Jen nadšení nám nestačilo, prohráli jsme se silnějším soupeřem, uznal trenér volejbalistů Novák

Čeští volejbalisté ve čtvrtfinále mistrovství Evropy prohráli se Slovinskem 0:3 na sety. Na turnaji tak končí na osmé příčce. Čechům se proti vicemistrům Evropy nedařilo podle představ a k postupu je nedotlačila ani zaplněná ostravská aréna.

Tento článek je více než rok starý.

Ostrava Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čeští volejbalisté děkují po čtvrtfinálové porážce domácím fanouškům

Čeští volejbalisté děkují po čtvrtfinálové porážce domácím fanouškům | Foto: Jaroslav Ožana | Zdroj: ČTK

„Strašně mě mrzí kvůli divákům, že jsme ten poslední set nezlomili, možná by se to otočilo. Dneska tu bylo narváno, nejvíc lidí za všechny zápasy, moc jim děkuju. A musím také pogratulovat Slovincům, protože hráli úplně jiný volejbal než v prvním zápase,“ litoval porážky kapitán českých volejbalistů Jakub Janouch.

Přehrát

00:00 / 00:00

Čeští volejbalisté končí na ME ve čtvrtfinále, turnaj hodnotí pozitivně. Více v příspěvku Lukáše Kalety

Národní mužstvo proti Slovincům nenavázalo na vítězné vzájemné utkání ze základní skupiny. Češi na úvod turnaje favorita porazili 3:1 na sety. Tentokrát se ale úspěch nedostavil a český tým nezískal ani jeden set.

„Už jsme byli ve stadiu, kdy se hraje dobrý volejbal a jen nadšení nám nestačilo. Slovinci dnes hráli podstatně lépe, měli víc šťávy. Nedonutili jsme je k chybám, nedokázali jsme je nijak zásadně zlomit. Prohráli jsme se silnějším soupeřem, to musíme akceptovat,“ uznal pro Radiožurnál trenér Jiří Novák.

Domácí reprezentace se ale nemá za co stydět. Dokázala porazit třeba úřadující olympijské vítěze z Francie a také pobláznila české fanoušky. Poslední zápas v Ostravě sledovalo kolem pěti tisíc diváků.

Volejbalisté ve čtvrtfinále mistrovství Evropy podlehli Slovinsku, na turnaji tak skončili osmí

Číst článek

„Celý turnaj musíme hodnotit pozitivně. Kluci si vyzkoušeli atmosféru, osahali si zápasy s nejlepšími týmy a zjistili, kde musí přidat,“ hodnotil trenér Novák.

„Každopádně je to úspěch. Stačí se podívat na týmy, se kterými jsme skončili v nejlepší osmičce, hráli jsme svoje maximum. Teď bude důležité udržet tuhle úroveň a ještě se zlepšovat,“ uzavřel nahrávač Janouch.

Do semifinálových bojů se kromě Slovinska probojovaly také Itálie, Srbsko a Polsko. Právě v polských Katovicích se bude evropský šampionát dohrávat. Zápasy v Ostravě dohromady přilákaly kolem třiceti tisíc fanoušků.

Lukáš Kaleta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme