Ruská Výzva předběhne Toma Cruise v natáčení ve vesmíru

Ruská Výzva předběhne Toma Cruise v natáčení ve vesmíru | Fandíme filmu
Yellow, Black and White
Zobrazit další 2 obrázky
Už začátkem října odletí filmaři do kosmu, aby tam realizovali vůbec první hraný film realizovaný mimo naši atmosféru.

Už v loňském roce jsme se dozvěděli, že Tom Cruise chce natočit první hraný celovečerní film ve vesmíru. Letos v květnu se však objevila zpráva, že by Cruisovi prvenství mohlo uniknout, protože se s Američany opět pustili do soupeření o vesmír Rusové. Teď už je to potvrzené. Cruisovo natáčení je stále v plánu, avšak zatímco dřív se hovořilo o tom, že by Tom mohl spolu s projektem Douga Limana startovat na mezinárodní stanici ISS letos v říjnu, teď už žádný konkrétní termín uváděný není.

Zato ruský projekt Výzva skutečně zamíří ke hvězdám 5. října, tak jak je delší dobu v plánu. Hraný snímek bude pojednávat o ruské doktorce, která je vyslaná na mezinárodní stanici ISS, aby tam zachránila život kosmonautovi. Pokud se nestane nic neplánovaného, celé natáčení mimo Zemi bude trvat 12 dní. Projekt vzniká ve spolupráci vesmírné agentury Roskosmos, ruské státní televize a filmové produkce. Krom vlastního natáčení filmu bude pořízený také dokumentární materiál – především by 5. října měl být živě přenášený start filmového štábu.

Snímek režíruje úspěšný režisér Klim Šipenko, jehož komedie Sedlák z roku 2019 je komerčně nejúspěšnější ruský film. Hlavní roli ztvární Julija Pěresild, jenž byla vybrána při celostátním castingu. Štáb letos prodělal potřebný výcvik v Centru pro výcvik kosmonautů Jurije Gagarina. Minulý týden dostali všichni od zdravotnické komise povolení odletět do vesmíru. Tam tvůrce vynese raketa Sojuz.

Foto: Yellow, Black and White

Zdroj: Variety

Galerie: 3

Ruská Výzva předběhne Toma Cruise v natáčení ve vesmíru | Fandíme filmu Ruská Výzva předběhne Toma Cruise v natáčení ve vesmíru | Fandíme filmu Ruská Výzva předběhne Toma Cruise v natáčení ve vesmíru | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest