Velké Meziříčí zná podobu nového náměstí

15.09.2021 20:51

Po 6 letech diskusí týkajících se rekonstrukce náměstí a přilehlých ulic ve Velkém Meziříčí konečně došlo k posunu. Zastupitelstvo města vybralo finální návrh, na jehož základě se bude pokračovat v přípravách této dlouho očekávané akce.

Velké Meziříčí zná podobu nového náměstí
Foto: Velké Meziříčí
Popisek: Velké Meziříčí

Rekonstrukce náměstí se stala hlavním bodem zářijového zasedání městského zastupitelstva.

Anketa

Jste pro povinné očkování seniorů proti covidu-19?

26%
71%
hlasovalo: 42409 lidí
V návaznosti na minulá jednání došlo v uplynulých měsících k oslovení autorů prvních tří oceněných návrhů z proběhlé architektonicko-urbanistické soutěže. Ti projevili ochotu pokračovat případným dopracováním architektonické studie. Oddělení investorské činnosti velkomeziříčského úřadu zaslalo všem třem kolektivům poptávku vymezující předpokládaný obsah studie společně s žádostí o cenovou nabídku. Všichni autoři požadovanou cenovou nabídku poslali s odhodláním dále jednat o obsahu studie i její ceně.

Z představených návrhů zastupitelé zvolili variantu I dle přiloženého návrhu Ing. arch. Davida Mikuláška, Ing. arch. Filipa Musálka a Ing. arch. Lindy Obršálové a uložili starostovi města, Ing. arch. Alexandrosovi Kaminarasovi, s autorem vybraného návrhu dále jednat. ,,Konečně se nám podařilo uzavřít tuto zbytečně dlouhou zastupitelskou diskuzi, která trvala celých 6 let! Jsem za to rád, protože to znamená, že cesta vedoucí k rekonstrukci náměstí je v tuto chvíli již konkrétní. Nyní před sebou máme zhruba 2 roky projektování, poté může fyzicky začít nutná rekonstrukce náměstí, po které občané tohoto města roky oprávněně volají," sdělil Kaminaras.

Současný technický stav náměstí není vyhovující. Nová podoba centra města se dotkne nejenom samotného náměstí, ale také sousedních ulic Radnická, Vrchovecká, Komenského, Kostelní a U Bašty. Zmodernizované náměstí počítá s výměnou různorodých povrchů, vytvořením prostoru pro dopravu, společensko – kulturní vyžití i rekreaci, aby tak lépe sloužilo jak pro své občany, tak i návštěvníky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Otrokovice: V přístavišti na Baťově vznikl nový grill point, v provozu bude od května

16:14 Otrokovice: V přístavišti na Baťově vznikl nový grill point, v provozu bude od května

Praha, Brno, Bratislava a nyní i Otrokovice mají kvalitní veřejný elektrický kontaktní gril. Novinku…