Spor z reality show skončil soubojem v kleci. Bývalý fotbalista šel k zemi KO

Spor z reality show skončil soubojem v kleci. Bývalý fotbalista šel k zemi KO Osudová rána, po níž šel Ricard Filip tvrdě k zemi. | zdroj: Profimedia

V Rumunsku našli způsob, jak vyřešit konflikt, který se zrodil během natáčení tamější reality show Síla lásky.

Z kdysi undergroundového sportu MMA, se v posledních letech stává mainstream. Na popularitě tak nabírají i zápasy nejrůznějších celebrit. Jeden takový se odehrál i v Rumunsku. V kleci se proti sobě postavili dva muži, kteří se prý málem porvali už během natáčení reality show Sílá lásky (obdoba Vyvolených). Tehdy jim v tom naštěstí zabránili. S odstupem času ale dostali možnost vyřídit si svůj spor v ostrém zápase.

Iancu Sterp, který si prošel také rumunskou verzí kultovního Survivora, se ještě před zápasem nechal slyšet, že nabídku na souboj v kleci uvítal. „Nějakého bojovému sportu jsem se chtěl věnovat už dlouho, ale až teď se naskytla příležitost. K MMA mě to táhlo nejvíc, protože je komplexní.“

Jeho soupeř Ricardo Filip, bývalý fotbalista, však neskrýval sebevědomí. „Rovnou mu říkám, že se mnou nebude mít žádnou šanci,“ holedbal se před zápasem.

Souboj byl vypsán na 3x3 minuty v otevřené váze a Filip nastupoval údajně o 12 kg těžší. Že jde o první zápas obou bylo jasné od prvních vteřin. Kroužili okolo sebe v dostatečné vzdálenosti a pouze naznačovali útoky, jako by se k plnohodnotnému výpadu ani jeden z nich nedokázal odhodlat. Sterp následně zkusil raději takedown. Ten mu sice nevyšel, ale boj zůstal v klinči a z něj se mu povedlo dostat se soupeři do zad. Načež se s ním roztočil jako kolotoč, zřejmě aby mu ztížil prostorovou orientaci.

Tahle velmi neortodoxní technika mu vzala spoustu sil, takže když se Ricardo konečně vysmýkl, měl Iancu velké štěstí, že se jeho soupeř nemohl rozhoupat k útoku. Stihl se díky tomu alespoň trochu vydýchat. Po rozpačitém ofenzivním pokusu ze strany bývalého fotbalisty na něj pak rozjel vlastní salvu rozmáchlých úderů a pěkně ho prohnal podél klece.

Přestože toho měli oba po první trojminutovce tak akorát dost, druhé kolo nabídlo ještě více akce. Filip v sobě nezapřel fotbalové kořeny a snažil se Sterpa rozkopávat. Ten ale občas zahrozil nebezpečnou kombinací přední zadní. V půlce kola sní svého soka dokonce poslal k zemi. Ten sice přežil, ale Iancu cítil krev a byť hodně ztěžka dýchal, neúnavně svou kořist pronásledoval. Na ukončení to sice nestačilo, ale Ricardo to pravděpodobně odnesl zlomeným nosem.

Sterp vypadal hodně unaveně a možná sám tušil, že do konce poslední tříminutovky nevydrží, hned první kombinaci úderů tedy vypálil vší silou. A zasáhl. Filip šel bezvládně k zemi a přítomní lékaři ho následně dávali dohromady pěkně dlouho.

Na celý zápas se můžete podívat ve videu níže. KO přijde na řadu v čase 12:52.

Organizace RXF ale není živa primárně ze zápasů celebrit. V minulosti si zde MMA premiéru odbyl třeba šampion těžké váhy GLORY Rico Verhoeven a nyní to byl již v pořadí 40. galavečer z jejich produkce. Zápasy dokonce bylo možné sledovat s anglickým komentářem. Pěkné KO se povedlo také domácímu Ionu Petrovovi, jeho soupeř vypadal hodně překvapeně.

Zdroje:  mmafighting.com

Nejnovější články