Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Zima v Itálii slaví premiéru výhrou, Inter se po remíze propadl na čtvrté místo

Reprezentační obránce David Zima si odbyl ve 3. kole premiérový zápas v italské lize a hned s vítězným koncem. Český fotbalista odehrál celé utkání, kdy jeho tým FC Turín porazil 4:0 Salernitan. Obhájce titulu Inter Milán poprvé v nové sezoně ztratil body. Ačkoliv Milánští na hřišti Sampdorie Janov dvakrát vedli, nakonec odjížděli s remízou 2:2. Dál se trápí Juventus, který v sobotu prohrál v Neapoli 1:2 a nezvítězil ani napotřetí. Stoprocentní zůstává v čele tabulky AS Řím, AC Milán i Neapole.

Wajdi Kechrida, Marko Pjaca
zdroj: ČTK/AP autor: Claudio Grassi

Zima přestoupil do Turína z pražské Slavie před reprezentační pauzou a dostal důvěru od začátku hned v prvním utkání. Ve tříčlenné obraně společně s Ricardem Rodriguezem a Bremerem uhájili čisté konto a pomohli "Býkům" k prvním bodům v sezoně.

Turín zlomil odpor nováčka soutěže krátce před přestávkou, hlavou se prosadil Antonio Sanabria. Pojistku přidal rovněž ze vzduchu Bremer a v závěru se prosadili ještě Tommaso Pobega a Saša Lukič.

Salernitana tak stále čeká na první body po návratu mezi elitu. Ve třech utkáních navíc inkasovala jedenáctkrát, což je nejvyšší počet od sezony 1994/95 a zavedení tříbodového systému v Serii A.

Inter poslal do vedení výstavní ránou z přímého kopu Federico Dimarco, první trefou Sampdorie v sezoně ale se štěstím srovnal Maja Jošida. Scénář se opakoval i po zásahu Lautara Martíneze, kterého po změně stran napodobil gólem z voleje domácí Tommaso Augello. Trenér "Nerazzurri" Simone Inzaghi tak neoslavil vítězstvím svůj 200. zápas Serie A v roli hlavního kouče.

Výhru AC Milán zařídili góly Rafael Leao a Zlatan Ibrahimovic. Hvězdný švédský útočník se prosadil při návratu po zranění v 67. minutě, pouhých sedm minut poté, co přišel z lavičky na hřiště. I díky jeho trefě jsou "Rossoneri" o skóre druzí před Neapolí a za AS Řím.

AS Řím vyhrálo pod vedením nového trenéra Josého Mourinha i páté soutěžní utkání v sezoně. O výhře nad Sassuolem rozhodl v první minutě nastavení střídající Stephan El Shaarawy a vyhoupli se tak na čelo tabulky.

Cagliari doma vedlo nad Janovem ještě v 59. minutě o dvě branky, nakonec ale prohrálo 2:3. Obrat dokonal dvěma trefami střídající Mohamed Fares.

Juventus na Stadionu Diega Maradony poslal v desáté minutě do vedení Morata. V 57. minutě srovnal Politano a pět minut před vypršením základní hrací doby rozhodl Koulibaly.

"Hráčům nemůžu nic vyčíst. Proti Empoli jsme hráli hůř. Dneska jsme zaplatili za chyby. Snad v úterý v Malmö vstoupíme do Ligy mistrů lépe než do Serie A," řekl pro streamovací službu DAZN trenér Juventusu Max Allegri.


Bergamo doma podlehlo Fiorentině 1:2, všechny góly padly z penalt. Za "fialky" se dvakrát prosadil Vlahovič, za Atalantu snížil Zapata.

Benátky v souboji nováčků zvítězily v Empoli 2:1 a připsaly si první výhru v ligové sezoně po úvodních dvou prohrách. Domácí nenavázali na vítězství na hřišti Juventusu.

Český reprezentant Antonín Barák neodvrátil porážku Verony 0:1 v Boloni. Hellas je po třech zápasech stále bez bodu a předposlední v tabulce před nováčkem Salernitanou, jež má horší skóre.

Barák v dresu hostujícího celku odehrál celý zápas a na začátku druhého poločasu dostal žlutou kartu. Utkání rozhodl v 78. minutě střelou k tyči zpoza vápna švédský záložník Mattias Svanberg.

Italská fotbalová liga - 3. kolo:

Empoli - Benátky 1:2 (89. Bajrami z pen. - 13. Henry, 68. Okereke), Neapol - Juventus Turín 2:1 (57. Politano, 85. Koulibaly - 10. Morata), Bergamo - Fiorentina 1:2 (65. Zapata - 33. a 49. obě z pen. Vlahovič), Sampdoria Janov - Inter Milán 2:2 (33. Jošida, 47. Augello - 18. Dimarco, 44. Martínez). Cagliari - FC Janov 2:3 (16. Joao Pedro z pen., 56. Ceppitelli - 69. a 78. Fares, 59. Destro), FC Turín - Salernitana 4:0 (45. Sanabria, 65. Bremer, 87. Pobega, 90.+1 Lukič), Spezia - Udine 0:1 (89. Samardžič), AC Milán - Lazio Řím 2:0 (45. Leao, 67. Ibrahimovič), AS Řím - Sassuolo 2:1 (37. Cristante, 90.+1 El Shaarawy - 57. Djuričič), Boloňa - Hellas Verona 1:0 (78. Svanberg).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články