5 filmů, které byly zrušené z těch nejpodivnějších důvodů

20.09.2021

Cesta filmů do kin je často velmi trnitá, a někteří filmaři ji zkrátka dokončit nedokážou. V Hollywoodu existuje spousta vynikajících nápadů, které však kvůli nějakým vnějším okolnostem nikdy nespatřily světlo světa. Přitom stačilo tak málo. Misky vah byly ale neúprosné, a tak se následující snímky nikdy nedostaly přes fázi příprav.

Vítejte na Showbiz.cz, kde vám dnes představíme pětici nejšílenějších důvodů, proč se zajímavé náměty na filmy nikdy nedostaly do kin. Který z těchto důvodů vám přijde nejpodivnější a kterého z těchto filmů je podle vás největší škoda? Podělte se s námi v komentářích pod článkem!

5. Superman Lives – prapodivné změny

Dokážete si představit Nicolase Cage (57) v roli nejmocnějšího superhrdiny komiksové historie? Pokud jste Tim Burton (63), je pro vás taková myšlenka naprosto neodolatelná. Všichni ostatní vesměs žasneme, jak to vůbec mohlo někoho napadnout.

Přesně tohohle jste však měli být svědky ve filmu Superman Lives, který měl tenhle podivínský režisér připravovat. Nešlo navíc o žádný ztřeštěný návrh, ale o skutečné natáčení, kterému chyběl k realizaci jediný krok. Prazvláštnímu superhrdinskému filmu však stáli v cestě sami tvůrci, kteří neustále navyšovali své požadavky.

Pokud by vás zajímali zákulisní informace o natáčení tohoto filmu, můžeme vám doporučit dokument s názvem Death of Superman Lives: What Happened?, který události krachu filmu detailně popisuje. Ve zkratce však film provázela řada náhlých změn od souboje Supermana s obrovským pavoučím robotem až po vesmírného psa Lexe Luthora. Nesčetné změny pak vedly k nesmyslnému scénáři a studio Warner Bros nakonec ambiciózní projekt „zařízlo“.

4. Osobní strážce 2 – smrt princezny Diany

Původní Osobní strážce byl vynikajícím romantickým filmem o vztahu bodyguarda v podání Kevina Costnera (66) a zpěvačky, kterou si zahrála Whitney Houston. Slavná zpěvačka dostala řadu výhružných dopisů, a proto lidé z jejího okolí bojí o její život. Po krku jí jde profesionální zabiják, který se zřejmě nezastaví před ničím.

Film u diváků sklidil obrovský úspěch, a proto na sebe přípravy druhého dílu nenechaly dlouho čekat. Jak ale asi víte, dvojky jsme se nikdy nedočkali. Hlavní důvod této díry ve filmovém průmyslu je však až překvapivě tragický. Costner měl totiž podle v druhém díle chránit postavu, kterou si měla zahrát sama princezna Diana.

Costner obdržel první verzi scénáře Osobního strážce 2 jen pár dní před její tragickou autonehodou, během které přišla o svůj život. Herec měl navíc několik příležitostí s Dianou scénář konzultovat, ale její smrtí byly veškeré plány na pokračování zrušeny. Až děsivě znepokojivý je fakt, že měl Costner slavnou princeznu ve filmu ochraňovat před senzacechtivými paparazzi.

3. Zprávař 2 – změna žánru

Většina fanoušků ztřeštěných komedií moc dobře ví, že jsme se druhého dílu Zprávaře: Příběhu Rona Burgundyho v roce 2013 skutečně dočkali. Možná vás ale překvapí, že původní plány na druhý film vypadaly úplně jinak. Původně se o Zprávaři 2 začalo mluvit už v roce 2008 a postupně se k němu přidaly téměř všechny hvězdy původního filmu.

Studio Paramount však natáčení zastavilo, protože se jeho vedení bálo že by byl snímek propadákem. A důvod? Na rozdíl od prvního filmu měl být ten druhý komediálním muzikálem. Will Ferrell (54) a režisér Adam McKay (53) už měli dokonce několik sepsaných písní, ale Paramount se bál, že by na film nikdo nešel. Výsledné pokračování bylo skutečně povedenou komedií, ale stále nám vrtá hlavou, jak by asi vypadal muzikálový příběh o egoistickém televizním hlasateli.

2. Amazing Spider-Man 3 – uniklé emaily

Kolem Spider-Mana v současnosti koluje celá řada zvěstí, drbů a „zaručeně podložených informací“. Co nevidět se má totiž v kinech objevit třetí díl nejnovější série o tomto pavoučím hrdinovi, od kterého si řada fanoušků slibuje učiněné zázraky. Ve filmu se totiž objeví i postavy z předešlých zpracování příběhů Petera Parkera, ve kterých si na sebe modročervený kostým oblékli Tobey Maguire (46) a Andrew Garfield (38).

Poslední zmíněný se od svých kolegů zásadním způsobem odlišuje, jelikož s ním vyšly pouze dva filmy, zatímco Tom Holland (25) i Maguire hrají Spider-Mana v trilogiích. Garfieldův příběh měl však být vyprávěn na ploše dokonce až čtyř filmů, ale kvůli úniku přísně tajných emailů studia Sony byly jeho šance na řádné dokončení série pošlapány.

V roce 2014 se však Sony stalo obětí hackerů, kteří vyzradili řadu informací o tom, jak měl třetí film vypadat. Hlavním záporákem se měl stát Rhino a mělo dojít i k oživení Gwen Stacy v podání Emmy Stone (32). Krádež emailů spolu s nízkými tržbami předchozích dílů nakonec Sony utvrdila v tom, že se Amazing Spider-Man dočkal jen dvou dílů.

1- Gladiátor 2 – Maximus vs. Ježíš

Všechny důvody zrušení připravovaných filmů dnešního seznamu byly prapodivné, ale to stále není nic proti tomu, co jsme si pro vás nechali nakonec. Druhý Gladiátor byl totiž zrušen kvůli šílenému příběhu, který měl vyprávět. Jak asi víte, Maximus v podání Russela Crowe (57) na konci původního filmu zemřel, ale ve dvojce měl opět oživnout.

To ale není ten hlavní problém, který s filmem jeho Crowe měl. Maximus obživl z jediného důvodu. Podle scénáře sepsaného zpěvákem Nickem Cavem (63) se měl totiž hrdina vrátit mezi živé jen kvůli tomu, aby připravil o život Ježíše a jeho následovníky. Bohové ho však oklamali a Maximus tak zabil svého vlastního syna.

Kvůli tomuto hříchu se měl stát věčným válečníkem a účastnil se tak každého světového konfliktu historie. Cave svůj scénář označil za mistrovské dílo, ale Crowe s ním zjevně nesouhlasil. Téměř okamžitě poté, co si přečetl zpěvákovy nápady, s ním rozvázal spolupráci.

(tod)

Fandím
7 fanoušků
Nesnáším
0 antifanoušků
Celebrity:
Nicolas Cage, Emma Stone, Russell Crowe, Kevin Costner

Filmy:
Osobní strážce, Gladiátor, Zprávař: Příběh Rona Burgundyho, Amazing Spider-Man

Kategorie:
Filmy, Filmové novinky,

Tagy:
Nicolas Cage filmy, Russel Crowe filmy, Superman Lives, Osobní strážce 2, smrt Princezny Diany, Zprávař 2, Gladiátor 2, Nick Cave scénář, Ježíš
TOPlist