bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Smlouva je na světě. Patrick uzavírá soupisku Golden Knights

21. září 2021, 10:00

Josef Potůček

Ve Vegas si můžou odškrtnout poslední položku ze svého inventáře. Jen pár dnů poté, co se dohodli na pokračování spolupráce s obráncem Dylanem Coghlanem, našli též společnou řeč s forvardem Nolanem Patrickem, který byl do města hazardu vyměněn v červenci.

Čerstvě dvaadvacetiletý rodák z Winnipegu podepsal se Zlatými rytíři dvouletou smlouvu v celkové výši 2,4 milionu dolarů. Po nevydařené sezóně ve Philadelphii, kdy v 52 zápasech zaznamenal jen 9 bodů (4+5), se ve svém novém působišti bude snažit restartovat svoji kariéru, kterou v dresu Flyers slibně odstartoval v sezóně 2017/18 třinácti nastřílenými brankami, ale dalšího kýženého progresu zde nedosáhl. Nutno dodat, že hlavní příčinou byla jeho absence v ročníku 2019/20, kterou vynechal kvůli otřesu mozku. 

Patrick byl nejprve krátce před rozšiřovacím draftem směněn společně s Philippem Myersem do Nashvillu za elitního beka Ryana Ellise, aby prakticky vzápětí putoval do Vegas za útočníka Codyho Glasse.

„Když jsem zjistil, že mě vyměnili do Vegas, byl jsem nadšený,“ komentoval Patrick svoji výměnu. „Minulý rok se mi ve Philly nepovedl. Myslím, že nový začátek je pro mě momentálně to nejlepší.“

Někdejší celková dvojka draftu 2017 bude nastupovat znovu pod GM Kellym McCrimmonem, kterého dobře zná ze svých juniorských let. Pod jeho taktovkou zapsal za celek Brandon Wheat Kings (WHL) celkem 92 gólů a 113 asistencí. 

„Nolan je hráč, kterého moc dobře znám, a kterého jsme dlouhodobě sledovali,“ objasňoval trejd McCrimmon. „Víme, že je velmi talentovaný. Vždy se v závěru sezóny zlepšoval, nebál se zodpovědnosti.“

Generální manažer Golden Knights věří, že s Patrick může vzpomenout na svá juniorská léta, kdy měl v Brandonu průměr i 1,26 bodu na zápas. K takovým hodnotám se jeho bodová produkce zřejmě ani nepřiblíží, ovšem kdo by si nevybavil, kterak ve Vegas ožily kariéry Williama Karlssona nebo Jonathana Marchessaulta.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.