avšak tentokrát Kuchta pálil nad břevno.

Postupem času se začali osmělovat také hosté. Kadlec ve 29. minutě vypustil hezkou kolmici na Kohúta, jenž merunu prodloužil na Jurečka, ten se nicméně neprosadil přes důsledně bránícího Holeše. Před odchodem do kabin ještě zkusil štěstí Sadílek, jeho ambiciózní pokus měl nicméně k úspěchu daleko.

Ten pravý uragán spustili Moravané až po změně stran. Nejdřív však museli přečkat další příležitost Kuchty, který po vynikající práci Baha pálil vedle tyče. V 50. minutě už ale Sadílek potáhl míč po levé straně a přihrávkou vybídl ke skórování Jurečku. Tomu ale radost překazil blokující Bořil, dorážku Havlíka zase svým tělem zastavil Holeš.

Slovácko nicméně v aktivitě pokračovalo. Daníčkův pas z 52. minuty propadl k Sadílkovi, toho ale bravurně vychytal gólman Pražanů Mandous. Ten musel do akce i za dalších šest minut, kdy přízemní střelu po chybě sešívaných v rozehrávce vyslal Reinberk. V 61. minutě zase Mandous kryl pohotové zakončení Petržely z otočky.

Až po hodině hry se domácí zase probrali. V 64. minutě ještě Traoré střilel nepřesně, avšak o čtyři minuty později již Vršovice jásaly. Bořil po přihrávce od Oscara vnikl do vápna soupeře a před bránou našel zcela volného Tecla, který už snadno skóroval do opuštěné svatyně.

Zdálo se, že Slavia už snadno dovede zápas do zdárného konce. Jenže v závěru po přihrávce od Kalabišky vypálil pod břevno Vecheta a svým premiérovým zásahem v nejvyšší soutěži vykřesal pro hosty naději. A Slovácko se do Uherského Hradiště skutečně mohlo vrátit s bodem. Navrátil však v nastavení po centru od Daníčka hlavičkoval těsně vedle a tři body tedy zůstaly v Edenu.

Více informací k zápasu

FK Mladá Boleslav - Sigma Olomouc 3:3

12.09.2021 16:00

Góly: 25. Milan Škoda, 86. Dominik Mašek, 89. Ondřej Karafiát - 10. Martin Hála, 23. Antonín Růsek, 72. David Vaněček

V pořádně divokou přestřelku se změnil duel mezi Mladou Boleslaví a Olomoucí, nabídl totiž nakonec hned šest branek, přičemž hosté přišli o prakticky jistou výhru díky dost pokaženému závěru. Domácí naopak udělali moc dobře, že se ani v posledních minutách nevzdávali, stačili ještě dvakrát rozvlnit síť, vybojovat plichtu a odvrátit svou možnou čtvrtou porážku v sezóně.

Hosté vstupovali do tohoto střetnutí v lepším rozpoložení, v lize v posledních čtyřech kolech vydolovali hned deset bodů z možných dvanácti, a start ve středu Čech mohli hodnotit velmi pozitivně. Už v 10. minutě ve vápně operoval Pablo González, míč se se štěstím dostal k nohám volného Hály, který měl sám před brankářem Halouskou snadnou práci zacílit.

Mladoboleslavští fotbalisté měli záhy velkou možnost na vyrovnání, Hlavatý pálil z vyložené pozice, jenže balón nasměroval po zemi jen do vzdálenější tyčky. Naopak na druhé straně se hanácký celek gólově podruhé prosadil a dostal se ještě do větší pohody, to když centr z levé strany od Zmrzlého vyrážel Halouska pouze k Růskovi, jenž pohotově navyšoval vedení.

Ve 24. minutě přišel na řadu třetí přesný zásah tohoto klání. Ewerton zleva vyslal prudkou přihrávku na hranici brankového území, kam si naběhl Škoda, jenž z blízkosti na gólmana Macíka lehce vyzrál. Ve 29. minutě se Škoda snažil dokonce o srovnání stavu, vyběhnuvšího Macíka chtěl přelobovat, jenomže zakončení se mu nepovedlo, a tak bránu jenom přestřelil.

Mladá Boleslav pokračovala ve své aktivitě i nadále, především Ewerton byl stále při chuti, z přímého kopu však nepřekonal Macíka a o pár chvil později napálil brankovou konstrukci. Druhý poločas možná nebyl tak bohatý na vyloženější příležitosti, přesto i on nabídl hned třikrát změnu skóre. A když v 72. minutě Sigma udeřila opětovně, zdálo se být rozhodnuto.

Avšak ani poté, co Jemelkův pas sklepl v šestnáctce Matoušek pro skórujícího Vaněčka, se tři body nepřisuzovaly automaticky olomouckému výběru. V 86. minutě snížil Mašek, jenž sice merunu namířil do tyčky, ta se nicméně ve finále odrazila od Macíka a za brankovou čáru. A minutu před koncem určil definitivně konečný stav svou oku lahodící dělovkou Karafiát.

Více informací k zápasu

FK Jablonec - MFK Karviná 1:0

12.09.2021 16:00

Góly: 45+3. Tomáš Malínský

Jablonec se slušně navnadil na začátek hlavní fáze Konferenční ligy, v níž narazí ve čtvrtek na Kluž. Doma nejtěsnějším možným způsobem skolil Karvinou a aspoň nějakým způsobem napravil své poslední ligové vyhoření z Olomouce. Hosté naopak nenavázali na cennou plichtu z předchozího souboje s obhájcem titulu ze Slavie, za celých devadesát minut neskórovali.

K optimálnímu výkonu každopádně měl celek ze severu Čech daleko, budiž příkladem třeba úvodní třetina utkání, během níž se stěží propracovával do vyloženějších příležitostí. Naopak Karviná se mohla ujmout vedení, to když bránící Malínský míč nedostal z pokutového území, najednou se k hlavičce dostal Buchta, z blízkosti však napálil brankovou konstrukci.

Jablonec v ofenzívě vážně nijak nezářil, přesto se právě on v závěru poločasu dočkal přesného zásahu, jenž se ukázal býti rozhodujícím. Holík zprava poslal pas do vápna, odtud míč sklepl Pleštil pro Malínského, jenž pohotově skóroval.

Karviná se po přestávce na vyrovnání nezmohla, její soupeř se ve druhém dějství výrazně zlepšil, změna skóre ale na řadu nepřišla ani na jeho straně.

Více informací k zápasu

Dynamo České Budějovice - FC Hradec Králové 0:1

12.09.2021 14:00

Góly: 53. Daniel Vašulín

Hradec Králové konečně proměňuje sympatický start do ročníku v bodové zisky. Díky brance Daniela Vašulína dosáhli Východočeši v Českých Budějovicích na druhé vítězství v řadě. Jihočeské Dynamo naopak již více než 250 minut čeká v nejvyšší soutěži na gól.

V první půli se činil zejména brankář Hradce Fendrich. Již ve 12. minutě musel zastavil slabé zakončení Mihálika, jehož vysunul Hora. Za dalších šest minut vyslal dělovku sám Hora, někdejší gólman Opavy nicméně vyrazil míč před sebe. Hora se neprosadil ani ve 23. minutě, kdy mířil na bližší tyč.

Ve 30. minutě se přes stopery hostů prodral Bassey, i proti němu však Fendrich zasáhl. "Votroci" mohli zničehonic udeřit ještě před přestávkou — Vašulín si naskočil na rohový kop, jenže svou hlavičku nasměroval těsně vedle tyče.

Osm minut po změně stran už ale Vašulín mohl jásat, když efektní patičkou zužitkoval pobídku od Vlkanovy a poslal Východočechy do vedení. Na straně domácích usiloval o vyrovnání Hora, jeho hlavička ze 60. minuty nicméně přeletěla břevno.

Mezi tři tyče se netrefil ani za jedenáct minut na druhé straně pálící Vlkanova. Obránce Budějovic Čolić pak v samotném závěru do brány mířil, jeho pokus však i přes menší problémy zneškodnil Fendrich, jenž tak pro Hradec uhájil cenné vítězství.

Více informací k zápasu

Viktoria Plzeň - Sparta Praha 3:2

11.09.2021 19:00

Góly: 18. Jean-David Beauguel, 32. Jhon Mosquera, 57. Jan Sýkora - 41. David Moberg Karlsson, 87. Václav Drchal

Fotbalisté Plzně napravili zaváhání z minulého kola a vrátili se na průběžné první místo tabulky. Pražskou Spartu v boji o prvenství porazili 3:2. Po trefách Beauguela s Mosquerou dokázal Karlsson jen snížit, stejně jako Drchal po brance Sýkory.

V osmé minutě viktoriáni poprvé zahrozili, Sýkorův centr se akrobatickým způsobem pokoušel zužitkovat Beauguel. Na opačném konci hřiště to zkoušel Pešek, vytěžil ale jen rohový kop. Karlssonova standardka nedlouho poté skončila ve Staňkových rukavicích, Hložkovi zase zakončení na poslední chvíli zhatil Hejda.

A tak v osmnácté minutě udeřili domácí. Hejdův útočný výlet rezultoval v Mosquerův balón do vápna, kde si jej našel Jean-David Beauguel, jehož pěkná střela skončila za Nitovými zády. To jako by Plzeň nakoplo a v dalších minutách dominovala. Řezník napálil Kopice, ten pak po Beauguelově pasu a dobrém zpracování zahodil tutovku a mířil vedle.

Zaváhání sparťanské obrany přineslo po půlhodině druhou trefu Bílkovy družiny. Bucha přihrávkou za obranu našel Jhona Mosqueru, který pláchnul všem, obhodil si vybíhajícího Nitu a následně do prázdné brány uklidil. Bleskově mohl přijít další trest pro Spartu, to když Kopic napřáhl k zajímavé ráně ze střední vzdálenosti.

Namísto toho se Letenští radovali z kontaktního gólu do šatny. U rohového praporku předskočil Hložek Kašu, následná Hanckova dalekonosná rána se po Staňkově zákroku dostala zpět k Hložkovi. Ten předal míč Davidu Mobergu Karlssonovi, jenž trochu krkolomnou akci dokázal zakončit střelou do sítě.

V závěru první půle došlo ke konfliktu mezi Řezníkem a Peškem, který dal plzeňskému bekovi hlavičku. Po pauze se zase řešilo hučení ze sparťanského kotle na Mosqueru s Beauguelem, jinak ale převládaly pozitivní fotbalové záležitosti jako třeba Hanckova prudká rána z úhlu.

Deset minut po přestávce ukázal své kvality Jan Sýkora. Nejprve jeho přízemní ráně chybělo pár centimetrů, o pár desítek sekund později ale napřáhl znovu a svou levačkou poslal balón náramným způsobem mezi tři tyče. Na druhé straně se musel činit Staněk, který důležitým zákrokem zastavil Hložkův přímák. Neuspěl ani Haraslín po své zasekávačce a střele na přední tyč.

V šestaosmdesáté minutě mohl vítězství modro-červených zpečetit Chorý, ten ale Hybšův centr trestuhodně nasměroval jen mimo Nitovu svatyni. Podle pořekadla "nedáš, dostaneš" tak udeřila Sparta. Haraslínův pokus Staněk vyrazil jen k Václavu Drchalovi, jemuž už nečinilo problém dostat míč za brankovou čáru.

A jelikož se Staňkovi povedlo zneškodnit i zajímavý centr z pravé strany, udržela Viktorka vedení a vrátila se na první místo tabulky. To jí ale ještě stále může sebrat Slavia, pokud zvládne oba zápasy, které má k dobru.

Více informací k zápasu

FK Teplice - Baník Ostrava 1:2

11.09.2021 16:00

Góly: 62. Daniel Trubač - 66. Ladislav Almási, 80. Ondřej Mazuch (vl.)

Více než se čekalo se v Teplicích nadřel Baník Ostrava, nakonec ale tři body do tabulky získal a drží krok s čelem. Po Trubačově trefě sice prohrával, brzy ale srovnal Almási a Mazuchův vlastenec rozhodl o vítězství 2:1.

Úvod utkání vskutku nepatřil mezi ty nejpohlednější. Na první zajímavější příležitost se čekalo téměř půl hodiny, to se do balónu opřel Černý, nicméně Svozil dokázal ránu zablokovat. Vzápětí se na druhé straně udál zajímavý protiútok, proti němuž zakročil dobrým vyběhnutím Čtvrtečka.

Následně byl hrdinou okamžiku opět Svozil, který skočil pro změnu do Krunertovy zdařilé střely. A proti Černému pokusu se zase musel vyšvihnout Laštůvka. Ačkoliv konec poločasu nabral rychlý spád, do šaten se šlo stále za bezbrankového stavu.

Úvod druhé půle zastihl lépe Slezany. Fleišmanovi znemožnil skórování na poslední chvíli Čtvrtečka, jemuž se povedlo vyzrát i na unikajícího Sora. Nakonec se tak z první trefy radoval domácí celek. Z levé strany odcentroval do vápna Martin Chlumecký, na míč už čekal Daniel Trubač, jemuž nečinilo problém skórovat.

Ovšem radost příznivcům Na Stínadlech dlouho nevydržela. Potočný uspěl v hlavičkovém souboji a vybojoval tak balón pro Ladislava Almásiho, jehož střela skončila v síti. A po osmdesáti minutách slavila Smetanova družina podruhé. Fleišmanův centr se snášel zajímavě, proto se do něj rozhodl vložit Ondřej Mazuch. Ke smůle jeho i celých Teplic si ale míč srazil do vlastní sítě.

Baník se díky tomuto vítězství posunul v tabulce už na čtvrté místo a na lídra z Plzně ztrácí jednu jedinou výhru. Teplice naopak zůstávají předposlední s pouhými třemi body.

Více informací k zápasu

Fastav Zlín - Bohemians Praha 1905 1:3

11.09.2021 16:00

Góly: 68. David Tkáč - 14. Ibrahim Keïta, 55. Martin Dostál, 79. Matěj Koubek

Ještě dvě kola zpátky byli Bohemians stále bez výhry, nyní už jsou na sedmém místě tabulky. Může za to jejich úspěch ve Zlíně, kde zvítězili 3:1. Po brankách Keïty a Dostála sice snížil Tkáč, avšak Koubek pojistil svému týmu plný bodový zisk.

Od začátku utkání byli "Klokani" aktivnější a svého soupeře ohrožovali. Květovu ránu vytěsnil Rakovan, na Keïtova nenalezla cíl. Zlínský brankář se vyšvihl i proti Chramostově obrovské příležitosti, na opačném konci hřiště mohl gólman zůstat v klidu, neboť Fillo pálil jen do bránícího hráče.

Ve čtrnácté minutě už jsme byli svědky první radosti. Zničehonic se Ibrahim Keïta zjevil sám před Rakovanem, čehož s přehledem využil a otevřel gólový účet utkání. Navýšit mohl z tutové pozice Květ, nezmohl se ale na nic víc než ránu do brankáře. A o moc lépe si v závěru první půle nevedl ani Chramosta, který pro změnu přestřelil.

Když to nešlo útočníkům, musel se do toho vložit obránce. Z druhé vlny nabíhal do vápna Martin Dostál, který dostal balón od Ibrahima Keïty. Jeho rána se sice neřadila mezi ty nejpovedenější, avšak díky Rakovanově zaváhání skončila za brankovou čarou. Ještě hůře s domácími mohlo být po Köstlově střele, ta nakonec proskákala vedle.

Po třech čtvrtinách utkání namísto toho ševci snížili. Tkáčovu dalekonosnou střelu tečoval Vondra tak, že Le Giang už proti ní zasáhnout nemohl. Když běžela devětasedmdesátá minuta, došlo na potvrzení výhry Vršovických. Po Necidově pasu upaloval na brankáře Matěj Koubek, jehož technický pokus zapadl za gólmanova záda.

Bohemians se tak v tabulce bodově dotáhli na svého soupeře a díky lepšímu skóre jsou dokonce sedmí, zatímco Jihomoravané devátí.

Více informací k zápasu

FK Pardubice - Slovan Liberec 2:2

11.09.2021 16:00

Góly: 58. Lukáš Matějka, 73. Lukáš Matějka - 23. Imad Rondić, 37. Karol Mészáros

Ani slibné poločasové vedení na hřišti Pardubic nezajistilo Liberci premiérový tříbodový zisk v sezoně. Na branky Rondiće s Mészárosem totiž během druhé půle odpověděl dvěma trefami Matějka, což znamenalo konečný výsledek 2:2.

Dvakrát během úvodní pětiminutovky ohrozil Knoblocha Beran, hostující gólman si ale s oběma pokusy proradil. Caduův centr pak vyrazil k Tischlerovi, jehož zblokovanému pokusu mnoho nechybělo. Na opačném konci hřiště se něco začalo dít po deseti minutách, to když Faškův centr Gebre Selassie umístil hlavou do břevna.

Markovič se musel znovu činit o chvíli později, kdy po Rondićově pobídce vychytal tváří v tvář Matouška. O chvíli později to ale byl Imad Rondić, kdo si naběhl za obranu na Faškův pas, a ten už se nemýlil. A ještě během první půle přidal Slovan branku číslo dvě. Frýdek přihrál Karolu Mészárosovi, jenž postupoval z úhlu a následně Markoviče překonal.

Po návratu ze šaten si Pardubičtí uvědomovali, že potřebují změnit obraz hry, což se jim také povedlo. Chytilova hlavička po Caduově centru sice ještě skončila nad břevnem, avšak další vysoký balón brazilského beka po rohovém kopu našel přesně Lukáše Matějku, jenž se prosadil hned při svém debutu v červeném dresu.

A tím ještě neskončil. Nedlouho poté přetlačil Chaluše a jen Knoblochův zákrok jej zastavil od skórování. Dvacet minut před koncem se už ovšem právě Lukáši Matějkovi povedlo vyrovnat. Opět v tom měl prsty Cadu, který odcentroval po pěkném průniku na pravé straně, Knobloch neměl proti Matějkově zakončení sebemenší šanci.

Ve zbytku utkání mohli Severočeši přeci jen zvrátit výsledek na svou stranu, jenže Markovič se proti Tuptově přímáku vyšvihl a vytěsnil na roh. V tabulce se tak Pardubičtí sice propadli na třinácté místo, před posledním Slovanem ale drží solidní čtyřbodový náskok.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Viktoria Plzeň760112:618
2.Sparta Praha751118:616
3.Slavia Praha651015:516
4.Baník Ostrava750214:915
5.1. FC Slovácko74128:613
6.Sigma Olomouc632119:1211
7.Bohemians Praha 1905723212:129
8.FC Hradec Králové72325:89
9.Fastav Zlín730410:159
10.FK Mladá Boleslav722311:108
11.FK Jablonec72235:118
12.Dynamo České Budějovice72146:97
13.FK Pardubice713312:136
14.MFK Karviná70348:143
15.FK Teplice71066:163
16.Slovan Liberec70253:122

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (196)

Přidat komentář
bobis21

No bylo to utrpení

Ale u obou gólů bych pochválil ty přihrávající hráče za to, jak do toho šli naplno (Potok, pak Kuzma). Granec zatím po návratu překvapuje, přijde mi že zatím vždy zahrál dobře když nastoupil. Další pozitiva asi nenajdu

Reagovat
KingMaster13

Možná los, pokud to neposerete tak je šance z dalších 3 zápasů udělat 9 bodů a posichrovat si boj o 3. místo

Reagovat
ratusek

no hned ted v Olomouci to bude nejtěžší zápas. Zápas s váma nepočítám, tam jde o to to odehrát co nejdůstojněji a nedostat výprask. Ani jedno se nám nepovedlo, ale nevadí

Reagovat
KingMaster13

Bohemku doma a Kozla zvládnete, Sigma je teď asi nejtěžší ale myslím si že to tam nějak ukopete. Teplice a dnešní výkon bych vůbec nebral tam hrajete příšerně vždycky

Reagovat
Stannis Baratheon

A jak los souvisí s tímhle zápasem?

Reagovat
bobis21

No nevím, zase bych to neviděl jako tak jednoduché zápasy. Doma s Bohemkou by výhra být snad měla, ale v Olomouci i Liberci čekám hodně těžký zápas.

Reagovat
Banikovec7

Reagovat
$dolar$

3 body max

Reagovat
smazaný uživatel

Bohužel to zase upadá do stínu. Začátek sezóny velice slibný a od debaklu na Slavii to je zas nekoukatelné. Jediné pozitivum, že letos tyto zápasy zatím zvládáme. V minulosti by z toho byla ztráta bodů.

Reagovat
smazaný uživatel

V OL se nám hraje docela dobře, bude dost lidí na výjezdu. Z těch 3 dalších zápasů bych čekal úspěch právě v OL, Bohemka hraje na své poměry teď slušně a je to s ní vždycky urputné a v LIB teda rozhodně nic pohodového nečekám, a moc tam neumíme ......

Reagovat
smazaný uživatel

Olomouc je letos rozjetá, dává dost branek a naše defenziva určitě nebudí žádný velký respekt plus děláme zbytečné chyby. Bohemka bude dost složitý zápas, ale pokud myslíme na poháry, nebo i top 6, tak takový zápas navíc doma musíme zvládnout. Liberec je zkrátka tragický. Ten tým se jim nepovedlo doplnit a je potřeba je porazit. Reálně tedy můžeme získat 7 bodů, ale klidně sse může stát, že budeme rádi za 3 nebo 4.

Reagovat
smazaný uživatel

Překvapilo mě ale, že nikde žádná zmínka o zahájení roku oslav 100. výročí založení ......

Reagovat
John Obi Mikel

Na O2 to říkali před zápasem.

Reagovat
smazaný uživatel

na EF

Reagovat
Salfovic

Bílek > Vrba

Reagovat
$dolar$

Zajímal by mě názor Viktorianu i Sparťanů, jestli by brali jejich výměnu. Myslím, že oba tábory jsou teď spokojený s tím, co mají.

Reagovat
Martin9719

Vrbu bychom tu brali asi vždycky. Myslím si že s ním bychom poháry určtiě hráli.

Reagovat
$dolar$

Ja bych Vrbu už nechtěl. Nehledě na to, jestli by tu Bílek byl nebo ne.

Reagovat
Martin9719

S Vrbou bychom Sofii nepustili.

Reagovat
poz3n

Já už bych ho nechtěl, už bylo vidět, že to je vydřené až na kost.

Reagovat
Martin9719

jeho styl hry se taky mění a teď je Sparta daleko víc vybavená presingem, což v naší hře prakticky nebylo pod ním

Reagovat
poz3n

Já to myslel hlavně vztahově.

Reagovat
Martin9719

Tak s fanoušky je stále zadobře

Reagovat
poz3n

Vztahově uvnitř klubu.

Reagovat
Martin9719

To ano

Reagovat
smazaný uživatel

s tím kotoulem - to bylo zkraje nějak vymezeno, že je to PLZEŇSKÁ oslava ? Já to zvenčí chápal spíš jako VRBOVU oslavu a pak ať si ji dělá kdekoliv .....

Reagovat
Selänne

Vy jste s Bílkem spokojený, jo?

Reagovat
smazaný uživatel

já třeba docela jo...

Reagovat
Selänne

Výbuch v Evropě jde čistě za ním. V lize je to celkově slabota. Dnešní zápas super, ale tohle nebylo o něm - Sparta se tady 10 let poráží sama. I pod Gulou jste nás smetli výrazněji.

Reagovat
Selänne

A netřeba mluvit ani o tom, jak moc špatně je na tom takticky.

Reagovat
$dolar$

To bylo vidět dneska.

Reagovat
Selänne

Dneska to ale nebylo o něm. Takhle se Sparta prezentuje v Plzni už deset let. Plzni stačilo běhat, napadat, dát první gól a hrát na brejky. To není žádná super taktika. Vy se na nás dokážete vyhecovat pokaždý, protože je to pro vás zápas roku.

Reagovat
Martin9719

Kecy. Pro vás to není důležitý zápas? To co jsme předvedli byl jeden z nejlepších výkonů v sezoně, mohli jsme dát i víc gólů a po repre pauze jsme odpověděli nejlíp jak jsme mohli. Takže ano, trenér v tom hrál důležitou roli.

Reagovat
$dolar$

Slabota?

Reagovat
Fakt

První v lize je slabota

Reagovat
Selänne

Bral jsem i tu minulou sezonu. Ale to je fukt. Bodově si letos vede dobře, ale herně to v polovině zápasů byla vyloženě náhoda. Ale na náhodu nejde věčně spoléhat - viz poháry.

Reagovat
Fakt

A víš o tom, že většinu minulé sezóny byl trenér někdo jiný, žejo?

Reagovat
$dolar$

Ja furt přemýšlím, jak může někdo napsat, že je to v lize slabota. 18 bodů z 21 možných, vedeme ligu, máme za sebou zápas s chvalenou Spartou. Do toho jsme měli 10 hráčů out, 5 ze základu. Do toho si uvědomit, jakej tým mu předával Gula. A do toho ještě minimálně doma hrajeme parádní fotbal, viz Slovácko nebo dneska. A někdo je schopnej napsat slabota.

Reagovat
Selänne

Herně to není nic moc. Jako jestli vám to stačí se takhle utěšovat, že po 7 kolech vedete ligu, tak super, ale v půlce dubna bude pryč. Na to si klidně vsadím.

Reagovat
smazaný uživatel

Jojo - to je pravda. Loni tohle dobou se mě sparťani ptali, jestli jsem viděl tabulku první ligy... V půlce dubna už se neptali...

Reagovat
dinss

To nějak snad i dost výrazně oslavovali tu velkou výhru nad Brnem ne?

Reagovat
smazaný uživatel

To bylo kvůli Hložkovi, ne? Ale teď vážně - já uznávám horizont tak asi deset let a z nich tak nějak průřez dosažených úspěchů, tzn tituly, velký jízdy v Evropě, ještě tak trochu Mol Cup.. A v tomhle horizontu jsou na špici Slavia a Plzeň, případně obráceně, to je spíš k debatě. Sparta se v posledních letech moc nevytáhla, letos vlastně uhráli jeden zápas s Rapidem a je z toho sláva jako kdyby Rosický trefil Eurojackpot. Ačkoliv ve Spartě by asi projebali i tyhle prachy...

Reagovat
dinss

Tak úplně bych nezapomínal na to jejich čtvrtfinále/osmifinále EL.

Reagovat
andrew96

Reagovat
$dolar$

Nikdo nepočítá s tím, že se udrží první místo. Úspěch bude 3. Ale to co si napsal, je neuvěřitelná sracka.

Reagovat
martin1

Reagovat
ratusek

Reagovat
Martin9719

Reagovat
mistr129

Reagovat
martin1

Reagovat
dinss

Reagovat
C-M@ster

Víš o tom, že nad prvním místem už žádný není?

Reagovat
Selänne

Povíme si po podzimu. S jeho stylem hry na náhodu a individuální kvalitu jednotlivců nejde spoléhat věčně. Jedno ti to vyjde, podruhé ne.

Reagovat
ratusek

zvlášt po plánovaném výprodeji, kdy odejde Božole aspol. Ale za to moct Bílek nebude, to je pravda

Reagovat
xhejl

Kristalovejsi priklad 'kdyz hrajou hovno je to chyba Bilka, kdyz hrajou dobre, tak to neni Bilkova zasluha', co se praktikoval celou dobu, co byl u repre, uz jsi predvest nemohl

Nikdo netvrdi, ze je to nejakej trenerskej mag, ale zadna tragedie to zatim v Plzni rozhodne neni.

Reagovat
Black Jagir

To vypadnutí s Bulharama byla tragédie. Tady se jednou za rok hecnou na Spartu a najednou je vše v pořádku.

Reagovat
ratusek

zvlášť doma a na Spartu, která u nich hraje tradičně hovno a byla zesraná už v Praze- Stejně jako při derby.

Na Spartu i Slavii se doma hecneme i my, a venku hrajem otřesně

Reagovat
Losinho

Ale tak zatím body sbírají, imho postoupit přes Bulhary, tak je to vlastně topovej začátek sezóny

Reagovat
ratusek

Reagovat
xhejl

Tragédie to fakt nebyla. Jako ten tym CSKA fakt nejsou nejaky nymandi, vypadli po prodlouzeni. Zadna slava to nebyla, ale takovy vypadnuti typove zaziva cesky fotbal rok co rok. Tvrdit, ze kvuli tomu je to zatim od Blka a Plzne tragedie, kdyz vedou ligu a ted porazili Spartu je nesmysl...

Reagovat
Black Jagir

V době, kdy se jim hodí prachy z Evropy, to tragédie opravdu je. CSKA má pár zajímavých hráčů, ale plzeňáci ten zápas prosrali sami... Nemluvě o tom, jak se nadřeli proti těm kopáčům z ostrovů... Sezóna je nejdůležitější, když se hrají předkola. To že vedou v září ligu, jim bude na konci ligy k ničemu. A utěšovat se prvním místem, když není Evropa... To fakt může jen zoufalec a ne člověk, který se zajímá i o finanční kondici klubu.

Reagovat
Kiwi-21

Až na výbuch v pohárech si vede dobře

Reagovat
dinss

Ty jsi magor..

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
rufus

Vždy to tak bylo.

Reagovat
C-M@ster

Plzeň zpátky tam kde patří?

Reagovat
dondinho

v (_!_) ?

Reagovat
John Obi Mikel

Plzeň a Bílek stále patří mezi špičku. Uvidíme, co s nima přes sezónu udělají chybějící poháry a tedy i finance.

Jinak mi z opakovačky přišlo, že Pešek měl být za tu zidanovku vyloučen. Jsem zvědavý, co na to řekne komise.

Reagovat
Martin9719

Nevím jak je přesně nastaven VAR ale ono to nejspíš není na červenou, jelikož to není s použitím hrubé síly ani surová hra, takže spíše žlutá a když to jde přes VAR tak že by ji nemohl udělit?

Reagovat
mistr129

Reagovat
dinss

Do konce roku by mel přijít nový investor. Tudíž počítám, že se do klubu zase nalejou prachy.

Reagovat
John Obi Mikel

Aha

Reagovat
$dolar$

Wow. Tak kluci mě dneska hodně příjemně překvapili. Ani ne tak výhrou, jako předváděnou hrou. Škoda, že dva zápasy před pauzou jsme tak prosrali. Myslím, že to bylo únavou.

Reagovat
Martin9719

Jo tak ono Kopic a Sýkora v sestavě a formě oživili sestavu.

Reagovat
deporpepa

Porazit Spartu, navíc když si na nás teď tak věřila, to je super. Se docela i těším v pondělí do práce to bude ticho až přijdu do kanclu

Reagovat
Kaspar

jenom ceknes a uz nedojdes domu

Reagovat
deporpepa

My jsme mírumilovný fanoušci se smyslem pro humor.

Reagovat
mickey mouse

Za výhru Viktorky jsem nesmírně rád hlavně z důvodu té arogance co na twitteru poslední týdny předvádí fans Sparty. Good job Bílku

Reagovat
mistr129

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně tak, jak postoupili přes ten Rapid, tak byli důležití jak pumpa na saně.

Reagovat
ACSeRw!n

twitter fans

Reagovat
Bakary3

řešit sračky z twitterů, facebooků atp.

Reagovat
Miguel19

Jaký rozdíl s útočníkem co umí fotbal.

Reagovat
oli9

Reagovat
vinetou

Reagovat
Losinho

Dobrej zápas.

Reagovat
Liquid

no Sparta toho moc nepředvedla, dala 2 góly z ničeho, jinak bez šance

Reagovat
delfin

Reagovat
martin1

Parádní zápas, hlavně ať to vydrží do dalších zápasů.

Reagovat
oli9

Plzeň dnes prostě lepší, Beauguel naprosto skvělý výkon jaký to rozdíl oproti Choremu co jsem mohl vidět.. Škoda že se takto nehecli v Sofii

Reagovat
Blasphemer

Sme úplne na piču a tak sa nám to ľúbi

Reagovat
Liquid

nevolal Rosický po zápase Křéťovi s tím, že: "Já jsem ti říkal, že máme vzít místo Vrby Bílka...." ?

Reagovat
smazaný uživatel

Spíš Beaguela.

Reagovat
Salfovic

Neměl chtít Haška ?

Reagovat
smazaný uživatel

Gratulace do Plzně, pro mě zatím nejzábavnější zápas sezóny (samozřejmě pokud pominu ty naše).

Reagovat
Tromas

Spokojen s výhrou a předvedenou hrou. Krásné prodloužení neporazitelnosti doma proti Spartě na 11 let, když by jsme s nimi nehráli ve skupině o titul doma. To ještě k tomu všechny sporné situace byly uznány ve prospěch Sparty(nevyloučení Proška a uznání 2. gólu Sparty).

Reagovat
Salfovic

Před deseti roky jste s ní doma prohráli.

Co bylo s tím druhým gólem Sparty ?

Reagovat
Tromas

Prodloužení neporazitelnosti doma proti Spartě nyní na 11 let jsem myslel že další rok, pokud s nimi nebudeme hrát ve skupině o titul doma myslím tak, že s nimi dost pravděpodobně další rok nebudeme hrát v srpnu jako ten zápas teď před více než 10 lety, kdy jsme s nimi naposledy prohráli doma. Ta 2. sporná situace byla v tom, že hráč Sparty (už nevím jaký to byl) měl při zákroku na Staňka do něj vrazit, kvůli tomu se měl míč odrazit k Drchaovi z čeho byl ten gól a hráči Plzně si pak stěžovali na ten faul toho hráče Sparty a i přestože se míče ten hráč nedotkl tak na ofsajdové postavení toho hráče který narazil na Staňka, protože tím celkem dost ovlivnil tu situaci. Berka, ale vyhodnotil že kontakt nebyl dost velký na to, aby to Staňkův zákrok, tolik ovlivnilo, že by z toho byl uznán faul na brankáře a musel by se zrušit 2. gól Sparty a uznal, že celá situace byla v pořádku a že ten hráč Sparty ovlivnil situaci jenom trochu a i bez jeho přítomnosti by z té situace byl gól. K Peškovi s hlavičkou se vracet snad nemusím tam to měla být jasná redka za nesportovní chování.

Reagovat
John Obi Mikel

*Peška

Reagovat
Tromas

*Peška

Reagovat
Lof

Reagovat
db18

♥♥♥

Reagovat
Rarášek

Taky tě máme rádi

Reagovat
ratusek

Reagovat
ACSeRw!n

videl sem te spravne v zaberu s vlajkou v ruce a do pul tela?

Reagovat
db18

Ne, jsem furt tlustý, tak do půl těla nechodím.

Reagovat
Salfovic

Není někde k vidění ta Peškova hlavičkovaná? Bleskosport to tutlá.

Reagovat
Kepy_FCB

https://www.facebook.com/fkteplice/videos/377575647374163

pozápasový rozhovor s antitrenérem

úúúúúúú ééééééééééééé hmmmmmmmm a samé žvásty

Reagovat
HorajzmAmmann

Můžeš s tímhle jít už do píče? Jestli ti vadí, že ti šuká manželku tak mu to řekni ale neotravuj s tím pořd tady. Kolik ti je kurva? 12?

Demente.. oproti Kučerovi jsi dokázal velký hovno a jenom máš blbý řeči na internetu. Už mě sereš

Reagovat
emanuel habasko

Je mu 12, má manželku a vadí mu Vrba. Hodně bohatej život

Reagovat
Fakt

ty jsi neskutečně zakomplexovaný člověk.

Reagovat
dinss

Jakej komplex musíš mit

Reagovat
smazaný uživatel

Neměl včera Berka po tom rasismu ze strany fanoušků ukončit zápas a kontumovat to proti Plzni za selhání pořadatelské služby?

Reagovat
John Obi Mikel

Cože?

Reagovat
dinss

Tak příště teda bez fanoušků Sparty aby se to zvládlo.

Reagovat
Salfovic

To Sparta je zodpovědná za to, komu dala lístky. No a vzhledem k tomu, že je v podmínce.

Reagovat
Liquid

Reagovat
PH8

Je to tak. Sparta pokutu a kontumace pro Spartu.

Reagovat
John Obi Mikel

Hradec má takový ten známý "nováčkovský elán". Dnešní výhru nad Budějovicema jsem nečekal.

Reagovat
smazaný uživatel

Plus dost těží ze souhry a velké fyzického fondu. Koubek to tam nastavil správně, a pokud budou i dále pokračovat v tomto trendu, mohou hrát klidný střed.

Reagovat
PavlíčeQ

Důležitý 3 body a ve čtvrtek hurá na Kluž

Reagovat
ondrasch77

jsem na cestách...

Jaký to bylo?

Reagovat
PavlíčeQ

Já to bohužel sledoval jen po očku na telefonu, nicméně první půle dost slabá a gól padl snad z naší první šance (zrovna ten gól jsem neviděl ), druhá půle lepší, Karviná neměla prakticky nic a my naopak měli několik šancí na pojistku, ale nevyužili jsme nic.

Reagovat
ondrasch77

díky. Sledoval jsem online reportáž... Večer mrknu na záznam.

Reagovat
John Obi Mikel

První půle dobrá, hlavně ten začátek, druhá půle hrozný začátek, pak se to po střídání zvedlo a hrůzostrašný závěr. Máme, co zlepšovat.

Je ale hezké, že jsou v lize i další týmy pálící šance.

Reagovat
Greny

Snad Mandous zachyta ještě párkrát protože bych fakt chtěl vědět jak by to Trpis po uzdravení Koláře resil

Reagovat
montaigne33

Reagovat
Losinho

To asi všichni víme jak..

Reagovat
Greny

Fakt by Mandouse posadil bez jediné chyby?

Reagovat
Losinho

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mass

Reagovat
$dolar$

Reagovat
Selänne

Reagovat
Fakt

Reagovat
Freedo

Reagovat
Belveder

Reagovat
Liquid

to si piš vole

Reagovat
db18

Reagovat
PH8

To že nedělá chyby se tak nějak čeká. Jde o to, co chytne navíc.

Reagovat
bobis21

Jenže od Koláře se to nečeká

Reagovat
PH8

Nečeká no. Čeká se od něj, že bude pomáhat s rozehrávkou a hrát odvážně, což ti pomůže vytvořit dominantní styl hry a pomůže stabilně vyhrávat zápasy. Dále se od něj čeká, že když udělá chybu, tak ho to nepoloží a neposere se z toho.

Reagovat
bobis21

Takže řvát něco o "zářezech prasorozhodčího" po vlastní chybě berete jako že se z toho neposral jo? Fajn

Reagovat
PH8

Říkám, že to od něj očekáváme, ne že se to děje. V nedávné doby bylo vidět, jak ho ty chyby složili. Pointa toho co píšu je, že ho někdo neposadí díky tomu, že stojí na čáře ale nedělá chyby. Posadí ho brankář, který bude zvládat hru nohama a rozehrávku a nedělá chyby nebo nedělá chyby a chytne nějaké nesmysly.

Reagovat
PH8

*složily

Reagovat
Losinho

On je z toho posranej už půl roku v kuse.

Reagovat
PH8

Jako z čeho? Z prokopnutý hlavy?

Reagovat
Losinho

Z první chyby doma s Rangers.

Reagovat
Lof

Vidím to tak že jo. Kolář má nejvyšší čas jít v zimě konečně na přestup, takže sedět ho nenechaj. Mandous to na podzim ještě přežije, pak bude jednička on.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
John Obi Mikel

Bude chytat Kolář.

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
Coutinho10

zbytecny nervy v zaveru...mohl a mel to byt daleko klidnejsi zaver nebejt nemyslnyho stridani, ale i kdyby se vyuzilo vic sanci, tak to bylo klidnejsi, ale ty 3 body proti neprijemnymu Slovacku mame, takze dobry

jinak dneska sme konecne prekonali ten neofiko rekord Sparty 51 zapasu bez prohry, ktery vznikl jeste pred startem ceskoslovensky ligy a tak sme jednoznacne nejlepsi v tomto smeru na nasem uzemi, takze tedy mame za sebou zapas cislo 52 bez prohry, coz je neco famozniho na dnesni dobu a pro zajimavost sme vyrovnali rekord Ajaxu z jejich zlaty generace z 90. let

http://www.rsssf.com/miscellaneous/unbeaten.html#leag

Reagovat
KingMaster13

Pokud bychom to vydrželi třeba ještě 10 zápasů tak budeme třeba v top 5 nejlepších klubů historie a v tomhle ohledu

Reagovat
Coutinho10

jako je fakt, ze tech tymu zapas po zapase ubejva, tak proc ne

Reagovat
John Obi Mikel

Vydržet to ještě 10 zápasů bude těžký úkol.

Reagovat
Losinho

Jdeme pro první flek

Reagovat
montaigne33

Sadílka by měl koupit nějaký větší klub

Reagovat
smazaný uživatel

Jakého Sadílka?

Reagovat
RadekVonCZE

Lukáše

Reagovat
Pride

Tomáše

Reagovat
smazaný uživatel

Miloše

Reagovat
Pride

Bohuše

Reagovat
GabrielBatistuta

Matuše

Reagovat
BaggioRoberto

Ted jsem videl video ze zapasu Slavie Slovácko kdy Slavie něla při střele soupeře dva gólmany, ten falešnej to dostal do ruky a penalta se nepískala. To je skandál. Můžete si říkat, jak se změnila pravidla pro posuzování ruky, ale tohle je ruka jasná, která se musí pískat a každej kdo tvrdí, že ne, ať už tobude šéf komise rozhodčích nebo sám prezident Fifa tak kurví fotbal.

Reagovat
Kuchta

Jako souhlas Pravidla o hraní rukou jsou posledních cca 5 let těžký chucpe

Reagovat
Losinho

Reagovat
kilobyte

Jsem zvědavý na vyjádření Příhody.

Reagovat
smazaný uživatel

S tím Příhoda nic nezmůže. Holt s Berbrem měla Slavia podepsanou víceletou smlouvu a nové vedení FAČR jí nemůže vypovědět, tak se čeká, až doběhne.

Reagovat
kilobyte

Tak mě zajímá jestli na rovinu řekne, že měla být penalta a nebo bude hledat výmluvy a nebo to nechá vyšumět bez komentáře.

Reagovat
mistr129

Řekl, konečně se taky jednou pomohlo nám. A jsem teda rád, že to bylo zrovna proti Slovácku a nevyžral si to někdo jiný

Reagovat
John Obi Mikel

Podle Příhody ČK.

Reagovat
kilobyte

Tak penalta a ČK, ale VAR dostane trest jen na jedno kolo.

Reagovat
John Obi Mikel

Asi to bere tak, že už z toho musí být zmatení, jednou mu vadí, že zasáhnou, podruhé, že nezasáhnou.

Reagovat
kilobyte

Na začátku to vypadalo nadějně, ale teď je možná to zveřejňování ještě horší než nic.

Vytýkání opravování chyb, směšné tresty.

Reagovat
John Obi Mikel

To já radši ať to takhle zveřejní. Ono by se to dělo stejně, jen by se o tom nevědělo.

Reagovat
kilobyte

To zveřejňování je dobrý nápad, ale někdy zbytečně řeší blbosti (jako třeba, že VAR neměl zasáhnout, i když sudí udělal chybu) a pak ostré zákroky neřeší vůbec.

Zlepšení výkonu rozhodčích zatím moc vidět nebylo.

Reagovat
John Obi Mikel

Zlepšení výkonu rozhodčích snad nikdo nemohl čekat. Naši sudí absolutně nemají kvalitu.

Reagovat
kilobyte

Tím pádem jsou ty tresty, ale zbytečné.

Reagovat
PISTOLERO

Reagovat
meno

Pravidla o ruce jsou dementní.

Reagovat
smazaný uživatel

to je pech, už v Jablonci nás zařízli, kdybychom včera dali v tom tlaku na 1:1, mohl to byt ještě zajímavý zápas

Reagovat
Greny

Včera jsem to psal že pravidlo o ruce je tak složité že je to šílené... Proto jsem psal že mě zavolat hlavního a ten si to rozhodnout

Reagovat
John Obi Mikel

Přesně tak. To jsem psal i po Boleslavi. Prozkoumat a případně tam poslat hlavního, ať se na to mrkne (ne ale zase jako Taylor, který na to kouká tak 2 vteřiny).

Reagovat
kilobyte

Podle mě, když jde hráč blokovat střelu, tak pokud nemá ruku u těla, tak by to měla být vždycky penalta.

Reagovat
Losinho

Já to volání hlavního nemám rád.. pochopil bych to, kdybychom tam seděli my dva, ale když je tam licencovanej hlavní sudí, tak má bejt schopnej to rozhodnout sám.

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
BaggioRoberto

Ale od toho tam to video je. Navíc sám hlavní čekal jestli mu videoasistent nedá echo, takže si jistej nebyl. Od ehrálo se to rychle a rozhodčí prostě nepostřehl kam ho to trefilo.

Reagovat
r.mrazik

Tohle přenášení zodpovědnosti...je tam rozhodčí u videa, tak má rozhodnout správně

Reagovat
sir alex f

Frydrych

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele