Bitvy pohárových účastníků aneb Události 7. kola FORTUNA:LIGY

16.09.2021, 10:40
Názory a komentáře
Hned dva duely mezi letošními pohárovými účastníky byly k vidění v rámci prvního zářijového kola FORTUNA:LIGY. V rámci vrcholu sobotního programu si Plzeň na domácí půdě poradila se Spartou, Slavia pak ubránila Eden před hosty ze Slovácka.

Poslední účastník kontinentálních soutěží Jablonec se konečně dočkal výhry, když dokázal jedním gólem zdolat Karvinou. Stejný počet branek rozhodl i v bitvě Českých Budějovic s Hradcem Králové, radovali se Východočeši. Spolu s nimi dokázal venku vyhrát i Baník, a to v Teplicích.

Posledním úspěšným na výjezdu byli Bohemians, ti to měli ale ve větší pohodě. Zrodily se rovněž dvě gólové remízy. Pardubice ve druhé půli mocně dotahovaly a nakonec obraly Liberec, Mladá Boleslav dvěma góly v závěru vyrovnala s Olomoucí.

Zápas kola


Viktoria Plzeň - Sparta Praha

Dlouho očekávaný šlágr kola prodloužil čekání Sparty na vítězství ve Štruncových sadech. Viktoriáni se dostali díky Beauguelovi s Mosquerou do dvougólového vedení, které před pauzou korigoval Karlsson. Po návratu ze šaten znovu zvýšil Sýkora, naděje Letenských poskytnutá Drchalem zůstala nevyužitá.



Gól kola


1. Ondřej Karafiát (Mladá Boleslav)

Sedmé kolo bylo plné pohledných branek, do hitparády se nakonec dostaly tři naprosto odlišné. Vítězem jest Karafiátova famózní dalekonosná rána, za ní následuje Beauguelovo akrobatické zakončení a na závěr Vašulínova patička.



2. Jean-David Beauguel (Viktoria Plzeň)



3. Daniel Vašulín (Hradec Králové)



Jedenáctka kola





Brankář - Aleš Mandous (Slavia Praha)

Při svém debutu ve slávistické bráně rozhodně nezklamal. Záskok za zraněného Koláře zvládnul na jedničku a celkem pěti zákroky pomohl sešívaným k vítězství nad Slováckem. Nejvíce se blýsknul nedlouho po přestávce, kdy zneškodnil skvělou Sadílkovu ránu.

Pravý obránce - Cadu (Pardubice)

Tradičně i z obranné čtveřice hýřil aktivitou a ohrožoval soupeřovu svatyni. Několik jeho akcí úspěchem neskončilo, pak ale přišly dvě asistence. Nejprve odcentroval po rohovém kopu na hlavu skórujícího hráče, poté se mu dostalo stejné odměny za odvážný průnik po pravé straně.

Střední obránce - Jaroslav Zelený (Jablonec)

Zase odehrál utkání s přehledem. Jeho obranná činnost nejde hodnotit jinak než pozitivně, navíc zahrozil i směrem dopředu. Po jeho nečekané ráně z otočky zazvonila za Bolkem branková konstrukce.

Levý obránce - Jiří Fleišman (Baník Ostrava)

Krátce po pauze se mohl zapsat mezi střelce, k jeho smůle mu však zakončení na poslední chvíli zhatil gólman. Nakonec se dočkal asistence, byť autorem následného gólu byl Mazuch do vlastní sítě. Srazil si tam totiž právě Fleišmanův centr.

Pravý záložník - Ibrahim Keita (Bohemians Praha 1905)

Jednoznačně největší hrozba pro zlínskou obranu. Když byla odehrána necelá čtvrthodina, zjevil se před Rakovanem a skóroval. Před přestávkou připravil tutovku Chramostovi, jenž neproměnil, následně se ale dočkal asistence, a to na Dostálův gól.

Střední záložník - Daniel Samek (Slavia Praha)

Už ve čtvrté minutě ukázal na svůj věk až nebývalý přehled. Za hranicí vápna se dostal k odraženému balónu a na jedničku využil toho, že se brankář přesouval, ranou ke druhé tyči. Během svého hodinového pobytu na hrací ploše si i jinak počínal uprostřed pole solidně.

Střední záložník - Jan Sýkora (Viktoria Plzeň)

V prvním poločase připravil akrobatické zakončení pro Beauguela, nejlepší momenty ale prožil deset minut po přestávce. Nejprve pálil jen těsně vedle, vzápětí famózní střelou dal třetí a, jak se později ukázalo, i vítězný gól zápasu.

Střední záložník - Daniel Trubač (Teplice)

Několika zajímavými průniky provětral ostravskou defenzivu už v první polovině, nakonec se dočkal i vstřelené branky. Naběhl si na Chlumeckého zajímavý centr, usměrnění balónu mezi tři tyče už mu nečinilo větší problém.

Levý záložník - Lukáš Matějka (Pardubice)

První poločas strávil jen na lavičce, v tom druhém se ale při svém debutu v pardubickém dresu stal hlavním hrdinou utkání. Nejprve si našel Caduův centr a umístil jej hlavou za Knoblocha, po neproměněné šanci vsítil druhou branku, když uspěl v souboji tváří v tvář s gólmanem.

Útočník - Jean-David Beauguel (Viktoria Plzeň)

Pokus o nůžky mu nevyšel, následný kop přes hlavu však znamenal otevření gólového účtu Plzně. Navýšeno mohlo být po jeho skvělé pobídce Kopicovi, je tak asi nasnadě říct, že byl pro Spartu obrovským nebezpečím.

Útočník - Stanislav Tecl (Slavia Praha)

Na hřiště přišel až po deseti minutách druhé půle, přesto se stal autorem vítězného gólu Slavie. Po třech čtvrtinách utkání uklidil do sítě Bořilův pas, předtím přitom ještě pobídnul Stanciua a později se snažil připravit gólovou střelu Traorému.

Nemělo by vám uniknout


Pochválen za svůj zákrok určitě nebude Matěj Rakovan, který umožnil svým zaváháním skórovat Martinu Dostálovi.



Jediný gól si na svém hřišti Zlín připsal s notnou dávkou štěstí, Tkáčovu střelu totiž bránící Vondra tečoval do protipohybu Le Gianga.



Se štěstím vsítil vítězný gól i Baník, Fleišmanův centr si totiž do vlastní brány nešikovně srazil Ondřej Mazuch.



Vlastní gól si připsal i olomoucký gólman Macík. Od tyče se střela odrazila do něj a od něho zase za brankovou čáru. Aspoň tedy podle verdiktu sudích, jelikož šlo o velmi těsnou záležitost.



Jako chyba sudího byla Komisí rozhodčích vyhodnocena situace z padesáté minuty utkání v Edenu. Sadílek napálil Bořila do paže, přičemž hlavní rozhodčí i jeho videoasistent mlčeli.



Zachyceno na sociálních sítích


Jedni si stěžují, že jejich hráči hrají moc, jiní zase, že málo. Těžko se zavděčit.



Kolik je Radovi let, že si takhle dovoluje mluvit? Wengera to uráží.



Uvidíme, zda se Václava Brabce na lavičce někdy dočkáme.



Spartě to v Plzni příliš nevyšlo.



Takhle dlouho už jí to tam nevychází.



Jaroslav Tvrdík se na Twitteru poslední týdny drží zpátky, takže se zřejmě exhibuje o pár kilometrů na severozápad.



Změny v tabulce


Do čela ligového pelotonu se po přímém souboji vrátila Plzeň, ovšem po dohrávce svého zápasu může toto žezlo převzít Slavia, jež je na tom aktuálně stejně jako Sparta. O bod za touto dvojicí najdeme Baník, o další dva za ním pak Slovácko.

Šesté místo patří Olomouci, která je však právě tím soupeřem, se kterým budou sešívaní dohrávat třetí kolo. Shodně po devíti bodech mají uprostřed pole Bohemians, Hradec Králové a Zlín, které s těsným odstupem prohání duo aspirantů na poháry Mladá Boleslav, Jablonec.

Solidní bodový zisk pak najdeme ještě v řádku u Českých Budějovic a Pardubic, naopak Karviná, Teplice a Liberec za zbytkem soutěže prozatím poměrně zaostávají.

Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Viktoria Plzeň760112:618
2.Sparta Praha751118:616
3.Slavia Praha651015:516
4.Baník Ostrava750214:915
5.1. FC Slovácko74128:613
6.Sigma Olomouc632119:1211
7.Bohemians Praha 1905723212:129
8.FC Hradec Králové72325:89
9.Fastav Zlín730410:159
10.FK Mladá Boleslav722311:108
11.FK Jablonec72235:118
12.Dynamo České Budějovice72146:97
13.FK Pardubice713312:136
14.MFK Karviná70348:143
15.FK Teplice71066:163
16.Slovan Liberec70253:122

Autor: Martin Vejdělek

Komentáře (30)

Přidat komentář
kilobyte

O co šlo s tím Pečeněm?

Reagovat
kilobyte

Nebo asi spíše s Pečenou.

Reagovat
mistr129

O nájem na Strahově, přičemž ten jeho příspěvek s "poctivě" se pak zničehonic týkal zápasu Slavie se Slováckem.

Reagovat
kilobyte

Tak s tím poctivě přišel někdo jiný. Asi někdo z Jardovi letky.

Reagovat
mistr129

To se ale pořád točilo kolem toho samého tématu

Reagovat
kilobyte

Že slávistům vadí, že máme pronajatý Strahov za korunu.

Asi by ho radši viděli spadnout.

Reagovat
Losinho

Samozřejmě

Reagovat
kilobyte

Kurvy. Kéž by vám ta Kung pao aréna spadla.

Reagovat
mistr129

To není důvod, proč jsem to sem dával. Původně tam Pečeně napsal, že je škoda, že to takhle nemá víc klubů, načež mu lidi (zřejmě slávisti) napsali, že za takových podmínek jako to má Sparta by to ostatní klidně taky měli. Nevidím do toho, takže tady se nepřikláním ani na jednu stranu.

Nicméně pak přišel zaměstnanec Sparty s kopnutím do Slavie ohledně úplně jiného tématu, přičemž to od nich není poprvé - trio Kasík, Pečeně a Veselý je v poslední době v tomto asi stejně otravné, jako slávističtí fanoušci - rozdíl je, že fanoušci si to jaksi můžou dovolit, zaměstnanci klubu by neměli.

Reagovat
kilobyte

Většina klubů na mládež dává minimum, většinou jim to dotují města. Pronájem stadionů mají určitě taky za výhodných podmínek.

Na screenshotu je vidět jen rýpnutí slávisti, že ostatní to chtějí dělat poctivě?

Reagovat
mistr129

Ano, dotují, ale být na místě majitele třeba Zlína, tak jsem nasraný, že Sparta za to nic dostává mnohem lepší službu než ostatní kluby za to nic, a ještě se mi člověk z její komunikace de facto vysměje.

A ano, je tam rypnuti slavisty - fanouška, od fanoušků jsme na to ale zvyklí z obou (lépe řečeno všech) stran. Pak tam je ale zcela nesmyslné stočení tématu od zaměstnance!!! Sparty, který říká, že jsou ligové zápasy podplacené. A takovéhle rýpání do konkurence je v poslední době jasnou doménou toho tria, co jsem napsal (i když Kasík spis neunáší celkově, tam to není jen o Slavii), zatímco na druhé straně si nic takového nedovoluje ani Tvrdík.

Reagovat
kilobyte

Tak Tvrdík to zkoušel i na UEFA, když vypadli s Kyjevem. O očistě fotbalu mluví taky pořád a pokaždé si rýpne do Sparty. Hráči Slavie taky využijí každé možnosti (někteří dokonce i do vlastního klubu).

O profesionalitě ostatních klubů asi nemá cenu se vyjadřovat.

A k té naštvanosti. Dělají ty kluby něco, aby měli lepší podmínky? Loni se tady řešilo, proč Slavia dostala odklad kvůli covidu a Opava ne. A prý to bylo kvůli tomu, že si to Opava "nestihla" zařídit. Kdyby ty kluby přišli za městem, že mají využití pro "přebytečné" stavby, tak by jim radnice většinou vyhověla.

Reagovat
Maverick 65

Tak tolik nesmíš hltat každej jejich tweet ty vole

Reagovat
bobis21

Nebyl ten vlastňák po centru Kuzmanoviče? Fleišman byl ten kdo házel aut na něj.

Podle mě si teda v tomto kole nikdo z Baníku nezaslouží být v sestavě kola

Reagovat
Banikovec7

Byl, z nějakého důvodu je ale Fleišman na livesportu, tak to asi autor od tama opsal. Přitom tu je ale i video s tím gólem.

Reagovat
GariCZ

Tak kuzma potřebuje po té minule sezoně každy bod a oni ho takhle oberou :D

Reagovat
Pony Slaystation

Správně by měly mít Slovácko a Slávia stejně bodů

Reagovat
GrimeBaller98

Mimochodem Karafiat (ackoliv ho nemam rad), tak na Olomouc umi, 5 let zpet jeste za Liberec dal taky takhle ke konci gol z dalky a ten byl mozna jeste hezci nez tento. Ale pamatuju si, ze tam Liberec stejne prohral z posledni akce, kdy dal gol Moulis pokud se nemylim

Reagovat
ratusek

Mádl

Reagovat
GrimeBaller98

Strasnej prasopes , rad bych ho videl na hristi, urcite to byl nejvetsi drevak v tymu a byl sikanovanej

Reagovat
ratusek

Tak o vzhled nejde. Každej jsme nějakej. Jde mi o jeho rádoby vtipné a erudované názory

Reagovat
andrew96

A co s ním tady? Brabcovy odpovědi v rozhovoru jsou zkrátka poněkud znepokojující.

Reagovat
ratusek

Jak můžou být tyhle názory pro klub limitující? Mádl si hraje na strašnýho insidera a velkýho vtipálka. Ale nesplňuje vůbec nic. Možná kdysi, teď už ne. Ted je akorát trapnej

Reagovat
mistr129

Jako myslíš, že by Slavia dosahovala v posledních letech stejných výsledků, kdyby jí místo Trpišovského trénoval Tvrdík?

Reagovat
ratusek

to nikde netvrdím. Ale on to Brabec řekl na jeden nebo dva zápasy a to upřimně by odtrénoval stejně každej tady

Reagovat
Losinho

Tak bejt to někdo z EF, tak líp

Reagovat
ratusek

Reagovat
bobis21

A kdyby 1-2 zápasy Trpiš nemohl a byl by tam třeba Tvrdík, který by dělal co mu poradí zkušení hráči / exhráči, myslíš že by se to za ty 2 zápasy nějak rozpadlo?

Reagovat
andrew96

Větší aktivita majitele do klubu zkrátka smrdí.

A nerozumím ani tomu hejtu na Mádla. Nevím, na co si hraje, ale info má pořád slušné. Občas ustřelí, občas je trapný, ale zase není třeba kvůli pár blikancům shazovat celou jeho práci (což se každopádně děje i u jiných novinářů).

Reagovat
ratusek

tak jasně, že by majitel neměl kecat do práce denního fungování klubu viz Křéťa. Ale Brabec to myslel na jeden nebo dva zápasy a to tam odkoučuje každej z nás tady.

A Mádla nemusím už dlouho.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele