Prešovský arcibiskup se od řeckého nakazil koronavirem. Oba se účastnili návštěvy papeže

Prešovský arcibiskup Ján Babjak, nejvýše postavený představitel řeckokatolické církve na Slovensku, onemocněl covidem-19. Koronavirem se nakazil během návštěvy papeže Františka, uvedla v pondělí slovenská média.

Bratislava Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Papežská návštěva skončí 15. září

Mluvčí KBS Martin Kramara televizi Markíza řekl, že všichni, kteří mohli být v kontaktu s arcibiskupem Babjakem, byli informováni. | Zdroj: Reuters

„Konference biskupů Slovenska (KBS) dosud neupřesnila, kolik dalších biskupů a kněží je v karanténě,“ poznamenal server TVnoviny.sk. „Otázkou je, zda musí do karantény i sám papež,“ dodal.

Mluvčí KBS Martin Kramara televizi Markíza řekl, že všichni, kteří mohli být v kontaktu s arcibiskupem Babjakem, byli informováni. Potvrdil, že KBS vyrozuměla i Vatikán. Podle mluvčího jsou všichni biskupové očkováni.

Babjak, jak potvrdil mluvčí prešovského arcibiskupství Michal Pavlišinovič listu Sme, se minulý čtvrtek dozvěděl o pozitivním výsledku testu řeckého arcibiskupa, se kterým byl od 4. do 8. září na eucharistickém kongresu v Budapešti. Následně se tento řecký arcibiskup zúčastnil spolu s papežem Františkem i návštěvy Slovenska, od 12. do 15. září. Babjak se hned po pozitivním testu stáhl do domácí karantény. Podle portálu TVnoviny.sk má jen mírné příznaky nemoci.

Na liturgii slouženou papežem v Prešově v úterý 14. září přišlo na 40 000 lidí.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme