14. září 2021 • 22:05

Bern zkazil party CR7. Rozhodl zkrat Lingarda, Ronaldo sestřelil ochranku

Autor: Daniel Konečný
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Šok na úvod! Young Boys Bern se podařilo maximálně využít pětapadesát minut dlouhou přesilovku a gólem v poslední minutě na 2:1 zaslouženě otočilo utkání s Manchesterem United. Cristianu Ronaldovi tak velice zhořkl večer, při němž vyrovnal Ikera Casillase v počtu startů a Lionela Messiho v počtu různých soupeřů, kterým dal v rámci Ligy mistrů gól.



Z oficiálně nastavených pěti minut už zbývalo posledních pár sekund, když se Jesse Lingard zcela nepochopitelně rozhodl přihrát směrem do vlastního vápna. Míč si našel domácí Jordan Siebatcheu a poslal vyprodaný stadion Winkdorf do naprosté extáze. V úvodním utkání letošní sezony Ligy mistrů se urodilo obrovské překvapení. „To je fotbal. Každý dnes na hřišti udělal chybu a my tuhle prohru nehodíme na Jesseho,“ zůstává k dalšímu průběhu skupiny klidný kapitán United Harry Maguire.

Před zápasem bylo přitom téma úplně jiné. Nejenže se svým 177. startem měl Cristiano Ronaldo dotáhnout na legendárního brankáře Realu Madrid, ale při rozcvičení svojí ranou trefil jednoho ze členů security, který se z utržené rány vzpamatovával několik minut a sám autor nepovedené střely se přišel ujistit, že je nešťastník v pořádku.

V Bernu bylo co slavit!
V Bernu bylo co slavit!

S obranou domácích už neměl „božský“ Portugalec slitování žádné a stejně tak jeho krajan Bruno Fernandes. Ten totiž naprosto úchvatným centrem šajtlí našel ve vápně právě Ronalda, který dokonale načasoval svůj náběh a střelou z první se štěstím propálil gólmana Davida von Balmoose.

Bern se tak stal 36. týmem, jemuž vstřelil CR7 gól. Na stejném čísle je i Lionel Messi.  

Jenže jako by se „rudí ďáblové“ na umělé trávě ve 25. minutě zasekli. Od té doby totiž nevyprodukovali ani jednu střelu.

Naopak domácím s postupem času rostlo sebevědomí a navíc jim velmi pomohla červená karta pro Aarona Wan-Bissaku, který nešikovně prošlápl kotník Martinse Pereiry a po zásluze zamířil do sprch.

Young Boys byli pány na trávníku a svůj tlak přetavili ve vyrovnávací branku přesně po půlhodině početní výhody, když se bodlem položil do přízemního centru Moumi Ngamaleu a za další půlhodinu už slavili žlutočerní sladké vítězství. „Je to sen. Podali jsme heroický výkon a teď si můžeme vychutnávat zaslouženou odměnu,“ zářil štěstím stoper Young Boys Sandro Lauper.

NEJVÍCE STARTŮ V HISTORII LIGY MISTRŮ

Cristiano Ronaldo 177
Iker Casillas 177
Xavi 151
Lionel Messi 149
Raúl 142

Manchester United Vše o klubu ZDE

Góly

Domácí: 66. Ngamaleu, 90+5. Siebatcheu

Hosté: 13. Ronaldo

Sestavy

Domácí: von Ballmoos (C) – Hefti (83. Sulejmani), M. A. Camara, Lauper (90+2. Zesiger), U. García – Sierro (46. Siebatcheu), Martins (82. Rieder) – Fassnacht, Aebischer, Ngamaleu – Elia (90+2. Kanga).

Hosté: de Gea – Wan-Bissaka, Lindelöf, Maguire (C), Shaw – van de Beek (46. Varane), Fred (89. Martial) – Sancho (37. Dalot), B. Fernandes (72. N. Matić), P. Pogba – Ronaldo (72. Lingard).

Náhradníci

Domácí: Faivre, Zbinden, Bürgy, Jankewitz, Kanga, Mambimbi, Maceiras, Rieder, Siebatcheu, Spielmann, Sulejmani, Zesiger

Hosté: Heaton, Kovář, Bailly, Dalot, Greenwood, Lingard, Martial, Mata, Matić, Varane, Elanga

Karty

Domácí: Fassnacht, Martins

Hosté: Wan-Bissaka (č), Varane

Rozhodčí

Letexier – Mugnier, Rahmouni (vš. FRA)

Stadion

Stade de Suisse, Bern

Návštěva

31 120 diváků

Vstoupit do diskuse
2

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud