Slovenská hlava státu byla první z veřejných činitelů, kdo papeže na jeho návštěvě přivítala. Učinila tak v zelených kabátových šatech, jež v sobě skrývaly daleko víc, než byste možná čekali.

Druhý den půvabná Čaputová zvolila pro změnu sytě modré šaty s výšivkou, která má znázorňovat vlny Dunaje. Oba zajímavé modely jsou z dílny uznávaného návrháře Borise Hanečky (38), který, jak máme všichni jistě ještě v živé paměti, navrhl také výraznou róbu Jitky Čvančarové (43) ze slavnostního zahájení letošního karlovarského festivalu. Tou se zřejmě nestrefil do vkusu všech, jelikož jedni model kritizovali, druzí chválili.

O prvním modelu pro Čaputovou se rozhovořil takto: „Jednalo se o kabátové šaty ze žoržetové vlny, které byly o něco kratší než obvykle, ale samozřejmě jsme dodrželi protokol, měla zahalená kolena,“ uvedl v rozhovoru pro Diva.aktuality.sk s tím, že se snažil inspirovat slovenskou přírodou a jejími lesy. „Zelenou každý vnímáme jako barvu naděje, je to i barva duchovního růstu, proto jsme zvolili tento hluboký odstín, protože je to odkaz na nový začátek. Evokuje i planetu, rostlinstvo, ekologii či exotické pralesní rostliny nebo naše borovicové háje,“ vysvětloval svůj záměr.

A jaký smysl měla naopak modrá barva, kterou oblékla Zuzana druhý den? „Ano, zvolili jsme hlubokovou intenzivní modrou, ale ne ukřičenou, takovou jemně do fialova. Šaty mají čtvercový, trochu renesanční dekolt, tvarovaný velmi geometický rukáv a ramena. Výšivka, která je na hedvábné stuze, je šeříková, fialkovo-růžová, protože jsou tam dvě nitě, jedná se o ruční výšivku Noémi Kolčákové Szakállové, která symbolizuje vlny Dunaje. Vodu, která teče – jako rok, co přichází a odchází,“ dodal Boris s tím, že tentokrát se jedná o 2D výšivku, a ne plastickou. 

Dále se pak můžeme prý těšit i na další kousky z jeho dílny. Snad tentokrát kolem jeho modelů nevznikne takové »haló« jako posledně. I když možná že by byl Hanečka rád. I negativní reklama je pořád reklama.

VIDEO: Čaputová o Česku a koronaviru: Situace je vážná, ale ne odstrašující

Video
Video se připravuje ...

Čaputová o Česku a koronaviru: Situace je vážná, ale ne odstrašující. CNN Prima News

Fotogalerie
54 fotografií