Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Pokořit strmý kopec se rozhodli i olympionici. Red Bull 400 přivítal Choupenitche i beachvolejbalové duo

PR článek

Přes tisíc závodníků se postavilo na startovní čáru běžeckého závodu, který pro většinu z nich byl tím nejtěžším v životě. V Liberci se uskutečnil další ročník akce Red Bull 400, která přilákala velká česká olympijská jména. Strmý kopec vyzval na běžecký souboj Alexander Choupenitch i zástupci špičkového tuzemského volejbalu.

„Byl to pro mě super zážitek a parádní zkušenost. Kdyby bylo lepší počasí, patrně by se mi běželo lépe, ale i tak jsem si to s klukama, se kterými jsem dával štafetu, užil,“ říká český šermíř Alexander Choupenitch, který si na nedávných hrách v Tokiu odnesl bronzovou medaili, a zmiňuje sychravé počasí, jež dnes v Podještědí panovalo.

Vstříc svahu proslulého libereckého skokanského můstku si to zamířili i olympijští beachvolejbalisté Ondřej Perušič a David Schweiner, kteří vyměnili písek za deštěm nasáklý povrch skokanského můstku. A za svůj tým pod jménem Odpadlíci vybojovali úctyhodné třetí místo ve smíšené štafetě.

Podívejte se na video z Red Bull 400 na Ještědu

Na skokanském můstku jsem dosud jen sáňkoval během dovolené v Rakousku. Cesta nahoru byla fuška, tak proč si to nezkusit bez sněhu,“ popisoval své zkušenosti s klasickým humorem blokař David Schweiner. A nešlo o jediné beachvolejbalisty, kteří letošní Red Bull 400 zkusili – účastnila se také Barbora Hermannnová.

Pod svah přijela i česká skateboardová reprezentace, mezi níž vyčníval zejména Maxim Habanec. Se svými parťáky Davidem Luu a Honzou Navrátilem a reprezentačním trenérem Tomášem Weimannem vyzkoušeli taktéž štafetu a umístili se na čtvrtém místě.

„Vždycky jsem si říkal, že je to jen kopec, že to nemůže být nic hrozného. Ale teda je to fakt ostré. Obdivuji všechny, co běželi kvalifikaci, semifinále i následně finále. Stejně jako na Mystic Cupu jsem s týmem skončil čtvrtý, tak se mi smějí, že jsem věčně bramborový,“směje se Maxim Habanec.

Vítězství v jednotlivcích znovu odnáší Jakub Šiarnik

I přes sychravé počasí, které panovalo, měl běžecký závod Red Bull 400 hojnou účast. Do extrémního kopce vybíhalo přes tisíc odvážlivců, a to jak v kategorii jednotlivců, tak dámských, pánských a smíšených štafet. Oba formáty prověřily všechny závodníky na maximum, ovšem jen ti nejlepší se mohli postavit na stupně vítězů.

Za dámy byla nejlepší Petra Vavříková, která proslulý skokanský můstek v Liberci vyběhla za 0:05.34„U finálového kola jsem nepočítala, že budu první. Po náročné kvalifikaci jsem neměla sílu v nohách, navíc jsem před sebou viděla dvě holky. Nakonec to ale klaplo. Byl to super zážitek a ta atmosféra? Hrozně motivující,“ říká udýchaně vítězka dámské kategorie. 

V rámci mužů pak obhájil zlatou pozici Jakub Šiarnik, jehož čas činil 0:03.36. A byť loňský rekord nepokořil, stále jde o skvělý výsledek. „Obhajoba je dost těžká, ale věděl jsem, že mám natrénováno, tak jsem tomu věřil. Liberec mám hrozně rád,“ dodává ten nejlepší z pánské kategorie.

Kompletní výsledkovou listinu a další informace naleznete na webu redbull.cz/400.

Red Bull 400

S myšlenkou na využití skokanských můstků během léta přišel v roce 2011 Rakušan Andreas Berger. Překonání klasické atletické vzdálenosti 400 metrů od místa, kam v zimě dopadají skokani, až po rozjezdovou lavici se sklonem až 37 stupňů dělá ze závodu Red Bull 400 jeden z nejkratších a zároveň nejnáročnějších sportovních klání. Letošní ročník Red Bull 400 je v pořadí osmým závodem tohoto typu v České republice, přičemž druhým v samotném Liberci.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky ještěd, red bull 400, ještěd závod, Red Bull, kopec, Liberec, olympijské hry, Alexander Choupenitch, skokanský můstek, David Schweiner, Maxim Habanec, Ondřej Perušič, Tokio

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pokořit strmý kopec se rozhodli i olympionici. Red Bull 400 přivítal Choupenitche i beachvolejbalové duo  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.