Vypustili jsme tygra z klece a dupali na ně, až jsme je zadupali, zářil blokař Zajíček po postupu

Česká reprezentace postoupila na Mistrovství Evropy volejbalistů do čtvrtfinále. V osmifinálovém duelu si národní tým fantastickým způsobem poradil s Francií, Češi v Ostravě porazili olympijské vítěze z Tokia 3:0 na sety. Ve čtvrtfinále je čekají Slovinci. „Přehráli jsme je naší agresivitou, kterou v sobě máme. Museli jsme jen vypustit toho tygra z klece, dneska se to podařilo po celé tři sety,“ řekl Radiožurnálu blokař Adam Zajíček.

Tento článek je více než rok starý.

Ostrava Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čeští volejbalisté se radují z vítězství nad Francií

Čeští volejbalisté se radují z vítězství nad Francií | Foto: Jaroslav Ožana | Zdroj: ČTK

Váš blok na mečbol rozhodl o postupu, jak jste si užíval závěr, který byl hodně dramatický?
Ten moment byl neskutečný, budu si ho pamatovat do konce své kariéry. Třeba z toho budu i těžit, že budu ten, který zablokoval Francouze a ukončil tím zápas. Podílel se na tom každý člen týmu, já jen sebral závěrečnou třešničku na dortu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Reportér Lukáš Kaleta vyzpovídal po postupu českých volejbalistů do čtvrtfinále ME blokaře Adama Zajíčka

Poslední set jste vyhráli 34:32, využili jste až devátý mečbol, Francouzi také měli setboly. Zažil jste někdy takhle napínavý zápas?
Zažil jsem to s Libercem, když jsme hráli proti Karlovým Varům a končilo to asi 46:44. Věděli jsme, že ten náš moment přijde, že zaváhají. Dvakrát slavit vítězství nad olympijskými vítězi se nám nepoštěstí každý rok.

Říkáte dvakrát slavit vítězství - v jeden moment došlo k odvolání původně vítězného míče a pokračovalo se v zápase. Co se tam stalo?
Lauf byl velký, bohužel nikdo nečekal, že si vezmou challenge na dotyk našeho hráče na síti. Byl to totiž aut, o dotyku nikdo nevěděl, tak jsme na sebe vlítli, že je konec zápasu. Bohužel Luboš Bartůněk skutečně byl v síti, ale byli jsme mentálně silní, takže nás ta předčasná oslava nepotrestala.

Senzace na volejbalovém šampionátu. Češi poslali domů olympijské vítěze z Francie a jsou ve čtvrtfinále

Číst článek

Od začátku jste vedli, už v úvodu prvního setu jste si vytvořili velký náskok. Čím jste Francouze tak rozhodili?
Vyprodanou halou. Nikdo nečekal, že přijde tolik lidí, Francouzi už vůbec ne. Fanoušci byli neskuteční, atmosféra byla elektrizující. Byl to magický moment, Ostrava si tohle zasloužila. Naše výkony na turnaji byly nahoru dolů, teď jsme se fanouškům revanšovali.

Přehráli jsme je naší agresivitou, kterou v sobě máme. Museli jsme jen vypustit toho tygra z klece, dneska se to podařilo po celé tři sety. Pořád jsme na ně dupali, dupali, až jsme je zadupali.

Lukáš Kaleta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme