Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Renault představil nový Trafic

Renault představuje nový model Trafic, jehož objednávky se otevírají 4. října. Dále tak posiluje atraktivitu své malé dodávky, která dokonale odpovídá potřebám a očekáváním řemeslníků a fleetových zákazníků.

Renault Trafic se narodil v roce 1980 a je bestsellerem, který si získal více než 2,2 milionu zákazníků v 50 zemích.

Kromě změn přední části prošel nový Trafic také zásadním přepracováním interiéru, který nabízí komfort a vnímanou kvalitu srovnatelnou s osobním vozem, a to ve funkčnější a praktičtější podobě. Širší paleta nových motorů Euro 6d-Full poskytuje větší výkon a točivý moment. Díky novým asistentům řízení je jízda bezpečnější a plynulejší.


Trafic se pyšní novou přední částí, která dále posiluje design elegantního a dynamického užitkového vozu. Horizontální kapota a svislá mřížka chladiče mu dodávají robustní a expresivní styl, zvýrazněný full LED světlomety a přepracovaným nárazníkem. Pokud jde o barvu karoserie, Renault si z osmi dostupných odstínů vybral pro uvedení na trh modrou Cumulus. Velkou premiéru dokresluje nová anténa, nová 17palcová kola a elegantnější kryty kol.


Nová palubní deska, zvýrazněná horizontálním pásem, který se táhne do výplní dveří, dává větší pocit prostoru na palubě. Nový design také poznamenal přístrojovou desku, výplně dveří, hlavici řadicí páky a přidává chromované prvky. To vše má přispívá k výraznému zvýšení vnímané kvality.


Nový Trafic nabízí elektricky sklopná zrcátka, pohodlná sedadla a nové výplně dveří s širšími loketními opěrkami. Sklopením opěradla prostředního sedadla se kabina promění v mobilní kancelář s dostatečným prostorem pro notebook a otočným držákem velikosti A4, do kterého se snadno vejdou jakékoli pracovní dokumenty. Sklopné opěradlo středového sedadla lze také použít pro pohodlnou přestávku na oběd mimo dosah nepříznivého počasí. Pokud jde o úschovu různých předmětů, kabina je plná šikovných řešení, včetně nové zásuvky EASY LIFE. Celkem mají úložné prostory 88 litrů - 54 z nich je umístěno pod sedadlem spolujezdce – což je nejlepší hodnota v dané třídě.


Na palubě se objevuje multimediální systém Renault EASY LINK s integrovanou navigací. Je kompatibilní s Android Auto™ a Apple CarPlay™, běží na 8palcovém dotykovém displeji a může být doplněn 15 W indukční nabíječkou smartphonu pro nepřetržité připojení po celý den. Přístrojová deska obsahuje 4,2palcový barevný displej. Na palubní desce jsou také tři USB porty.


10 NOVÝCH ASISTENČNÍCH SYSTÉMŮ

Pokud jde o asistenci řidiče, Trafic představuje široký výběr systémů pro větší klid při řízení a snadnější parkování. Mezi 10 nových asistentů patří adaptivní tempomat, tempomat s funkcí brzdění, automatické přepínání dálkových světlometů, varování před opuštěním jízdního pruhu, sledování mrtvého úhlu, aktivní nouzové brzdění, rozpoznávání dopravních značek s upozorněním na překročení rychlosti, upozornění na nestabilní trajektorii přívěsu, přední, zadní a boční parkovací senzory a zadní parkovací kamera.



VÝKONNÉ A ÚSPORNÉ MOTORY

Trafic rozšířil a vylepšil svůj sortiment motorů tak, aby vyhovoval všem potřebám, a nabízí čtyři motory Blue dCi o výkonu od 110 do 170 k. Motor o objemu 2 litry disponuje zvýšením výkonu o 5 až 10 k- v závislosti na verzi - a vyšším točivým momentem. Všechny motory splňují normu Euro 6d-Full, jsou vybaveny funkcí Stop & Start a jsou spojeny s manuální převodovkou. Verze Blue dCi 150 a 170 jsou k dispozici také s dvouspojkovou automatickou převodovkou EDC.


PRAKTICKÝ, CHYTRÝ A BEZPEČNÝ PROSTOR PRO NÁKLAD

Ve verzi L2 umožňuje otvor v přepážce novému modelu Trafic nabídnout nejlepší užitečnou délku nákladu v segmentu, 4,15 m. Pomocí režimu zónování klíčku nebo hands-free karty se řidič může rozhodnout zamknout/odemknout kabinu a/nebo nákladový prostor separátně. Pro snazší nakládání nebo například hledání nářadí dodává volitelné vylepšené vnitřní LED osvětlení 500 lumenů, což je pětkrát více než standardní halogenová žárovka.



NEKONEČNÉ MOŽNOSTI

Díky 275 dostupným verzím lze nový Trafic přizpůsobit podle potřeby. Stejně tak je k dispozici široká paleta příplatkové výbavy, příslušenství, úprav na míru a širokému výběru možností přestaveb.
Zcela nový Trafic je jako dodávka k dispozici ve 2 délkách a 2 výškách. Může se pochlubit ložnou plochou 5,8 až 8,9 m3, možností výběru provedení prostoru pro posádku a počtu sedadel, volitelným prosklením, různými provedeními přepážek, dveří a podobně.
Verzi plošina lze přizpůsobit všem druhům použití, jako je skříňová nástavba, izotermická nástavba nebo sklopný valník.


VYROBENO VE FRANCII

Od roku 2014 je závod Renault v Sandouville v Normandii (Francie) jedinou továrnou, která vyrábí 3. generaci modelu Trafic pro všechny trhy po celém světě. V roce 2021 závod slaví 57. výročí, za dobu jeho existence bylo vyrobeno více než 8 milionů vozidel, včetně více než 800 000 vozidel Trafic.

Prodej nového modelu Trafic začne v některých evropských zemích koncem roku 2021 a v České republice začátkem roku 2022.



Renault 15.9.2021


Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar