Obr ze Hry o trůny shodil přes padesát kilo, čeká ho boxerský zápas proti mistrovi světa v páce

Obr ze Hry o trůny shodil přes padesát kilo, čeká ho boxerský zápas proti mistrovi světa v páce Do povědomí fanoušků se Björnsson zapsal především jako Hora ze Hry o trůny. | zdroj: Profimedia

Hafhtor Bjornsson finišuje s boxerským tréninkem, už tento víkend totiž vyzve mistra světa v páce.

Islanďan Hafthor Július Bjornsson, který se v minulosti stal několikanásobným nejsilnějším mužem na světě, nastoupí už tento víkend do zápasu v boxerském ringu. Původně měl bojovat s dalším „strongmanem“ Eddiem Hallem, ale z důvodu zranění nakonec nastoupí proti Devonu Larratovi, jenž je bývalým mistrem světa v páce.

Bjornsson, který drží rekord v mrtvém tahu (501 kg), není na poli bojových sportů žádným amatérem. Tento obrovitý seveřan si už několikrát vyzkoušel například wrestlerské zápasení a v letošním roce také nastoupil v exhibicích proti dvěma profesionálním boxerům. A především ve druhém zápase proti Simonu Vallilymu ukázal, že se mezi čtyřmi provazy rozhodně neztratí.

„Jsem vždy připravený na každou výzvu,“ řekl Bjornsson v nedávném rozhovoru pro server Talksport.com. „Pokaždé, když jsem někde bojoval, tak to pro mě byl veliký zážitek. Ale v boxu jsem úplně nový a trénuji ho teprve rok a půl.

Kvůli bojovým uměním dělá Bjornsson veliké pokroky a za poslední dva roky dokázal snížit váhu z 205 kilogramů na „pouhých“ 160. Podle svých slov se tak momentálně cítí opravdu skvěle. Během interview se nechal dokonce slyšet, že by byl schopný bez problému porazit i „Horu“ (The Mountain) z fantasy seriálu Hra o trůny. Touto rolí se Hafthor dostal do podvědomí mnoha filmových fanoušků.

„Neustále zlepšuji své schopnosti. Osoba, která se ze mě stala, by se nezalekla ničeho a Hoře by absolutně nakopala zadek,“ prozradil smějící se Bjornsson. „Jsem v daleko lepší formě, čehož bych dostatečně využil. Horu bych teď rozdrtil do minuty.“

Jak se nakonec Bjornssonovi v jeho třetím boxerském souboji povede se dozvíme už zítra v noci. S Hallem nastoupí do jednoho z hlavních zápasů na akci CoreSports Fight Night 3 v Dubaji.

Zdroje:  talksport.com

Nejnovější články