21. září 2021 • 09:22

Zlámal: Kauza Kúdela ve Skotsku žije. Sám měl problémy, platil i pokutu

Autor: apr
Vstoupit do diskuse
26
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Divoký zápas Evropské ligy mezi Rangers a Slavií je ve Skotsku stále jedním z témat, i po více než půl roce. V pořadu Tiki-Taka na O2 TV Sport o tom promluvil bývalý brankář Zdeněk Zlámal. Ten přiznal, že měl kvůli obvinění z rasismu v kauze Camara – Kúdela i sám problémy. Dokonce dostal pokutu. Za pár dní, konkrétně 30. září, dojde k další konfrontaci glasgowského celku s českým klubem – mužstvo Stevena Gerrarda zavítá v Evropské ligy na Spartu. A právník finského záložníka už předem víří vzduch.



„Bojím se o bezpečnost kohokoli, kdo cestuje do Prahy – hráčů a fanoušků. Pěkný výlet by se mohl zvrhnout v tragédii,“ řekl deníku Daily Record Anwar právník fotbalisty Rangers Glena Kamary. Ano, toho hráče, se kterým se dostal do křížku obránce Slavie Ondřej Kúdela kvůli údajnému rasismu.

Březnový duel, ve kterém kromě této kauzy utrpěl vážné zranění hlavy brankář Ondřej Kolář, ve Skotsku stále rozebírají.  „Odešel jsem před třemi měsíci a bylo to ještě pořád živé,“ potvrdil bývalý brankář Zdeněk Zlámal v pořadu Tiki-Taka na O2 TV Sport.  

Promluvil i o své osobní nemilé zkušenosti s kauzou Kamara-Kúdela. „Opatrně jsem se také k něčemu vyjádřil a dostal jsem za to ve Skotsku pokutu. Docela tučnou. A to jsem řekl jen to, že není důkaz a měla by se ctít presumpce neviny. Klub na mě tlačil, abych se omluvil, ale to jsem neudělal, protože jsem nevěděl, za co bych se měl omlouvat,“ uvedl Zlámal.

Muž, jenž stál na Ostrovech v brance Heart of Midlothian, St. Mirrenu či St. Johnstone, vidí problém v tom, že se ve Skotsku automaticky přiklonili k názoru: Kúdela to řekl. „Já ale říkám, nemáte důkaz. I v šatně jsem měl problémy s některými hráči. Samozřejmě v rámci mezí, ale stál jsem si za svým. Došlo na výměnu názorů a skončilo to tak, že já mám jiný než oni,“ přiblížil Zlámal.  

Podle něj by bylo ideální, když by se takové situace více nerozebíraly. „V Británii se ale dělá vše naopak. Všude se to zveličuje, zvýrazňuje. Právník Kamary s tím blázní a vytváří další nenávist. Za mě je to opravdu zbytečné a přestal bych se o tom bavit,“ konstatoval Zlámal. Přestože ví, že divoký duel Rangers se Slavií se ve Skotsku stále řeší, věří, že blížící se duel Rangers se Spartou (30. září) proběhne bez problémů.

PRVNÍ DOJEM: Slavia přežila řežbu. Co zbitý Kúdela a jeho výroky? Roofe zaslouží flastr
Video se připravuje ...

Kúdela? Presumpce viny. Chci věřit tomu, že ho Slavia podrží říká Hašek
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
26

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud