Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Darida dopomohl Berlínu k vítězství. Prohře Leverkusenu nedokázal zabránit ani Schick

Český záložník Vladimír Darida pomohl ve 4. kole německé ligy dvěma asistencemi k vítězství Herthy Berlín 3:1 nad Bochumí. Patrick Schick v dresu Leverkusenu proti Dortmundu zaznamenal druhý gól sezony. Ani to ovšem nestačilo domácím k výhře. Freiburg remizoval s Kolínem 1:1, Mohuč smetla Hoffenheim 2:0 a bodově se dotáhla na třetí Dortmund. Bayern Mnichov na hřišti Lipska zvítězil 4:1 a je o dva body druhý za vedoucím Wolfsburgem.

Suat Serdar z Herthy Berlín
zdroj: ČTK/AP autor: Fabian Strauch

Darida nejprve v 37. minutě vybídl k první trefě Serdara, který se šikovně uvolnil ve vápně a poslal míč k tyči. O šest minut později navíc přidal z dorážky další gól.

Bochum po hodině hry snížila, poslední slovo ale měla znovu Hertha. Darida tentokrát předal míč na pravou stranu Myzianemu Maolidovi, jenž si navedl míč na střed a pojistil první vítězství Herthy v sezoně.

Leverkusen vyšel poprvé v bundesligovém ročníku bodově naprázdno, přestože třikrát vedl. Pětadvacetiletý Schick v první nastavené minutě úvodního dějství upravil skóre na 2:1, když po přihrávce autora úvodní branky domácích Wirtze zakončil na vzdálenější tyč.

Krátce po přestávce vyrovnal po Haalandově asistenci Brandt, za Bayer se poté prosadil Diaby. Vestfálský celek otočil stav v rozmezí 71. až 75. minuty. Nejprve srovnal Guerreiro a následně Haaland proměnil penaltu. Borussia zvítězila ve třetím ze čtyř kol.

Mohuč dorovnala Dortmund

Stejně úspěšná jako Dortmund je i Mohuč, o jejímž vítězství na hřišti Hoffenheimu rozhodli Burkardt a Ingvartsen. Uzdravený Kadeřábek nastoupil od druhého poločasu, předtím si naposledy zahrál 27. června v dresu české reprezentace v osmifinále mistrovství Evropy s Nizozemskem.

Kolín nad Rýnem poslal do vedení ve 34. minutě Modeste, od 74. minuty dohrával bez vyloučeného Kainze. Reprezentant do 21 let Ostrák přišel na hřiště v 82. minutě a připsal si druhý start v německé lize. Freiburg získal alespoň bod díky vlastní brance Czichose z 89. minuty.

Souboj mistra s vicemistrem ovládl Bayern. Bayern poslal v Lipsku do vedení ve 12. minutě z penalty Lewandowski. Zkraje druhé půle skórovali za bavorský celek Musiala a Sané. Za domácí snížil Laimer, ale střídající Choupo-Moting v nastavení zvýšil na konečných 4:1. Mnichované bodovali i ve čtvrtém kole, naopak Lipsko vyšlo potřetí v ligové sezoně bodově naprázdno.

Duel byl pikantní pro trenéra Bayernu Nagelsmanna, stopera Upamecana a záložníka Sabitzera, kteří ještě v minulém ročníku působili v Lipsku.

Wolfsburg je po výhře nad Fürthem první

Do čela tabulky se dostal Wolfsburg, který zvítězil na hřišti nováčka Fürthu 2:0 a naplno bodoval i ve čtvrtém kole. Za hosty se prosadil zkraje duelu Nmecha a v samém závěru z pokutového kopu Weghorst.

Union Berlín remizoval doma s Augsburgem bez branek a udržel ligovou neporazitelnost, připsal si však už třetí nerozhodný výsledek. Ve čtvrtek ho v pražském Edenu proti mistrovské Slavii čeká úvodní duel základní skupiny Evropské konferenční ligy. Augsburg stále čeká na první výhru v ligovém ročníku.

Německá fotbalová liga - 4. kolo:

Freiburg - Kolín nad Rýnem 1:1 (89. vlastní Czichos - 34. Modeste), Fürth - Wolfsburg 0:2 (10. Nmecha, 90. Weghorst z pen.), Hoffenheim - Mohuč 0:2 (21. Burkardt, 77. Ingvartsen), Leverkusen - Dortmund 3:4 (9. Wirtz, 45.+1 Schick, 55. Diaby - 37. a 77. z pen. Haaland, 49. Brandt, 71. Guerreiro), Union Berlín - Augsburg 0:0, Lipsko - Bayern Mnichov 1:4 (58. Laimer - 12. Lewandowski z pen., 47. Musiala, 54. Sané, 90.+2 Choupo-Moting), Bochum - Hertha 1:3 (59. Zoller - 37. a 43. Serdar, 78. Maolida), Eintracht Frankfurt - Stuttgart 1:1 (79. Kostič - 88. Marmúš), Mönchengladbach - Bielefeld 3:1 (35. a 69. Stindl, 72. Zakaria - 45.+2 Okugawa).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články