Motor – Kladno 7:5, hrál i Jágr. Plzeň zdolala mistra, skvělý obrat Dynama

Foto: hcplzen.cz

12. září 2021, 17:55

Adam Bagar

Pardubice a Karlovy Vary mají po prvních dvou kolech plný počet šesti bodů. Dynamo otočilo šlágr kola v Mladé Boleslavi z 1:3 na 4:3, Energie zdolala Vítkovice 4:1. V dalších utkáních Kladno už s Jaromírem Jágrem v sestavě prohrálo na půdě Motoru 5:7, Plzeň zdolala Oceláře 3:2, Kometa v derby Zlín 3:2 až v prodloužení a Litvínov stejným výsledkem, ale po nájezdech, přetlačil Liberec.

Energie po Kometě doma vyzrála i na Vítkovice

Jiří Černoch sice na svou čtyřgólovou show proti Kometě nenavázal, ale Energii to nemuselo mrzet. Druhou výhru vystřelili jiní. Skóre otevřel v první třetině Michal Plutnar, ve druhé rozhodl Martin Kohout a ve třetí přidali pojistky Ondřej Beránek a Tomáš Rachůnek.

Ve vítkovické brance dostal opět přednost Aleš Stezka, ale na páteční vítěznou premiéru nenavázal. Filipa Novotného totiž překonal jen v přesilovce Marek Kalus. Zatímco Energie je po dvou zápasech stoprocentní, Ridera se vrací z tripu "jen" s poloviční radostí.

Tomáš Mariška (asistent trenéra Karlových Varů): "Věděli jsme, že nás čeká velmi silný a houževnatý soupeř, který má velké a silné hráče. Vstup do utkání jsme měli dobrý, první třetinu jsme zvládli tak, jak jsme chtěli. Byla jen škoda, že jsme nebyli produktivnější a nevyužili některou z šancí. Podařilo se nám odskočit na dvě branky. Ve druhé třetině jsme pak ale vypadli z tempa a z naší hry. Trochu s námi zacloumala ta inkasovaná branka. I tak jsme to ale zvládli, vzadu nás podržel Filip Novotný. Třetí třetinu jsme už odehráli týmově, obětavě. Jsme rádi, že jsme i s takto těžkým soupeřem dokázali získat tři body."

Miloš Holaň (trenér Vítkovic): "První třetinu jsme chtěli zvládnout na 0:0. Po individuální chybě na útočné modré čáře jsme ale prohrávali, i když jsme na nebezpečné a rychlé protiútoky soupeře upozorňovali. Něco jsme si k tomu řekli v kabině. Pak ve druhé třetině jsme byli jasně lepší a chybělo jen málo, abychom zápas v závěru druhé periody vyrovnali. Tam jsme čtyři, pět minut dělali obrovský tlak. Nakonec jsme šli za stavu 1:2 do kabin. Ve třetí třetině jsme chtěli zase hrát aktivně, ale v prvním nebo druhém střídání jsme znovu udělali hrubou individuální chybu a z protiútoku jsme inkasovali. V závěru jsme ještě zkusili power play, to jsme ale nezvládli, a tak si neodvážíme ani bod."

HC ENERGIE KARLOVY VARY – HC VÍTKOVICE RIDERA 4:1 (1:0, 1:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 14. Plutnar (Flek), 33. Kohout (Koblasa), 42. O. Beránek (Kulich, Průžek), 59. T. Rachůnek (Hladonik) – 36. M. Kalus (R. Bondra, Gewiese).
Rozhodčí: Pražák, Šindel – Frodl, Komárek.
Vyloučení: 3:4.
Využití: 0:1.
Střely na branku: 26:28.
Diváci: 2 305.
Nejlepší hráči: Martin Kohout – Marek Kalus.
HC Energie Karlovy Vary: F. Novotný – Parkkonen, Plutnar, Dlapa, Pulpán, T. Havlín, T. Hanousek, Weinhold – T. Rachůnek, Hladonik, Flek – Průžek, Kulich, O. Beránek – Koblasa, Černoch, Kohout – Redlich, Osmík, Vondráček. Trenéři: Pešout a Mariška.
HC VÍTKOVICE RIDERA: Stezka – Plášil, R. Polák, Galvinš, Gewiese, Koch, L. Kovář, Machů – Roberts Bukarts, J. Hruška, Svačina – L. Krenželok, Marosz, Fridrich – R. Bondra, Flick, M. Kalus – Bernovský, Chlán, Dej. Trenéři: Holaň, Philipp a Šimíček.

Cienciala srazil bývalé spoluhráče, má už 5 bodů

Dynamo, povzbuzené jasnou výhrou nad Plzní, mělo skvělý nástup. Už po 39 sekundách hry se prosadil Matej Paulovič. Bruslaři ale ještě do pauzy srovnali gólem Ondřeje Najmana a ve druhé části otočili přesilovkovými trefami Jakuba Kotaly a Pavla Kousala.

Zdálo se, že je v souboji dvou ambiciózních celků hotovo. Jenže Pardubice předvedly velký obrat. David Cienciala snížil, Matej Paulovič svou druhou brankou vyrovnal a v čase 55:52 jej napodobil Cienciala, jenž pátým bodem v sezoně srazil bývalé spoluhráče.

Pavel Patera (trenér Mladé Boleslavi): "První dvě třetiny jsme hráli velmi dobře, nezlomil nás ani gól, který jsme dostali. Šli jsme si trpělivě za vyrovnáním a pak za otočením výsledku. Třetí třetina se hodnotí hůř, nemohli jsme se dostat do hry, protože jsme udělali úplně jasné zbytečné fauly. Byli jsme hloupí a za to jsme byli správně potrestáni."

Richard Král (trenér Pardubic): "Dali jsme rychlý gól, který nám paradoxně ublížil a uspal nás. Dvě třetiny byla Boleslav lepší, hráči měli lepší pohyb, byli daleko rychlejší v osobních soubojích. Měli jsme s tím obrovské problémy, oni nás přehrávali. Ve třetí třetině jsme udělali změny v útočných formacích. Z naší strany byla třetí třetina taková, jakou jsme si představovali, odehráli jsme ji tak, jak jsme chtěli. Je to super pro tým, který ukázal charakter a že i z 1:3 je možné stav otočit."

BK MLADÁ BOLESLAV – HC DYNAMO PARDUBICE 3:4 (1:1, 2:0, 0:3)

Branky a nahrávky: 19. Najman (Kelemen, P. Kousal), 22. Kotala (Pýcha, Adam Raška I), 37. P. Kousal (Pýcha, Claireaux) – 1. Paulovič (Košťálek), 46. Cienciala (Košťálek), 49. Paulovič (Robertson, Rohlík), 56. Cienciala (Říčka).
Rozhodčí: Lacina, Veselý – Zíka, Šimánek.
Vyloučení: 7:6.
Využití: 2:1.
Střely na branku: 32:25.
Diváci: 2 763.
Nejlepší hráči: Pavel Pýcha – Matej Paulovič.
BK Mladá Boleslav: J. Růžička – Bernad, Ševc, Pýcha, Jánošík, D. Moravec, Pláněk, Šidlík – Lunter, A. Raška I, Šťastný – Kelemen, Najman, P. Kousal – Kotala, Claireaux, J. Dufek – Jan Eberle, Bičevskis, J. Stránský. Trenéři: Rulík a Patera.
HC Dynamo Pardubice: Frodl – Mikuš, Košťálek, Robertson, Nakládal, Vála, J. Kolář, Hrádek – R. Kousal, Paulovič, Camara – A. Musil, Poulíček, Blümel – Říčka, Cienciala, Hecl – Koffer, Anděl, Rohlík. Trenéři: Král, Havíř a P. Sýkora.

Moravské derby rozsekl v prodloužení Ďaloga

Moravské derby se proměnilo v souboj brněnských hráčů s Liborem Kašíkem. Více než šest tisíc fanoušků vidělo vítěznou bitku v podání Alexandera Malleta nad Lukášem Vopelkou, ale góly pořád ne a ne přijít. Zlínský gólman deptal rivala až do 55. minuty.

Pak se během 46 sekund prosadili Radek Kučeřík a navrátilec Peter Mueller, jenže hosté nic nezabalili a Peter Trška se Štěpánem Fryšarou poslali duel do prodloužení. V něm přece jen uspěl favorit zásluhou Marka Ďalogy, který Brnu vystřelil první vítězství.

Jiří Kalous (trenér Komety Brno): "Měli jsme dobrý nástup do utkání, hru jsme relativně kontrolovali hlavně v první a třetí třetině. Ve druhé Zlín hru srovnal a hrozil nebezpečnými šancemi. Za stavu 2:0, kdy jsme měli náskok a tlak, jsme vyrobili dvě chyby, které Zlín potrestal. Stalo nás to bod, což nás mrzí, ale za výhru v prodloužení jsme rádi. Chtěli bychom za celý tým poděkovat fanouškům za skvělou atmosféru a za to jak fandili."

Martin Hamrlík (asistent trenéra Zlína): "I přes prohru v prodloužení jsme spokojení. Přežili jsme nápor Komety, především v první třetině. Připravovali jsme se na jejich přesilovky, které jsme zvládli velmi dobře a všechny je ubránili. Pět minut před koncem už asi nikdo moc nevěřil, že vyrovnáme, protože Kometa tlačila, ale máme bod, který určitě bereme."

HC KOMETA BRNO – PSG BERANI ZLÍN 3:2 v prodloužení (0:0, 0:0, 2:2 – 1:0)

Branky a nahrávky: 55. Kučeřík (R. Pavlík, Kollár), 55. Mueller (Ďaloga, P. Holík), 65. Ďaloga (Krištof) – 57. Trška, 59. Fryšara (T. Mikúš).
Rozhodčí: Kika, Vrba – Rampír, Bohuněk.
Vyloučení: 3:5, navíc Mallet – Vopelka oba 5 minut.
Bez využití.
Střely na branku: 42:20.
Diváci: 6 482.
Nejlepší hráči: Marek Ďaloga – Libor Kašík.
HC Kometa Brno: Tomek – Ďaloga, Bartejs, Kučeřík, R. Holland, Gulaši, D. Mikyska – Zaťovič, P. Holík, Mueller – M. Haščák, Krištof, Vincour – L. Horký, Kollár, R. Pavlík – Kusko, Rákos, Mallet – Šoustal. Trenéři: Kalous, Horáček a Kováčik.
PSG Berani Zlín: Kašík – Žižka, Suhrada, Trška, Ferenc, M. Novotný, Gazda – T. Mikúš, Fořt, Kubiš – Okál, Honejsek, Šlahař – Köhler, Fryšara, Vopelka – Hejcman, P. Sedláček, Sebera. Trenéři: R. Svoboda a M. Hamrlík.

Motor přestřílel Rytíře, Pech zazářil pěti body

Kladno přijelo na jih Čech už i s Jaromírem Jágrem v sestavě. Legendární útočník se ukázal ve čtvrtém útoku, ale bodově vyšel naprázdno, v divoké první třetině zapsal jen čtyři trestné minuty. Jeho Rytíři vedli 2:0, 3:2, ve 35. minutě 4:3, přesto odjeli poraženi.

Dvanáctigólová přestřelka vyzněla lépe pro střelecky aktivnější Motor. Hned pěti body za dva góly a tři asistence se blýskl Lukáš Pech. Dvakrát se trefil i Jindřich Abdul, po jedné brance vstřelili Milan Gulaš, Michal Vondrka i tříbodový obránce Ondřej Slováček.

Jaroslav Modrý (trenér Českých Budějovic): „Bylo pěkné zahrát si zase před zaplněnou halou. Atmosféra byla skvělá a našim fanouškům patří velké poděkování. Kladno mělo výborný vstup do utkání, ale nám se jeho průběh hlavně díky přesilovkám podařilo otočit. Velkou zásluhu na obratu mají právě diváci.“

David Čermák (trenér Kladna): „Zápas jsme ztratili zcela zbytečně. Měli jsme dobrý vstup, ale doplatili jsme na velké množství vyloučených. Hráči, kteří chodí do oslabení, ho hráli dobře, ale logicky jim docházely síly, což nás stálo utkání.“

HC MOTOR ČESKÉ BUDĚJOVICE – RYTÍŘI KLADNO 7:5 (1:2, 5:2, 1:1)

Branky a nahrávky: 17. Pech (J. Ondráček), 24. Abdul (Pech, Gulaš), 29. Vondrka (Abdul, Štich), 35. Slováček (Pech, Gulaš), 36. Abdul (Vondrka), 40. Pech (Slováček, J. Ondráček), 45. Gulaš (Slováček, Pech) – 10. Ciampini (Kehar), 15. Račuk (Filip), 27. Baránek (Hlava, Plekanec), 35. Hlava (Kubík, Filip), 57. Kubík.
Rozhodčí: Pešina, Ondráček – Kajínek, Axman.
Vyloučení: 7:11.
Využití: 3:1.
V oslabení: 0:1.
Střely na branku: 44:24.
Diváci: 6 064.
Nejlepší hráči: Doplníme později.
HC Motor České Budějovice: Hrachovina – Piskáček, Bučko, Bindulis, Vráblík, Slováček, Štich, Štencel – Venkrbec, D. Voženílek, Valský – Abdul, M. Hanzl, Vondrka – J. Ondráček, Pech, Gulaš – M. Beránek, Toman, Holec. Trenéři: Modrý, P. Martinec a Fousek.
Rytíři Kladno: Bow – Kehar, Dotchin, Baránek, Donaghey, Ticháček, Nilsen, Funk – Hlava, Plekanec, Kubík – V. Bílek, Pitule, Račuk – Hajný, Ciampini, Kristo – M. Beran, Filip, Jágr. Trenéři: Čermák, Burger, Kregl a Paul.

Plzeň si vyšlápla na mistra, trefil se i Dzierkals

Plzeň po nepovedeném představení v Pardubicích doma ukázala svou sílu. Do vedení jí v televizním utkání poslala lotyšská posila Martin Dzierkals. Oceláři pak sice srovnali zásluhou Erika Hrni, ale už za 13 sekund měla díky Matyáši Kantnerovi znovu navrch.

Ve třetí třetině přišlo něco podobného, ale v opačném gardu. Peter Čerešňák nejdřív dával už na 3:1, ale za 21 sekund vykřesal hostům naději Tomáš Marcinko. Indiáni ale závěr zvládli, soupeře přestříleli 38:24 a zaslouženě se radovali z první výhry v sezoně.

Václav Baďouček (trenér Plzně): „Měli jsme dobrý vstup do utkání, byli jsme aktivní a dohrávali jsme souboje. Takhle jsme si to představovali. Navíc jsme dostali k dispozici přesilovou hru pět na tři, kterou jsme ovšem nevyužili, i když jsme měli hodně šancí. Hodně důležitý moment bylo naše znovuzískání vedení, kdy jsme z okamžitého protiútoku dali na 2:1. Třetí třetina už byla hodně vyrovnaná, Třinec hodně tlačil, my jsme ale všechno dobře odbránili. Chtěl bych hráčům poděkovat, že rychle zapomněli na to nepovedené páteční utkání.“

Marek Zadina (asistent trenéra Třince): „Těžko se to hodnotí. Neměli jsme dobrý vstup do utkání, měli jsme spoustu vyloučených hráčů a nemohli jsme se dostat do tempa. Byli jsme všude pozdě a prohrávali jsme osobní souboje. Hráči, kteří nehrají oslabení, se nemohli pořádně dostat do hry. Důležitým faktorem v utkání bylo, že jsme krátce po vyrovnání dostali opět branku a soupeře jsme tím pádem dostali zpět nahoru. Od půlky zápasu měla hra snesitelné měřítko, nicméně do utkání už jsme se nedostali. Navíc jsme nevyužili přesilovou hru, z toho se musíme do dalších zápasů poučit.“

HC ŠKODA PLZEŇ – HC OCELÁŘI TŘINEC 3:2 (1:0, 1:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 14. Dzierkals (Suchý), 27. Kantner (Blomstrand), 52. Čerešňák (Bulíř, M. Lang) – 27. Hrňa (Marcinko, D. Musil), 53. Marcinko (Miloš Roman).
Rozhodčí: Hodek, Úlehla – Lučan, Kis.
Vyloučení: 3:6.
Využití: 1:0.
Střely na branku: 38:24.
Diváci: 3 926.
Nejlepší hráči: Martin Dzierkals – Marek Mazanec.
HC Škoda Plzeň: D. Furch – Budík, Čerešňák, Graňák, J. Kindl, V. Lang, Kvasnička, L. Kaňák – Dzierkals, Mertl, Schleiss – Suchý, Bulíř, M. Lang – Blomstrand, Přikryl, Kantner – Malát, Soukup, Kuťák. Trenéři: Baďouček, Říha a Vlasák.
HC Oceláři Třinec: Mazanec – D. Musil, Kundrátek, Marinčin, M. Doudera, Jaroměřský, M. Adámek – A. Nestrašil, P. Vrána, Martin Růžička – Dravecký, Marcinko, Hrňa – Daňo, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Hrehorčák, Miloš Roman, Kofroň. Trenéři: Varaďa, Zadina a Krátoška.

Nájezdové drama v Litvínově rozsekl Zdráhal

Bílí Tygři se prosadili jako první, když po pětiminutovém faulu Jana Strejčka na Jakuba Rychlovského proměnil přesilovku Jaroslav Vlach. Čtrnáct sekund před prvním odechodem do kabin ale chemici srovnali zásluhou ve formě hrajícího Richarda Jarůška.

Skóre 1:1 vydrželo až do 53. minuty, kdy stejný hráč svou už třetí brankou v sezoně otočil. Ale hosté si znovu pomohli v početní výhodě, do prodloužení poslal zápas Tomáš Filippi. O vítězi nakonec rozhodly až nájezdy, v sedmé sérii je rozsekl Patrik Zdráhal.

Vladimír Országh (trenér Litvínova): "Pro nás to byla fantastická změna oproti minulému roku, fanoušci vytvořili skvělou atmosféru. Těžký zápas s výborným soupeřem. Měli jsme problémy se sestavou, ale myslím, že kluci to zvládli dobře. Oba týmy měly šanci na výhru. My jsme neskutečně rádi, protože jsme porazili jeden z top týmů extraligy."

Patrik Augusta (trenér Liberce): "Viděli jsme hokej nahoru-dolů. Oba týmy měly šanci vyhrát za tři body, oba týmy měly šanci vyhrát i za dva body, potom to musely rozhodnout až nájezdy. Domácí byli šťastnější, dali o gól víc a vyhráli."

HC VERVA LITVÍNOV – BÍLÍ TYGŘI LIBEREC 3:2 po nájezdech (1:1, 0:0, 1:1 – 0:0)

Branky a nahrávky: 20. Jarůšek (Demel), 53. Jarůšek (Stříteský), rozhodující nájezd P. Zdráhal – 16. J. Vlach (Rosandič, Birner), 58. Filippi (Klepiš, Šmíd).
Rozhodčí: Hejduk, Micka – Ondráček, Špůr.
Vyloučení: 5:4, navíc Strejček (Litvínov) 5 minut a do konce utkání.
Využití: 0:2.
Střely na branku: 44:31.
Diváci: 3 356.
Nejlepší hráči: Richard Jarůšek – Ladislav Šmíd.
HC VERVA Litvínov: Godla – Demel, Irving, Balinskis, D. Zeman, Strejček, Stříteský, O. Baláž – Pospíšil, V. Hübl, F. Lukeš – Kudrna, Estephan, P. Zdráhal – Straka, Jícha, Jarůšek – L. Stehlík, M. Havelka, Zygmunt. Trenéři: Országh, V. Sýkora a Tvrzník.
Bílí Tygři Liberec: Kváča – Šmíd, Melancon, Vitásek, Rosandič, Derner, M. Ivan – Birner, Filippi, Ordoš – Záborský, Gríger, M. Zachar – Najman, Klepiš, Faško-Rudáš – J. Vlach, P. Jelínek, Rychlovský. Trenéři: P. Augusta a Jiří Kudrna.

Utkání HC Sparta Praha – HC Olomouc se odehraje až 7. prosince od 18:30.

Tabulka Tipsport extraligy

ZDE.

Další program Tipsport extraligy

Úterý 14. září – 3. kolo
17:00 HC Oceláři Třinec – HC VERVA Litvínov
17:20 HC Dynamo Pardubice – HC Sparta Praha (ČT sport)
17:30 PSG Berani Zlín – HC Motor České Budějovice
17:30 HC Energie Karlovy Vary – Bílí Tygři Liberec
17:30 BK Mladá Boleslav – HC Kometa Brno
18:00 HC Olomouc – HC Škoda Plzeň
18:00 Rytíři Kladno – Mountfield HK

Čtvrtek 16. září – předehrávky 4. kola:
17:30 HC Škoda Plzeň – BK Mladá Boleslav
18:00 HC Kometa Brno – HC Dynamo Pardubice

Pátek 17. září – 4. kolo:
17:30 HC Motor České Budějovice – HC Olomouc
17:30 PSG Berani Zlín – HC VÍTKOVICE RIDERA
18:00 Bílí Tygři Liberec – Rytíři Kladno
18:00 Mountfield HK – HC Energie Karlovy Vary
18:30 HC Sparta Praha – HC Oceláři Třinec

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz