Hlavní obsah

S Pardubicemi doma opět komplikace. Napodruhé už si Kometa tři body vzít nenechala

Podruhé za sebou si ve své aréně notně zkomplikovali dobře rozehraný zápas. Zatímco se Zlínem zachraňovali brněnští hokejisté vítězství až v prodloužení, s Pardubicemi nakonec uhájili po dvou rychle za sebou inkasovaných brankách těsné vedení v základní hrací době. Kometa zvítězila v předehrávce 4. extraligového kola nad Dynamem 3:2 a poprvé v sezoně brala všechny tři body.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Trenér Brna Jiří Kalous.

Článek

„Jsme strašně rádi, že nám to konečně s vydatnou podporou našich fandů vyšlo. První třetina s Pardubicemi, kterou jsme vyhráli 3:0, byla dosud naše nejlepší v tomto extraligovém ročníku," libuje si brněnský útočník Daniel Rákos, jehož gól na 3:0 se nakonec ukázal jako rozdílový. „S Kučeříkem jsme najížděli dva na jediného soupeřova beka. Brankář Frodl jeho střelu sice zlikvidoval, avšak puk najednou vyplaval ke mně. Sekl jsem do něj a spadlo to tam," raduje se Rákos, jenž se trefil v nejvyšší soutěži poprvé od ledna 2020. „To je dlouhá doba. Mohou za to i moje zdravotní problémy. Do nové sezony jsem vstoupil s čistou hlavou. Věřím, že moje výkony půjdou nahoru," přeje si.

Rovněž podle kouče Komety Jiřího Kalouse rozhodla o prvním tříbodovém vítězství jeho mužstva úvodní část. „Škoda že jsme za stavu 3:0 nepřidali z dalších šancí ještě aspoň jednu branku. Poté, co Pardubičtí pak vstřelili dva slepené góly, jsme znervózněli a octli se pod tlakem. Naštěstí jsme ho i se štěstím ustáli," oddechl si.

Zamlouvala se mu úroveň zápasu. „Myslím, že se hrál výborný hokej. Pardubice mají hodně silný tým, považuju je za jednoho z hlavních adeptů na titul. O to víc si vítězství považuju," svěřil se Kalous.

Pardubický asistent David Havíř litoval hodně nepovedené úvodní dvacetiminutovky. „Vstup do utkání jsme měli hrozný. Nejdřív jsme inkasovali po smolné teči, pak z přečíslení. Úplně jsme přestali hrát a Kometa byla na koni," uznal.

V první přestávce bylo v kabině Dynama rušno. „Něco jsme si k tomu museli říct. Kluci si vzali výtky k srdci. Výrazně jsme se od druhé třetiny zlepšili a hru jsme vyrovnali. V závěru jsme Brno zatlačili a sahali jsme po bodu. Srovnat na 3:3 jsme už ale bohužel nestihli," mrzí Havíře.

Reklama

Související témata: