Kadaň přivedla dalšího cizince: tentokrát 31letého ruského brankáře

Foto: Facebook HC Donbass

Trhači ve svém kádru přivítali pátého hráče ze zahraničí: do Chance ligy zamířil zkušený ruský brankář Alexej Trifonov. Jako náhradník se objevil na kadaňské střídačce už v sobotním zápase v Přerově.

Trifonov byl v předešlých dvou sezonách statisticky nejlepším gólmanem ukrajinské ligy. S Donbassem Doněck letos na jaře získal titul, o rok předtím mu pomohl ke stříbru. V obou ročnících dokázal svoji úspěšnost zákroků vyšponovat nad 94 procent!

Trifonov zaujme i svými tělesnými parametry: měří 190 centimetrů a váží hned 120 kilogramů. V bráně tedy zabere dost místa.

Jednatřicetiletý Rus má kromě toho vskutku zajímavý hokejový životopis. Před svým odchodem na Ukrajinu to zkoušel v Bělorusku, pět sezon strávil v Kazachstánu a zahrál si dokonce srbskou ligu. Doma v Rusku odchytal dvě sezony coby jednička Rjazaně ve VHL, tamější druhé nejvyšší soutěži.

Pro Kadaň by tedy mohl být zajímavou posilou, i když zrovna na brankářském postu Trhače brusle netlačí. Dosud dostávají příležitost mladíci Richard Běhula a Šimon Zajíček, kteří si nevedou vůbec špatně. 

Kolik prostoru dostane tělnatý veterán Trifonov? Naskočit by mohl už v nedělní dohrávce proti Vsetínu, kterou od 17:00 vysílá Hokejka TV.

V kadaňské kabině se Trifonov potkává s dalšími čtyřmi cizinci: Slovinci Lukem Zorkem a Erikem Mežnarem a také s kanadskými bratry Heffernanovými.

Aktuální kádr SK Trhači Kadaň

Brankáři: Richard Běhula, Dominik Gerstner, Šimon Zajíček, Alexej Trifonov.

Obránci: Tomáš Běhula, Filip Birhanzl, Dominik Ferbas, Ondřej Havlín, Miloslav Jáchym, Petr Kuboš, Tomáš Přibyl, Michal Steinocher, Luka Zorko.

Útočníci: Martin Berčík, Tomáš Bernat, Daniel Čech, Kyle Heffernan, Shane Heffernan, David Homer, Miroslav Hradecký, Lukáš Koblížek, Marek Konášek, Pavel Kordule, Erik Mežnar, David Routa, Libor Švec, Matěj Zabloudil, Zdeněk Zabloudil.

Foto: Facebook HC Donbass

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz