InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Vernisáž výstavy obrazů Josefa Synka se křtem monografie

    neděle 19.5 16:00 - Muzeum, Blatná

  • Vlastivědný výlet na Pravětínská lada

    neděle 19.5 7:40 - Volyně – sraz na náměstí Svobody

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Jihočeši ladili formu za pingpongovými stoly se Severočechy ve Strážnici

V minulých dnech absolvovali stolní tenisté klubu INPEKO Ústí nad Labem před blížící se sezonou tradiční pětidenní soustředění v jihomoravské Strážnici. Jako už poněkolikáté pozvali k tréninkovému kempu kamarády z Písecka. Pozvání přijali čtyři hráči - z Velkých Nepodřic, Drhovle, Laziště a Krsic, kteří v krajské soutěži nastupují v barvách TJ Osek na Strakonicku. Každý z pěti tréninkových cyklů obsahoval tři fáze - dopolední stolní tenis, odpolední cyklistiku a večerní degustaci různých nápojů. Vše bylo zakončeno sobotním Strážnickým vinobraním.

Aby mohla být objektivně zjištěna úroveň stolního tenisu na severu a jihu Čech, předem byla domluvena dvě přípravná utkání.
Písečtí (Osečtí) měli čtyřčlenný tým jasný, Ústečtí si mohli vybírat z několik variant. Už však sestavu k prvnímu duelu z různých důvodů, hlavně z předešlého večera degustačních, skládali velmi těžko. Nakonec museli požádat o výpomoc exligového Petra Budínského, který v příští sezoně bude hrát divizi v ústeckém Apollu. A právě on byl jazýčkem na vahách. Na společný účet INPEKA přidal tři body, když prohrál jenom s nepodřickým Františkem Brandýsem. Ten trápil i nejlepšího hráče soupeře Martina Weicharta, kterému podlehl až v koncovce pátého rozhodujícího setu. Weichart s Budínským získali sedm bodů a k vítězství jejich tým potřeboval deset. Pro další tři hráče INPEKA, kteří se ve čtyřčlenném týmu různě střídali, byl zisk tří bodů téměř nemyslitelný, ale tento malý zázrak se nakonec stal a Severočeši vyhráli nejtěsnějším poměrem 10:8.
Poslední hrací den soustředění byl pro společenství hráčů Nepodřice/Drhovle/Laziště/Krsice hodně důležitým. Jako poražení z prvního zápasu měli morální právo na odvetu. Proto zodpovědně v předvečer důležitého duelu téměř vynechali degustační třetí fázi. Nakonec se však pod různými výmluvami Ústeckých rozhodujícího duelu nedočkali. Kontumační výhra 18:0 je však uspokojit nedokázala a byla slabou náplastí... Jednotlivé přátelské a tréninkové zápasy, ke kterým hráči INPEKA posléze svolili a do herny se postupně přitrousili, byly jasným důkazem toho, jakým směrem by se odveta ubírala. Asi nejjasnějším důkazem byl výsledek jednoho setu čtyřhry, kdy Miroslav Vejda s Františkem Brandýsem poměrem 11:5 rozdrtili hráče s extraligovou minulostí Petra Budínského a Milana Votavu, který roky hraje za vysoký honorář v zahraničí. Další pokračování exligisté už odmítli...
Závěrem lze konstatovat, že i když INPEKO na pingpongových stolech prohrálo, při vinobraní hrálo prim, a to už bez Pavla Müllera, který musel předčasně kvůli pracovním povinnostem odcestovat.
A pak se všichni přátelsky rozloučili, v klidu a pohodě s plnými vozy kvalitního vína se rozjeli do svých oddílů, kde při dalším tréninku čekají na začátek nové sezony, který se kvapem blíží.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace