Byli jsme u toho, když v Botanické zahradě v Praze slavní olympionici vysadili stromky

Na stezce osobností v Botanické zahradě v Praze v Troji bylo dosud vysazeno 111 stromků. Naposled tak učinili olympionici medailisté ze zimních i letních her. Zkrátka a dobře Botanická zahrada má vysazené dva nové stromy.

V rámci projektu Kořeny osobností je v úterý 14. září 2021 vysadily sportovní legendy.

SportovníListy.cz byly na místě děje...




 

 

A tak běžkyně na lyžích Kateřina Neumannová  mezi borovicemi vysadila japonskou lípu kjúšúskou (Tilia kiusiana) a manželé běžkyně na lyžích Květoslava Jeriova-Peckova a veslař Zdeněk Pecka vysadili a zalili  severoamerickou břízu tuhou (Betula lenta). Všichni tři Neumannová s pořadovým číslem 22, Pecková s číslem 23 a Pecka s číslem 24 se tak zařadili k dalším 21 sportovcům, kteří již v botanické zahradě své stromy zasadili. Dřeviny podle kurátora, který stromky vybíral, mají vazbu na sportovní úspěchy  těchto olympijských osobností.

Pracovníci botanické zahrady ještě v roce 2021 míní vydat aktuální mapu Botanické zahrady, na které bude zakresleno umístění 111 stromků vysazených v  projektu Kořeny osobností včetně souřadnic. 

Botanická zahrada byla od léta postupně v šíři svých atrakcí zpřístupněna široké veřejnosti a její pracovníci si nyní už  jen přejí, aby přístupnost  zahrady se už z důvodů různých omezení spojených s Covidem neměnila.



Líbil se vám článek? Máte k němu nějakou připomínku nebo zajímá vás diskuse k němu? Více na facebookovém profilu webu SportovníListy.cz ZDE.





(Petr Skála, SportovníListy.cz, foto: Petr Skála)