Filmová producentka Olga Menzelová zažívá těžké chvíle. S výročím smrti jejího manžela, režiséra Jiřího Menzela, se jí opět vrátily události posledního září a těžce na ni dolehlo, jak jí milovaný muž chybí.

„Když jsme se jeden druhému kamkoliv vzdálili, vždycky jsme počítali dny, jak dlouho se neuvidíme… A já stále počítám. Jen tentokrát je to strašně dlouhý. Dnes je to 364 dní… Jaký to byl vlastně bezstarostný život, kdy všechno se zdálo být nesmrtelné a navěky. Ale teď to je jiné. Mnohem těžší. Tahle zkušenost… Moje první. A rovnou jsi to byl ty, Jiřinko. V objetí až do samého konce,“ napsala Olga mimo jiné na sítě v den výročí a sdílela krásné společné fotografie.

O pár dní později ale přiznala, že pro ni byla ztráta manžela extrémně těžká a že i po roce to pořád neuvěřitelně bolí. „Moji milí, nejmilejší, Aničko, Evičko, Albísku a Miku, děkuju za to, jak jste mě celý ten rok drželi,“ poděkovala své rodině.

„Bylo to strašně těžký a pořád je to dost těžký. Ztráta mého milovaného člověka, který mi byl nablízku v dobrém i špatném 20 let, je něco nepředstavitelně těžkého. Ale díky vám mám pro co a hlavně pro koho žít a můžu jít dál,“ je vděčná.

Trojnásobná máma také přiznala, že jsou to právě děti, které jí spolehlivě umí zvednout náladu. „Občas se utopím ve smutku, ale Albi mě začne parodovat, jak bulím, takže je po slzách. A Ani… ,Tys zase smutná?‘ Já: ,No jsem, Jiřinka mi strašně chybí…‘ Ani: Kdybys nechlastala to víno, tak bys ho viděla stejně jako já! Že tady je s náma furt!“ popsala otevřeně.

Prostřední dcera Eva Marie to prý vidí stejně. „A Evík… ,Dneska jsem spadla z kola, odřela jsem si koleno, ale Jiřinka tatínek mi to z mráčku pofoukal a hned to bylo lepší.‘ Tak jo… Snad to nějak časem lepší bude,“ posteskla si Menzelová, která své rodině poděkovala, že se o ni tak dobře stará a že ji má.


Vztah Olgy a Jiřího byl přitom na české poměry docela složitý. „Je asi důležité říct, že můj vztah s Jiřím byl mimořádně hluboký a jeho odchod nesu hůř, než jsem si uměla kdykoliv představit. My jsme si žili svobodný život. Vždy říkal, že nás miluje a přeje si mě mít s holkama nablízku, ale opakoval mi, že jsem svobodná. Během let se náš vztah posunul, protože ten čtyřicetiletý věkový rozdíl, který mezi námi byl, definoval tím, že bude šťastný, když já budu šťastná. Soukromě jsme si každý žili svůj život. Ale přitom jsme byli stále spolu propojeni,“ popsala krátce po jeho smrti.

Během jejich dvacetiletého vztahu zplodila Menzelová celkem tři děti. Nejstarší dceru Annu (13) počala s kameramanem a režisérem Jaroslavem Brabcem (67), prostřední Evu Marii (6) s Jiřím Menzelem a nejmladšího Alberta s egyptologem Miroslavem Bártou (51). Všichni tři tatínci spolu údajně vycházeli dobře, což koneckonců dokládají i rodinné fotografie.

VIDEO: Vdova po Menzelovi (†82) Olga v paruce a Jiřího mikině: Rozhodla, co udělá s popelem.

Video
Video se připravuje ...

Vdova po Menzelovi (†82) Olga v paruce a Jiřího mikině: Rozhodla, co udělá s popelem. Markéta Reinischová, Aleš Brunclík

Fotogalerie
56 fotografií