TOPlist

Nové řemínky pro Galaxy Watch 4 Samsung vyrábí z jablečných slupek

IMG 0072 0

Korejský gigant Samsung bere udržitelnost a ekologii vážně. Minulý měsíc vyhlásil svůj plán výrazně snížit uhlíkovou stopu do roku 2025, přičemž nyní v duchu ekologie představil také novou řadu řemínků k nedávno představeným hodinkám Galaxy Watch 4, přičemž některé jsou částečně vyrobeny z jablečných slupek.

Šestici řemínků navrhla umělkyně Sami Miró, jež už dříve z recyklovanými materiály pracovala. Dva řemínky s názvem Midnight Black a Stratus Sky jsou vyrobeny stoprocentně z jablečných slupek a podle Samsungu má tento materiál připomínat kůži.

SamsungxSami WatchBands 01
Ekologické řemínky od Sami Miró

Ostatní čtyři řemínky s názvem Aurora Night, Cloud Navy, Earth Sunrise a Dawn Atlas jsou vyrobeny z termoplastického polyuretanu a Samsung o nich tvrdí, že je lze kompletně recyklovat. Novou kolekci pásků doplní také tři nové ciferníky, které jsou k dispozici zdarma na Google Play Store.

Za ekologické řemínky si připlatíte

Ekologická uvědomělost nicméně v případě Samsungu taktéž něco stojí. Ceny řemínků z recyklovaných materiálů začínají na 40 dolarech (cca 1 000 Kč), což není zrovna málo vzhledem k tomu, že pro jejich výrobu korejský obr nepoužil exkluzivní materiály.

Autor článku Michael Chrobok
Michael Chrobok
Zástupce šéfredaktora, fotograf, hráč. Baví mě baseball, F1, urbanismus, filmy Wese Andersona, moderní umění a rozličné fantasy/sci-fi světy. Nepohrdnu dobrým jídlem, zajímavou knihou či výletem do neznáma.

Kapitoly článku