Hofbauer se oženil! Takový zvrat v 1. MISI nikdo nečekal

1. MISE (4) – Hofbauer se žení

Nevyzpytatelný Hofbauer zase předvedl, co dokáže. Někdy je hotový milius a pacienti si ho nemůžou vynachválit, jindy nemá náladu a svému okolí dá okusit, jak umí vyvádět. Teď ale předvedl skutečně husarský kousek. Z totálního nezájmu obrátil o sto osmdesát stupňů a svou pacientku si vzal za manželku! Podívejte se na ukázku z jeho svatby v nemocnici.

Náhlé změny chování jsou u doktora Hofbauera poměrně časté. Teď ale šokoval i ty, kteří jsou na jeho nálady zvyklí. Výčitky svědomí totiž vyřeší opravdu jedinečným způsobem. V seriálu 1. MISE totiž dobrovolně vleze do chomoutu se svou pacientkou.

Když se do středočeské vojenské nemocnice dostaví cizinka ve zbídačeném stavu, Hofbauer i jeho nová vrchní sestra Alice Hofmanová jsou zděšeni. Vypadá to na jasný případ domácího násilí. Žena tvrdí, že spadla ze schodů, ale je naprosto evidentní, že lže. Když se jí Hofbauer napřímo zeptá, kdo jí to udělal, odmítá cokoliv říct a zarputile mlčí. Komunikace je s ní o to těžší, že česky sice rozumí, ale naším rodným jazykem mluvit neumí.

Zoufalá pacientka se svěří Rasputinovi

Pohnout s ní dokáže až Rasputin, se kterým ji spojuje právě stejný jazyk. Svěří mu, že je to politická uprchlice z Běloruska, kterou takhle zřídili právě běloruští policisté. V Česku se tak skrývá, samozřejmě bez povolení k pobytu nebo bez zdravotního pojištění. Hofbauer dá vrchní Alici jasně najevo, že bude muset zavolat cizineckou policii. Ta se však zdráhá, protože si moc dobře uvědomuje, co by ji po návratu domů čekalo.

Když se pak v nemocnici ale policie zničehonic objeví, Alici to nadzvedne ze židle. Je jí jasné, že ji musel zavolat Hofbauer, dá mu proto pěkně najevo, co si o tom myslí.

I když se kolikrát zdá, že se Hofbauera nemůže nic dotknout, není to tak. Sice to vypadalo, že mu je osud Bělorusky jedno, ale slova Alice ho přivedla k tomu, že si zjistil více informací o tamní situaci. A zřejmě ho to šokovalo natolik, že se rozhodl k zásadnímu a překvapivému kroku.

David Hofbauer se nečekaně oženil

Přepadl nicnetušící Alici a aniž by jí cokoliv vysvětlil, požádal ji, ať si rychle najde občanku a jde okamžitě s ním. Zmatená Alice nic nechápe, ale průkaz přesto hledá. To netuší, co ji čeká. Až téměř v nemocničním pokoji Bělorusky jí jednoduše oznámí, že jí půjde za svědka. Jeho pomoc nebohé cizince, aby nebyla vydána do domoviny a nemusela do vězení, je tak vskutku originální. Čím nás Hof ještě překvapí? Na jaký další výstřelek se můžeme od novopečeného ženáče těšit?

Nezapomeňte sledovat další díl seriálu 1. MISE ve středu od 20:15 na Primě. Předchozí epizodu si pusťte v archivu na iPrima.cz.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 5. 5. 2024

Vaše intuice je na vysoké úrovni, Berani, ale možná nejste schopni pochopit, jaké psychické vjemy dostáváte. Emoce, obrazy a symboly, které zachytíte od druhých a z astrální roviny, mohou být nejasné a snadno si je vyložíte špatně. Mohou však být důležité. Zapište si je a podívejte se na ně třeba za den. Pak byste jim měli být schopni porozumět.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.