Quantcast

První turecká komerční televizní stanice se vrací na obrazovky

| redakce | tisk

Jeden z nejstarších komerčních televizních kanálů v Turecku, který působí pod hlavičkou skupiny Göktug, bude znovu vysílat. Zkušební HD distribuce Flash TV bude na satelitním systému Türksat (42°E) spuštěna 20. září.

Televize Flash TV se sídlem v Istanbulu a Ankaře obnoví svůj provoz 11. října 2021. Vysílání má být k dispozici ve vysokém rozlišení (HDTV) a volně ( FTA).

Flash TV byla založena 15. ledna 1992 a stala se po TRT druhým televizním vysílatelem v Turecku, který šíří svůj program prostřednictvím pozemních vysílačů.

Za 28 let své existence se kanál různě profiloval a přizpůsoboval situaci na trhu. Jednou z fenomenálních kultovních produkcí v historii turecké televize je seriál "Gerçek Kesit", vysílaný od roku 1993.

Flash TV se na přelomu 90. let a nového milénia zaměřila na formát hudebního kanálu. Později se obsah stanice začal měnit v souvislosti s kolapsem tureckého hudebního videoprůmyslu a měnícími se požadavky diváků.

Flash TV se v té době nepodílela na trendu nákladných seriálů a dávala přednost domácí produkci, kterou vyráběla z vlastních zdrojů. Soustředila se proto na výrobu zábavných pořadů s živou hudbou a show ve vlastních studiích. Vytvořila několik zajímavých formátů pro ženy a reality show, které od poloviny roku 2000 vysílala během dne.

V noci na 28. února 2019 stanice přestala vysílat. Stalo se tak 28 let po zahájení vysílání. O něco dříve, 5. února, začala demolice ústřední budovy televize Flash TV ve městě Bursa na severozápadě Turecka.

zdroj: satkurier.pl + Serdal Erol + flashtv.com.tr





Reklama




Vybrané články