Jarní typ? Proč ne.

Úvod do článku

V tomto článku se podíváme na první typ, kterým je jaro. Ukážeme si jeho charakteristiku, zaměříme se na to, co zástupkyním jarního typu sluší a také se zastavíme u toho, co těmhle jemným kráskám nelichotí. Křehkou slavnou dámou, která náleží k jarnímu typu, je třeba herečka Cameron Diaz.

Světlý typ

Už na první pohled vypadáte jako světlý typ. Vyvoláváte velmi něžný dojem. Jaro patří k teplému barevnému typu a je tlumené, proto evokuje onen pocit křehké víly. Vaše pleť je světlá, se zlatavým podtónem. Mohou se vyskytnout i pihy. Také rty působí podobně křehkým dojmem díky světle růžové nebo načervenalé barvě. Vzdor pihám se dobře opalujete, a to do hnědé barvy s bronzovým nádechem.

Tlumený typ

Barva očí u tlumeného typu nebývá většinou jiskřivě čistá, zdá se jako by spíš byla na hranici dvou odstínů, třeba šedomodrá, šedozelená, případně se objevují světlé varianty jako oříšově hnědá nebo modrá. Všimněte si, že se typicky vyskytuje teplý podtón a tlumenost. Stejně jsou na tom i vlasy, většinou zástupkyně jarního typu patří k plavovláskám a jejich hřívá má zlatavý odstín.

Co vám sluší?

Slušet vám budou všechny jemné teplé odstíny. Na rty můžete použít lososovou nebo jakoukoli teplou růžovou, poslouží vám i lehce červená. Make-up a veškeré produkty na pleť volte se žlutým podtónem. Černá linka na vás bude vypadat příliš ostře, není dobrým výběrem. A černou řasenku vyměňte za hnědou.

Barvy jara

S barvami na oblečení je to podobné. Vyhovovat vám bude teple růžová, lososová, barva slonové kosti, světle zelená, zlatavá, světlá hnědá s nádechem do tepla. Vyhnout byste se měla černé, místo ní vyhraďte v šatníku svůj prostor coby neutrální barvě raději hnědé. Stejně tak zářivě bílá je pro vás nevhodná, noste místo ní raději béžovou. Vzory vám budou ideálně padnout jemné a něžné, vyvarovat byste se měla těch výrazných a křiklavých. Ze šperků můžete směle vyzkoušet růžové a žluté zlato. I v tomto případě vám poslouží spíš drobné šperky, masivní ozdoby vynechte.


Foto: Pixabay & TrendyModa.cz

0 Shares:
Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

You May Also Like