18. 9. 2021 Petr Pavlík

Spartu čeká domácí bitva proti Plzni

Sparťané po krátké regeneraci míří znovu do akce! Svěřenci kouče Josefa Jandače pokračují dalším domácím duelem, když na svém ledě přivítají Plzeň. Odčiní sparťané předchozí porážku s Oceláři? Atraktivní utkání startuje v pražské O2 areně netradičně už od 13.00 hodin, přijďte nás podpořit!


Bezpečnostní podmínky vstupu a chování uvnitř arény

Na akci mohou být přítomné pouze osoby, které nevykazují klinické příznaky onemocnění COVID-19. Po vstupu do arény je povinné zakrývat si dýchací cesty respirátorem, např. FFP2, KN 95.

U vstupu do O2 areny bude nutné předložit jeden z těchto dokumentů obsahující vaše jméno nebo potvrzení pomocí aplikace Tečka:

  • negativní RT-PCR test ne starší než 7 dní
  • negativní POC test ne starší než 72 hodin
  • mezinárodní certifikát prokazující očkování nejméně 14 dní od absolvování druhé dávky očkování
  • laboratorně potvrzené prodělání onemocnění COVID-19, přičemž od prvního pozitivního testu neuplynulo více než 180 dní
    *Děti do 6 let se prokazovat testem nemusí.

Urputná bitva a spousta emocí. Výhru si odvezl Třinec

Naši hokejisté mají za sebou neúspěšnou domácí premiéru v rámci tuzemské nejvyšší soutěže. Sparťané měli v úvodních minutách k dobru jednobrankový náskok, který ovšem později ztratili a z výhry se radoval soupeř. Sparťanský tým hnalo dopředu téměř šest tisíc fanoušků, kteří zavítali do O2 areny po dlouhé době. Ani však bouřlivá atmosféra sparťanům nepomohla, náš tým po dramatické bitvě podlehl Ocelářům z Třince 4:7.

“Odehráli jsme těžké utkání, Třinec má velmi kvalitní mužstvo. V utkání rozhodly detaily, bohužel jsme inkasovali spoustu gólů. Soupeř byl v detailech lepší, ať už to bylo v přesilových hrách, nebo v oslabení. Navíc měli i štěstí, což k zápasu patří. Nedá se nic dělat, musíme zvednout hlavy a poučit se,“ burcuje obránce Michal Moravčík, jenž v utkání proti třineckým Ocelářům zaznamenal celkem dva body za jeden gól a asistenci.

Obrozená Plzeň počítá odchody, útok vyztužil Bulíř

Svěřenci trenéra Václava Baďoučka odehráli v nové sezoně už čtyři extraligové duely. Na úvod tuzemské nejvyšší soutěže Západočeši neuspěli v Pardubicích poměrem 0:4, ale v domácím duelu si vyšlápli na třinecké Oceláře, které přetlačili těsně 3:2. Plzeňští hokejisté si chtěli svoji vítěznou pohodu přenést i do dalších zápasů. Počínání plzeňských hráčů ovšem nebylo úspěšné, v Olomouci prohráli 1:4 a vzápětí doma s Mladou Boleslaví 2:4. Porážku neodvrátila ani letní posila Západočechů Michal Bulíř, který se blýskl dvěma góly.

Plzeňskému vedení se kromě výše zmíněného útočníka podařilo přivést do kádru zajímavé posily. Brankoviště přišel posílit zkušený Dominik Furch či navrátilec Miroslav Svoboda. Do obrany se povedlo zlákat slovenského beka Dominika Graňáka i Jakuba Kindla, jenž má za sebou bohaté zkušenosti ze zahraničí. Největšími posilami by měli být švédští útočníci Ludwig Blomstrand a Gustaf Thorell, bratr nynějšího útočníka Sparty Erika Thorella. Kromě švédského dua oblékne dres s indiánem na prsou znovu Jan Schleiss a nově také lotyšská posila z Rigy Martins Dzierkals.

Kabinu plzeňských hokejistů opustil brankář Dominik Frodl, obránci Matěj Stříteský či Roman Vráblík, jenž dal přednost Českým Budějovicím. Zkušený forvard Jan Eberle odešel do Mladé Boleslavi, jeho spoluhráč z jedné formace Petr Straka zamířil do Litvínova a zkušenostmi protřelý Jaroslav Kracík odešel do Litoměřic. Z útočných řad dále vypadl Jakub Pour, jenž se vydal vstříc bojovat o svoje místo v NHL. Největší ztrátou pro plzeňský celek je odchod Milana Gulaše. Zkušený kanonýr si přál návrat do mateřských Českých Budějovic.

LETNÍ PŘESTUPY V KÁDRU PLZNĚ:

PŘÍCHODY ODCHODY
Miroslav SVOBODA (B, HC VÍTKOVICE RIDERA) Dominik FRODL (B, HC Dynamo Pardubice)
Dominik FURCH (B, Dinamo Minsk – KHL) Matěj STŘÍTESKÝ (O, HC VERVA Litvínov)
Dominik GRAŇÁK (O, Mountfield HK) Roman VRÁBLÍK (O, Motor České Budějovice)
Jakub KINDL (O, Kölner Haie) Martin DOČEKAL (Ú, HC Kometa Brno)
Michal BULÍŘ (Ú, Bílí Tygři Liberec) Jan EBERLE (BK Mladá Boleslav)
Gustaf THORELL (Ú, BIK Karlskoga) Milan GULAŠ (Ú, Motor České Budějovice)
Ludwig BLOMSTRAND (Ú, Södertäjle) Jakub POUR (Ú, Chicago Blackhawks)
Filip KUŤÁK (Ú, HC Slavia Praha) Jaroslav KRACÍK (Ú, HC Stadion Litoměřice)
Martins DZIERKALS (Ú, Dinamo Riga) Albert MICHNÁČ (Ú, Motor České Budějovice)

Luboš ROB (Ú, VHK Robe Vsetín)
Petr STRAKA (Ú, HC VERVA Litvínov)

Věděli jste, že...

Sparťané se utkali na začátku ročníku s Plzní také v sezoně 2019/2020. Naši hokejisté přivítali západočeský celek již v prvním hracím kole. V divoké bitvě zajímavých momentů sparťané nasázeli sedm branek a vyhráli 7:6 v prodloužení. V první třetině úřadoval sparťanský kapitán Michal Řepík, který pomohl skolit plzeňského soka dvěma góly. Čeká oba týmy podobný duel i teď?

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek