14. 9. 2021

Hniezdo se dočká pokračování

Hniezdo se dočká pokračování

Pamatujete na jedinou jarní novinku, kterou loni na Slovensku pandemie vůbec nezastihla? Řeč je o úspěšném seriálu Hniezdo, který si pod českým názvem Hnízdo odbyl svoji premiéru i na České televizi letos v lednu, tedy rok po premiéře. Tvůrci se i přes nadprůměrnou sledovanost a skvělé ohlasy dušovali, že pokračování se nedočkáme. V nejlepším se má přestat, jenže tím nejspíš tato minisérie není, protože už je v plném proudu natáčení nového seriálu.

Už v lednu bychom se měli dočkat nové minisérie nesoucí název Priznanie, která se pokusí navázat příběhem i kvalitou na svého předchůdce. Rok po velkých změnách v životě Važanovcov se opět vracíme k příběhu malého Filipka, tentokrát ale s vazbami na osudy syrské imigrantky Leily a jejího ročního syna Sámi, kteří požádali o azyl na Slovensku. Nosným tématem tak mimo dětí bude migrační vlna, která v důsledku zavedených opatření nasměruje jednu matku z dítětem na Slovensko.

Ve svých rolích se vrátí Soňa Norisová, Alexander Bárta a Andrea Karnasová. Nové postavy ztvární Róbert Šipoš, Martina Zábranská, Andy Kummer, Lucia Vráblicová, Kamil Mikulčík, Rebeka Poláková, Jana Kvantíková, Petr Daniš, Matej Babej nebo Peter Kočiš, na čele s herečkou Angelikou Sbouli, která se chopí hlavní role Leily.

S námětem na příběh zabývající se migrací přišla Dana Garguláková, podle které se na tuto problematiku v sobě světové pandemie mírně pozapomíná. Stejně jako v případě prvního seriálu i pod tímto budou scenáristicky podepsáni Zuzana Lišková, Naďa Jurkemik a Peter Nagy, ke kterým se opět přidá i režisér Braňo Mišík. Ten po úvodu natáčení neskrývá radost z nového díla:

"Očekávám, že seriál budou mít diváci rádi, že je bude bavit, že si k němu najdou vztah stejně jako k Hniezdu, a že je potěšíme novými tématy. První dny natáčení zatím probíhají podle plánu. Vlak jsme rozjeli správným směrem.“


Mělo Hniezdo skončit jako minisérie nebo se na pokračování těšíte? Myslíte, že má téma šanci v našich končinách uspět?

Za každej like dostane autor bonbón! 
jesmot

jesmot

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
fabec1222

fabec1222

Máma si to hned zamilovala, to bude nadšená :) Mě se to taky líbilo, takhle by měli vypadat všechny...
před 2 roky
Další články k tématu