Martin Kúšik opouští pojišťovací dům a svůj padesátiprocentní podíl odprodal skupině VIGO Investments, která nyní vlastní všechny akcie Direct pojišťovny. Cenu podílu se obě strany po domluvě rozhodli nekomentovat, jisté ale je, že šlo řádově o sta miliony. Zprávu přinesl web Hospodářských novin.

Kúšik pojišťovnu opouští po třech letech. Jednání o jeho odchodu údajně začalo už začátkem tohoto roku. Z počátku mělo spojení charakter dlouhodobé spolupráce. Na tu ale nakonec nedošlo.

„Rozhodnutí bylo v souladu se záměry obou partnerů, vše proběhlo ve velmi přátelském duchu,“ řekl pro Hospodářské noviny Pavel Řehák, výkonný ředitel Direct pojišťovny a zakladatel VIGO Investments.

Martin Kúšik Stál na počátku podnikání Penty, která se z obchodníka s cennými papíry rozvinula v jednu z nejvýznamnějších investičních skupin ve středoevropském regionu.

V roce 2013 se Martin Kúšik rozhodl z Penty odejít. Ve svém rodinném fondu Odyssey 44 má mezi nejvýznamnějšími investicemi například osmdesátiprocentní podíl v řetězci obchodů se sportovním vybavením Sportisimo.