Vstupenky online

Nedělní podvečer nabídne vsetínskou domácí premiéru proti Kadani

Jan Tajzler • 17.09.2021

Vsetín se chystá na odloženou domácí premiéru, která se původně měla hrát již v sobotu 11. září, nakonec však soupeři na Valašsko nedorazil, na řadu tak přichází dohrávka 1. kola. Návštěvníkem Lapače budou Trhači z Kadaně, které nově vede z pozice hlavního trenéra Vladimír Růžička. Zápas 1. kola startuje netradičně v neděli od 17:00, vstupenky koupíte zde (klikněte).

Partner utkání:

Vladimír Růžička bude hledat recept na záchranu Kadaně

Nejen pro Kadaň, ale pro celou Chance ligu to byla doslova bomba. Olympijský vítěz z Nagana a úspěšný kouč národního týmu Vladimír Růžička zamířil do Kadaně, kde ho čeká náročná mise v podobě udržení profesionální soutěže. Sám Růžička se na vsetínský Lapač podívá po necelých 15 letech. Naposledy zde vedl pražskou Slavii 30. ledna 2007, Valaši tehdy jeho výběr udolali v samostatných nájezdech 1:0, to bylo ještě v časech extraligových. 

Kadaň působí v prvoligových vodách již od sezony 1998/1999 a ráda by jistě přidala další soutěžní ročníky. Do náročné sezony postavila mladý tým, jehož věkový průměr je na úrovni 22 let. Jedinými třicátníky v kádru je trojice nových posil. Defenzívu by měl vyztužit Miloslav Jáchym, jenž má zkušenosti zejména z polské nejvyšší soutěže. Dohoda s Michaelem Foltýnem i Marcele Kottkem nakonec padla. Dva z trojice hráčů přes 30 let jsou Kanaďané a navíc bratři Kyle Heffernan a Shane Heffernan. Kadaň se ještě stihla dohodnout  Branku Kadaně by mohl střežit Šimon Zajíček, který už ve svých dvaceti letech stihl sbírat i extraligové starty v Litvínově.  

Přípravné zápasy Kadaně obsahovaly zejména duely s druholigovými celky. Trhači stihli odehrát sedm příprav, z nich se ve čtyřech případech radovali z vítězství, ovšem proti prvoligovým konkurentům Kadaň neuspěla. Sokolovu podlehla 2:3 a v generálce na ligu nestačila na Ústí nad Labem 4:5. Dvakrát však porazila Cheb (2:1p a 6:4) a také Klatovy (4:3p a 3:2). První soutěžní utkání odehrála Kadaň ve středu na domácí půdě, když přivítala ostravskou Porubu, favorita nezaskočila a prohrála 1:3. Nyní se Trhači chystají na moravský dvojzápas, nejprve v sobotu nastoupí v Přerově o den později na Vsetíně.

Valachy povede do premiéry staronový kapitán

Vsetínský stadion na Lapači se opět připravuje na ligové utkání a tentokrát i s fanoušky na stadionu. Vedení klubu i hráčská kabina věří, že lidé si najdou zpět cestu na tribunu. Všimnout si budou moct kapitánského céčka na hrudi Víta Jonáka, jenž se do role vůdce kabiny vrací po jednoleté odmlce, kdy nastupoval za českobudějovický Motor v nejvyšší soutěži. Dalším významným návratem je i příchod kanonýra Luboše Roba, na Valašsku si od něj znovu slibují produktivitu. Zkušenosti z nejvyšší soutěže mají také další posily do ofenzívy Miroslav Indrák nebo Juraj Majdan.

Mezi obránci si soutěžní premiéru ve vsetínském dresu připíše Jiří Říha, roli asistenta kapitána bude stejně jako loni plnit i vsetínský odchovanec Lubomír Štach. Do branky s největší pravděpodobností nastoupí Jakub Málek, k dispozici budou Davidové Gába a Sachr

Vsetín stále hledá možnosti, jak kádr rozšířit. Situace na hráčském trhu vzhledem ke skutečnosti, že v letošní sezoně se bude v profesionálních českých soutěžích prezentovat hned 32 klubů, není jednoduchá. 

Trenér Roman Stantien určitě nechce na startu soutěže nic podcenit, a přes veškerá označení Vsetína jako favorita soutěže nabádá k maximální pokoře: „Kdo nechytí začátek, bude mít velké problémy. Navíc tím, co se napsalo kolem našeho týmu, že jsme aspirant na nejvyšší příčky, tak o to více to budeme mít těžké. Každý tým se o to více na nás lépe připraví. Myslím si, že takový tým, jako máme my, mají minimálně další čtyři kluby.“ Nic na tom nemění ani fakt, že prvním soupeřem Valachů bude Kadaň, která v posledních ročnících uzavírala prvoligovou tabulku: „Kadaň je možná papírově slabší soupeř, ale na začátku sezony je každý plný sil, šancí a nadějí. Nemáme k dispozici žádný zápas Kadaně z přípravy, takže nevíme, jak hrají a s čím na nás přijedou. O to těžší zápas to pro nás bude.“

Vsetín si vzhledem k přeložení zápasu s Kadaní prožil ostrou soutěžní premiéru až v Jihlavě. Na Vysočině se zelenožlutým příliš nedařilo, v každé ze třetin inkasovali po jedné brance a naopak recept na bezchybného Žukova hledali marně, o to větší motivace bude pro vsetínský tým uspět v domácí premiéře s Kadaní. 

Utkání 1. kola mezi Vsetínem a Kadaní startuje v neděli od 17:00 na Zimním stadionu Na Lapači.

Sestavy v posledním utkání:

Vsetín: Málek – Ondračka, J. Říha, Smetana, Štach, Š. Jenáček, Hryciow, J. Jenáček – Jonák, M. Indrák, Rob – Berger, R. Vlach, A. Zeman – R. Půček, Kucharczyk, Klímek – Hořanský, Vítek.

Kadaň: Zajíček – Jáchym, Steinocher, Zorko, Havlín, Kuboš – Kordule, Konášek, Routa – Bernat, Berčík, M. Zabloudil – K. Heffernan, S. Heffernan, Z. Zabloudil – Homer, Čech, Koblížek – Hradecký.

banner pod článkem