Anthony Smith jede! Soupeře uškrtil v prvním kole a domluvil si odvetu s Rakičem

Anthony Smith jede! Soupeře uškrtil v prvním kole a domluvil si odvetu s Rakičem Anthony Smith - Ryan Spann | zdroj: Getty Images

Anthony Smith pokračuje ve vítězném tažení. Dnes v noci si po další výhře zajistil bonus za výkon večera a stihl se předběžně domluvit na duelu s Aleksandarem Rakičem.

Bývalý vyzyvatel polotěžké váhy UFC Anthony Smith měl v loňském roce po třech porážkách ze čtyř zápasů nůž na krku a zcela reálně mu hrozil vyhazov z organizace. To už teď ale neplatí. Američan totiž začal od této doby sbírat pouze vítězství a žádný z oponentů mu nebyl schopný vzdorovat déle než jedno kolo. A v tomto trendu pokračoval i dnes v noci v hlavním zápase na turnaji UFC Vegas 37.

S nebezpečným grapplerem Ryanem Spannem začal Smith poměrně aktivně a několikrát ho nakopl nepříjemným calf kickem. Po minutě navíc dobře trefil levý hák, po kterém se jeho protivník snažil raději přenést boj na zem. Smith se ale z jeho sevření vykroutil a levačkou ho ještě několikrát zasáhl přímo do hlavy, což se Spannem viditelně zamávalo a začal se zlehka potácet.

Toho Smith okamžitě využil a soupeře položil na podlahu, kde mu přidal několik loktů. Následně se mu ještě obtočil kolem ruky a pokusil se o arm-bar, ale Spann se dokázal zázračným způsobem vykroutit a dostat zpátky na nohy. Z této pozice zaútočil na Smithe kolenem, po kterém se mu snažil dostat na záda, kde se však ale moc dlouho neudržel.

Smith totiž ukázal také poměrně slušnou obratnost. Během chvíle už byl opět v postoji a znovu začal do Spanna bušit tvrdými údery, po nichž se jeho soupeř zřítil k zemi. Tam už to pro Smithe nebyl žádný velký problém. Po chvíli snažení obtočil Spannovi paži kolem krku, utáhl a donutil ho odklepat, čímž získal už třetí vítězství v řadě a také bonus 50 tisíc dolarů za výkon večera.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Mma Moment (@mmamoment_)

Hned po ukončení zápasu došlo mezi oběma borci k poměrně hlasité výměně názorů, která byla nejspíš důsledkem předchozích Spannových trashtalků, ale vše se velice rychle uklidnilo, a nakonec si bojovníci podali ruce a dokonce se zlehka objali.

Smith v následném pozápasovém rozhovoru potvrdil svá nedávná slova a vyzval k souboji svého posledního pokořitele. Tím je neustálý vyzyvatel Jiřího Procházky a třetí muž žebříčku Aleksandar Rakič. „Chci s ním bojovat,“ řekl Smith. „Jen sedí a vůbec se nesnaží získat titul. Takže buď s ním ten zápas dostanu, nebo ho přeskočím.“

Srbský bojovník na tyto slova poměrně rychle zareagoval a ve svém tweetu, ve kterém označil Micka Maynarda (matchmaker UFC), napsal: „Mám volno v prosinci,“ čímž dal jasně najevo, že má o odvetu se Smithem, kterého v minulosti porazil, zájem. Máme se tak rozhodně na co těšit.

Zdroje:  Tisková zpráva - UFC

Nejnovější články