Kincl chce odvetu s Vémolou. Promotéra Oktagonu hodlá pozvat na kávu, aby zápas domluvili

Kincl chce odvetu s Vémolou. Promotéra Oktagonu hodlá pozvat na kávu, aby zápas domluvili Bitva Kincl versus Vémola patří mezi největší zápasy v dějinách českého MMA. | zdroj: Profimedia

Krátce po životním zápase se Soldičem se Patrik Kincl hlásí o angažmá v Oktagonu. Zatoužil po dlouho odkládané odvetě s českým “Terminátorem”, kterému chce dokázat, že umí bojovat srdcem.

Patrik Kincl se v poslední epizodě svého podcastu Fight and Talk vrátil k zápasu s chorvatským “Robocopem”. Zmínil, že vnímal velkou motivaci, jelikož je Roberto Soldič považován za jedno z nejlepších bojovníků welterové váhy mimo UFC. Potvrdil také, že by ho výhra do zámořské organizace dostala. “Mohl jsem být první Čechoslovák, kterému se podařil titul v KSW, dál by to byly otevřené dveře do UFC, takže s tím jsem trochu bojoval, abych to na sebe nenechal spadnout.” Tlaku se ale nakonec stejně neubránil, své udělali fanoušci a pozornost ze strany médií.

Jak ohodnotil svůj výkon? “Neprodal jsem všechny své zbraně, byl jsem moc opatrný, nebyl jsem tak uvolněný. Mám opatrný a spíše technický styl, nechci se pouštět do velkých přestřelek, je to risk, obzvlášť když máš kousek do UFC, kousek k titulu a jdeš proti nebezpečnému soupeři s granátem v levé ruce. Takže tam mě to trochu stáhlo.” Na klidu mu nepřidaly ani komplikace během shazování, den před odjezdem do Polska se váha podržela dva kilogramy nad plánem, což Patrika samozřejmě zneklidnilo. Tělo se ale nakonec umoudřilo, žádný velký problém nenastal.

Taktika na Soldiče byla jasná. Chorvata vnímá jako sprintera, dynamického bojovníka, první kola mu tedy chtěl přenechat, aby se trochu unavil. “Chtěl jsem ho načínat v delších kombinacích. Rychle si povolit, aby se vystřílel do vzduchu, pak ho tam někde ťuknout, jít na spodky, brát mu to.” V případě nějakého problému byl pak připraven vzít Soldice na zem a situaci uklidnit.

V prvním kole končil Patrik na lopatkách, ve druhém si ale dokázal dojít pro takedown a šampiona dlouho kontroloval na zemi. V přestávce oznámil trenérům, že ztratil hodně sil a má zatavené ruce. “Chtěli mě uklidnit tím, že je také v háji, tak jsem si říkal, že jsou karty vyrovnané. Ale ony nebyly vyrovnané. Nerozumím tomu, ale když jsme pak k sobě přišli, tak jsem z borce cítil, že je čerstvý, že tam je stále ta dynamika a rychlost,” řekl a naznačil, že má svůj tajný tip, který by vysvětlil, jak se Chorvat mohl za tak krátkou dobu zregenerovat. Ve třetím kole přišel klíčový moment, když Soldič trefil Kincla na spodek, čímž mu vzal vítr z plachet. Na zemi se ještě snažil dodechnout, nezbývalo mu ale mnoho sil. Po sérii tvrdých úderů rozhodčí zápas ukončil.

Kincl naznačil, že má čisté svědomí, do zápasu dal všechno, nevzdal se ani v těch nejkritičtějších momentech. Z výsledku byl ale samozřejmě zklamaný. “Potřebuješ vyhrát, aby ses posunul někam dál, když to vztáhnu třeba na to UFC, je to životní zápas, který ti může otevřít dveře jak do té organizace, tak ke sponzorům, kteří už byli předdomluveni. A najednou je to pryč.” Kincl předpokládá, že šlo o poslední šanci od UFC, byť souhlasil, že tomu tak být nemusí. Spadlo z něj ale velké břímě, což se dle jeho slov projeví i ve stylu boje, který by chtěl změnit. Svůj “profesorský” styl založený na vyčkávání chce odložit stranou, nyní už si může dovolit riskovat. Ani chvíli prý neuvažoval o tom, že by ukončil kariéru. “Jen se tam prostě vyškrábat znova. Jedna kapitola sice skončila, ale ta příprava mi hodně dala, cítím, že jsem se jako zápasník hodně posunul, souboj mě posunul po mentální stránce, teď to jen promítnout do přípravy a dalšího zápasu, trochu změnit styl a jsem připraven.”

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Patrik Kincl (@patrik_kincl)

Navíc už nyní má v hlavě dalšího potenciálního soupeře. Zasáhl ho totiž komentář ze strany Karlose Vémoly, který se nechal slyšet, že Kincl v boji neukázal srdce. “Kde on ukázal srdce s Attilou? Já jsem neprohrál v prvním kole, nechal jsem tam, co jsem měl. To mě vytočilo.” Do Vémoly si navíc rýpnul kvůli zápasům s podstatně lehčími soupeři, poukázal na jeho slabost pro zápasníky z welteru, kam patří například Alex Lohoré. “Já bych mu to srdce rád znova předvedl,” prohlásil a v podstatě českého “Terminátora” vyzval. “On tady bojuje za nějakou odvetu s Attilou, ale my jsme měli mít odvetu. Já jsem splnil jeho podmínky, kdy jsem měl jít nějaké zápasy, jeden jsem vyhrál, pak jsme si měli dát zápas o odvetu s Pínem. Takže když tady někdo pořád vykřikuje o nějaké odvetě, měl by si nejdřív zamést před vlastním prahem. Nejdřív by měla být úplně jiná odveta, co Karle?” zeptal se a mrknul do kamery.

Patrik dodal, že smlouvu s KSW má ukončenou, nebrání se tedy angažmá v Oktagonu. “Myslím si, že by to dávalo smysl, pozvu Ondru (Novotného) na kafe a zkusím to nadhodit. Buď z toho něco bude, nebo ne, ale já jsem připraven,” řekl a dodal, že by kvůli Vémolovi klidně šel do střední váhy. Pokud by Oktagon zájem neměl, zřejmě by pokračoval v polské organizaci, kde má stále dveře otevřené.

Zdroje:  YouTube - Fight and Talk

Nejnovější články