Žhář z Bohumína: Proč souhlasil s doživotním trestem! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pondělí 6. května 2024

Svátek slaví Radoslav, zítra Stanislav

Žhář z Bohumína: Proč souhlasil s doživotním trestem!

Vrah Zdeněk K. u soudu.
Vrah Zdeněk K. u soudu. (Foto Aha! – Michal Charbulák, Karel Janeček)

Masový vrah Zdeněk K. (55) loni 8. srpna zlikvidoval vlastního syna, snachu, vnuka, manželku a život vzal dalším sedmi lidem. U soudu se včera s krajským žalobcem dohodl na výši svého trestu. Souhlasil s doživotím. Verdikt musí posvětit soud.

Zdeňka K. vedli do budovy soudu těžkooděnci. V soudní síni se potom domluvil bez přítomnosti veřejnosti spolu s krajským žalobcem Michalem Królem na výši trestu. Chybí už jen, aby dohodu schválil soud. Pokud by dohodu akceptoval, žádné další jednání ve vražedném žhářském případu by se už nekonalo. Trest by bylo takto možné pokládat za definitivní. To však nelibě nesou pozůstalí po 11 obětech brutálního zločinu a nemají pro dohodu žádné pochopení. „Sedm pozůstalých, které zastupuji, by bylo spíše pro vyslovení trestu smrti, ten ovšem u nás udělit nelze,“ komentoval dohodu zmocněnec pozůstalých Petr Kausta.

Soud s multinásobným vrahem: Dohoda o doživotí

Video se připravuje ...

Podle příbuzného tří obětí Milana Bernáta (60) během jednání Zdeněk K. neprojevil pražádnou lítost, ba právě naopak. „Když jsem mu útok vyčetl, cynicky reagoval: Neměli tam být. Je to jen odporná zrůda v lidské podobě,“ prozradil Aha! Bernát. Ten byl jedním ze dvou příbuzných obětí, kteří k soudu včera přijeli. „Přišel jsem o syna, nevěstu a jedinou vnučku Melinku. Trápí mě to pořád. Proč se ten odporný chlap rozhodl vybít svou i další rodiny. To je děs,“ reagoval bezprostředně Bernát. Má za to, že měl masového vraha někdo zastavit, a to ještě předtím, než zabil nejvíc lidí najednou v historii Česka. „Vyhrožoval, že svou rodinu zlikviduje, ale nikdo tomu nenaslouchal. Snad brzy půjde do pekla a nebudeme ho muset roky živit,“ dodal.

11 obětí brutálního žháře a rasisty Zdeňka K. (55): Rodina oplakává Melinku (†11) a její rodiče Lucii (†37) a Lukáše (†32)

Video se připravuje ...

Co se stalo v Bohumíně?

Zdeněk L. zapálil dveře bytu svého syna benzinem v den, kdy oslavovala jeho snacha Lenka V. (†30) kulatiny. Uvnitř bylo 15 lidí. Šest uhořelo, pět se jich zabilo skokem z hořícího okna. Přežili jen čtyři lidé, kteří dokázali přelézt s popáleninami na sousední balkon. Zdeněk K. vzal život osmi dospělým a třem dětem. Poté se venku ke svému činu přihlásil. Později tvrdil, že neodhadl důsledky útoku.

Nebezpečný recidivista

Zdeněk K. se ke všemu přiznal. Přitom vyšlo najevo, že jde o už několikrát souzeného a trestaného recidivistu se sklony k agresivnímu chování.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.