Futsalisté skolili Panamu bleskovým úvodem. Seidler se necítil dobře, pak dal hattrick během pěti minut

Mistrovství světa ve futsalu začali čeští reprezentanti vítězstvím 5:1. Národní tým porazil na šampionátu v Litvě Panamu a výrazně se přiblížil postupu ze čtyřčlenné skupiny. Reprezentace měla výborný vstup do zápasu, po deseti minutách vedla už o čtyři branky.

Tento článek je více než rok starý.

Klajpeda Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Utkání futsalového MS Česko - Panama

Utkání futsalového MS Česko - Panama | Foto: FIFA/ Chris Ricco | Zdroj: www.fifa.com

Hlavní podíl na tom měl Michal Seidler, který nastřílel za pět minut hattrick. V reprezentaci tak má na kontě 104 branek a dorovnal dosavadního rekordmana Martina Dlouhého. „Před zápasem jsem se přitom necítil vůbec dobře, špatně se mi dýchalo,“ podotkl Seidler.

Přehrát

00:00 / 00:00

Čeští futsalisté potvrdili v úvodním utkání MS roli favorita. Více v příspěvku Martina Charváta

Čich na góly ho ale neopustil. Trefil se obstřelem gólmana, z úniku i ze snadné pozice metr před brankovou čárou.

„Výborně jsme je presovali a nenechali jsme je hrát, protože víme, že jsou šikovní. Tím presinkem jsme si vytvořili šance a dali z nich góly,“ zhodnotil Seidler utkání.

Češi si nakoukali minulé zápasy soupeře a Panama hrála přesně to, co měl národní tým připravené. Gólman Ondřej Vahala se tak v úvodní desetiminutovce v brance spíš nudil.

„Každému se takový zápas hraje dobře. I pro gólmana je to super, že může člověk vymýšlet a nemusí si připouštět žádný tlak. Pro můj styl, když lítám pořád nahoře, je to určitě příjemnější,“ řekl český gólman.

Futsalisté zvládli vstup do mistrovství světa, díky Seidlerově hattricku jasně porazili Panamu

Číst článek

„Soupeře jsme měli dobře přečteného, byli jsme aktivní, získávali jsme balóny a z toho pramenily šance a góly. Pak jsme se ale uspokojili výsledkem a zbytečně jsem posadili soupeře na koně,“ připomněl trenér Tomáš Neumann, že po povedeném úvodu přišla slabší pasáž.

Žádná ze střel ale nezamířila za českého brankáře - až v předposlední minutě si srazil do sítě míč, který mířil úplně mimo, vracející se David Drozd.

Česko tak porazilo Panamu hladce 5:1. Ve čtvrtek ale nastoupí ke druhému utkání proti mnohem těžšímu soupeři - Brazílie patří k favoritům šampionátu, což potvrdila i úvodní výhrou 9:1 nad Vietnamem.

Martin Charvát Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme