Zde může být vaše reklama.

Derby je tady 8. kolo: Sigma hraje doma proti Baníku

8. kolo: Sigma hraje doma proti Baníku

foto: Petr Pelíšek

16. 09. 2021 - 15:00

Jeden z nejtěžších domácích zápasů sezony čeká v 8. kole FORTUNA:LIGY fotbalisty SK Sigma Olomouc. Na Hanou přijede Baník Ostrava, derby je vždy nevyzpytatelné a bez jasného favorita. Hraje se sice v divácky nevýhodném termínu, v pátek večer, ale přesto by měl být Andrův stadion zaplněnější než obvykle, navíc s dobrou atmosférou. Hostům je jako již obvykle vyčleněna celá severní tribuna.

„Chceme hrát aktivně, chceme navázat na povedená utkání, chceme si udržet produktivitu, zároveň víme, že se musíme oproti utkání v Mladé Boleslavi zlepšit v defenzivě. Baník vnímám jako rivala. Je tomu tak už od mládežnických kategorií, u kterých jsem strávil spoustu let. Vybavuji si velmi dobrá a náročná utkání s vynikající atmosférou. Věřím, že skvělá atmosféra bude i v pátek. Bude to speciální zápas jak z pohledu divácké kulisy, tak i aktuálního umístění obou týmů. Očekávám kvalitní a atraktivní utkání,“ řekl Václav Jílek, trenér SK Sigma.

I před derby se Sigma potýká s několika absencemi. Dlouhodobě na marodce jsou záložník Lukáš Greššák a útočník Jakub Yunis. V minulém kole nehráli kapitán Roman Hubník a obránce Michal Vepřek, k tomu se v Mladé Boleslavi zranil útočník David Vaněček, který by měl být mimo hru minimálně měsíce.

„Olomouc začala sezonu velmi dobře, hraje útočný kombinační fotbal s rychlým přechodem do útoku a ne náhodou dala Sigma 19 branek. Její zápasy jsme si pouštěli. Produkují styl, který přináší hodně gólů i šancí na obou stranách. Musíme se na to připravit a její sílu eliminovat, určitý plán na to máme. Těšíme se ale na atmosféru, v Olomouci máme vždy domácí prostředí a věřím, že i teď nás fanoušci přijedou podpořit," řekl trenér Jan Baránek pro klubový web Baníku.

Na střetnutí můžou diváci, ovšem vzhledem k zákazu vlády padesát procent kapacity a navíc s testem, očkováním nebo po prodělaném covidu, to vše s příslušnou lékařskou zprávou. Pro novou sezonu má Sigma dynamickou cenu vstupenek, které jsou tak v předprodeji levnější, než potom před zápasem na pokladnách stadionu.

Utkání SK Sigma Olomouc versus FC Baník Ostrava se hraje v pátek 17. září od 19.00 (rozhodčí Tomáš Klíma – Kamil Hájek, Jan Vodrážka).

Pravděpodobné sestavy
SK Sigma Olomouc: Macík – Chvátal, Poulolo, Jemelka, Zmrzlý - Zahradníček, Breite, Sedlák, Daněk, Hála  – Růsek. Trenér Václav Jílek.
Ostrava: Laštůvka - Ndefe, Svozil, Lischka, Fleišman - De Azevedo, Kaloč, Kuzmanovič, Tetour, Potočný - Klíma. Trenér Tomáš Galásek.

Další články