16. září 2021 • 09:58

Nejrychlejší regionální půlmaraton RunCzech je tady. Běží se v Ústí na Labem

Autor: ktp
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tisíce běžců odstartují v sobotu z Mírového náměstí na oblíbený Mattoni 1/2Maraton Ústí nad Labem. Na účastníky čeká rychlá trať, navíc dostanou unikátní možnost proběhnout místní chemičkou. „Krom domácích závodníků očekáváme také běžce z Německa, Nizozemska nebo Polska, kteří mohou zaběhnout velmi zajímavé časy. Hlavně jsme moc rádi, že můžeme po zrušení závodů v Praze organizovat tuto významnou regionální akci,“ prohlásil Carlo Capalbo, prezident organizačního výboru RunCzech. Kromě půlmaratonu čeká veřejnost řada akcí, například dm rodinný běh nebo SPOLCHEMIE Český pohár v HANDBIKE, který nabízí možnost vyniknout hendikepovaným atletům.



Tradiční a nejslavnější domácí běžecký závod Volkswagen Maraton Praha se v letošním roce kvůli covidovým restrikcím musel zrušit, organizátoři z RunCzech se tak soustředí na regionální akce. A jedna z nich odstartuje již v sobotu v Ústí nad Labem. „V něm dáváme šanci také běžcům, kteří byli přihlášeni v jiných mimopražských závodech, jako jsou Karlovy Vary nebo Olomouc, a nevyužili svou registraci,“ prohlásil manažer závodů RunCzech Igor Murko.

11. ročník závodu Mattoni 1/2Maraton Ústí nad Labem se koná podle pravidel světové a evropské atletiky a za podpory statutárního města i kraje. Jde o špičkovou akci dálkových běhů. Své si užijí také diváci, na Mírovém náměstí zahraje osm hudebních kapel a připraven bude další doprovodný program. Hlavní závod odstartuje v sobotu od 15:00.

„Naše akce ale rozhodně nejsou pouze pro závodní běžce. Úplní začátečníci nebo rekreační běžci se mohou zapojit do štafetového závodu, kde jednotlivec běží pouze pět kilometrů. A například dm rodinný běh je ideálním programem pro celou rodinu – krátkou tříkilometrovou trať zvládnou všichni a každý obdrží medaili, batůžek a tričko adidas FINISHER v nejvyšší kvalitě. Přimět lidi ke zdravému pohybu vidíme zvlášť v současné době jako za jednu z klíčových aktivit,“ prohlásil Murko..

„Půlmaraton v Ústí nad Labem je v dnešní době již tradicí. Jsem rád, že můžeme s Runczech spolupracovat na tak významné a příjemné události, která do města každoročně přiláká nejen českou atletickou špičku. Věřím, že i letos uvidíme jak úchvatné sportovní výkony, tak i spoustu amatérských běžců či rodin s dětmi, kteří si přijdou zaběhat jen tak pro radost,“ uvedl primátor Petr Nedvědický.

Do konce roku je na programu ještě Mattoni Liberec Nature Run 2021 (2. října), tři týdny po něm se poběží Mattoni 1/2Maraton České Budějovice 2021 (23. října).

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud