Noc odhalí kousky literatury

autor: Krajská knihovna Františka Bartoše
ZLÍN – Jste milovníky literatury? A máte rádi netradiční místa? Tak potom je Noc literatury událostí přesně pro vás. Ve středu 22. září tato akce zažije svou premiéru také ve Zlíně.

Díky Krajské knihovně Františka Bartoše budou mít vášniví čtenáři a milovníci současné literatury hotové posvícení. Už tuto středu totiž vypukne Noc literatury. Herecké osobnosti představí hned několik zahraničních děl na atraktivních nebo běžně nedostupných místech.

Od 18.00 do 23.00 můžou návštěvníci zavítat na čtení úryvků, které se bude opakovat v hodinových intervalech. Současně bude akce probíhat ve vile Jana Antonína Bati, ve sklepení zlínského zámku a v malírně Městského divadla Zlín. Na těchto místech se můžete setkat s Helenou Čermákovou, Pavlem Leicmanem, Romanou Julinovou, Matějem Štruncem, Blankou Kovandovou, Annou Randárovou, Petrem Nýdrlem nebo s ředitelem zlínského divadla Petrem Michálkem.

Představeny budou texty knih současných autorů z Dánska, Ukrajiny, Velké Británie, Polska, Rakouska a Belgie. Pro návštěvníky je navíc připravená doprovodná soutěž. Ten, kdo nasbírá razítka ze všech tří stanovišť, obdrží dárek od Krajské knihovny Františka Bartoše ve Zlíně.

Hlavním cílem akce je zvýšit zájem veřejnosti o současnou evropskou literaturu a její myšlenkové a tvůrčí proudy. Od počátku projektu v roce 2006 se do něj každoročně zapojuje čím dál tím víc měst a letos je jich již více než 70 po celé České republice.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x